Ordu çileğinin kilosu 10 TL

YAŞAM 02.05.2019 - 14:03, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2295+ kez okundu.
 

Ordu çileğinin kilosu 10 TL

Ordu ilinde fındık ürünü yanında kivi, kesme çiçek gibi ilave tarım ürünleri arasında çilekte yerini aldı. Hasat mevsimi başlayan çilek kilosu 10 TL'den satılıyor.
Ordu’da yaklaşık 5 yıl önce üretimine başlanan çileğin hasat mevsimi başladı. Ordu çileğinin kilosu bu yıl 10 TL’den satışa sunuluyor. Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Altınordu ilçesi Kayabaşı Mahallesi’nde çilek hasadı yapıldığı esnada üreticileri ziyaret etti. Yılmaz, çilek üretiminin Ordu’da son yıllarda artış gösterdiğini belirterek, çileğin bölgede fındıktan sonra en önemli gelir kapılarından birisi olduğunu söyledi. Çalışmalar sonucunda Ordu’da çilek yetiştiriciliğinin yaklaşık 400 dekarlık alana yayıldığını belirten Yılmaz, “Çilek üretiminde bin tona kadar ulaşmayı başardık, bu rakamı daha da artırmak istiyoruz. Kısa sürede bu rakamı ilk önce bin 500 tona, ardından da 2 bin tona çıkarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.   Üretim alanı artırılacak Çilek üretimine yönelik desteklerinin bundan sonraki süreçte de devam edeceğine dikkat çeken Yılmaz, bu yıl içinde 60 dekar alanda daha çilek yetiştiriciliğini başlatmak istediklerini söyledi. Üreticiler de bu yılki çilek hasadından umutlu olduklarını belirterek, kilogramının bu sezon 10 TL’den satışa sunulduğunu söylediler. Aroması ve tadıyla Ordu’da üretilen çileğe, diğer illerden de talep olduğuna dikkat çeken üreticiler, fındığın yanında alternatif olarak üretilen çileğin, kendilerine ciddi derecede ek gelir kapısı olduğunu aktardılar. 
Ordu ilinde fındık ürünü yanında kivi, kesme çiçek gibi ilave tarım ürünleri arasında çilekte yerini aldı. Hasat mevsimi başlayan çilek kilosu 10 TL'den satılıyor.

Ordu’da yaklaşık 5 yıl önce üretimine başlanan çileğin hasat mevsimi başladı. Ordu çileğinin kilosu bu yıl 10 TL’den satışa sunuluyor.
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Altınordu ilçesi Kayabaşı Mahallesi’nde çilek hasadı yapıldığı esnada üreticileri ziyaret etti. Yılmaz, çilek üretiminin Ordu’da son yıllarda artış gösterdiğini belirterek, çileğin bölgede fındıktan sonra en önemli gelir kapılarından birisi olduğunu söyledi. Çalışmalar sonucunda Ordu’da çilek yetiştiriciliğinin yaklaşık 400 dekarlık alana yayıldığını belirten Yılmaz, “Çilek üretiminde bin tona kadar ulaşmayı başardık, bu rakamı daha da artırmak istiyoruz. Kısa sürede bu rakamı ilk önce bin 500 tona, ardından da 2 bin tona çıkarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
 

Üretim alanı artırılacak

Çilek üretimine yönelik desteklerinin bundan sonraki süreçte de devam edeceğine dikkat çeken Yılmaz, bu yıl içinde 60 dekar alanda daha çilek yetiştiriciliğini başlatmak istediklerini söyledi.
Üreticiler de bu yılki çilek hasadından umutlu olduklarını belirterek, kilogramının bu sezon 10 TL’den satışa sunulduğunu söylediler. Aroması ve tadıyla Ordu’da üretilen çileğe, diğer illerden de talep olduğuna dikkat çeken üreticiler, fındığın yanında alternatif olarak üretilen çileğin, kendilerine ciddi derecede ek gelir kapısı olduğunu aktardılar. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.