Ordu’da 1.635 Kilo Balığa El Kondu

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 29.11.2020 - 21:22, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1602+ kez okundu.
 

Ordu’da 1.635 Kilo Balığa El Kondu

Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü av yasaklarına uymayan 38 balıkçıya ceza yazıldığını ve 1.635 kilo balığa ise el konulduğunu duyurdu.
Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden açıklama şu şekilde:” İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizde görevli su ürünleri denetim ekiplerimiz tarafından Deniz ve iç sularımızda balık stoklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla toplam 419 adet denetim gerçekleştirilmiştir.   İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli su ürünleri denetim ekiplerimiz, balık stoklarını korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak amacıyla 2020-2021 yılı avcılık sezonunun başlangıcı olan 1 Eylül 2020 tarihinden itibaren su ürünleri karaya çıkış noktalarında, denizde ve iç sularda, balıkçı barınak ve çekek yerlerinde, su ürünleri perakende satış yerlerinde, yol güzergâhlarında ve balık halinde toplam 419 adet denetim gerçekleştirdi. Bu denetimler neticesinde avlanma yasaklarına uymayan, yasak boydaki su ürünlerini satan 38 kişiye idari para cezası uygulanarak, 1 adet manyat ağına,1 adet dip trolü ağına 7 adet serpme ağına, 1.500 metre uzatma misina ağına, 1.635 kilo su ürünlerine (istavrit, mezgit, barbunya) ve 10 adet kalkan balığına el konulmuştur.   Bu çerçevede, kontrol ve denetimlerimiz İl ve İlçe Müdürlüklerimiz tarafından, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve ilgili mevzuatlar çerçevesinde vatandaşlardan gelen ihbar ve şikayetlerde göz önünde bulundurularak belirli program dahilinde yapılmaya devam etmektedir.”
Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü av yasaklarına uymayan 38 balıkçıya ceza yazıldığını ve 1.635 kilo balığa ise el konulduğunu duyurdu.

Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden açıklama şu şekilde:” İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizde görevli su ürünleri denetim ekiplerimiz tarafından Deniz ve iç sularımızda balık stoklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla toplam 419 adet denetim gerçekleştirilmiştir.

 

İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli su ürünleri denetim ekiplerimiz, balık stoklarını korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak amacıyla 2020-2021 yılı avcılık sezonunun başlangıcı olan 1 Eylül 2020 tarihinden itibaren su ürünleri karaya çıkış noktalarında, denizde ve iç sularda, balıkçı barınak ve çekek yerlerinde, su ürünleri perakende satış yerlerinde, yol güzergâhlarında ve balık halinde toplam 419 adet denetim gerçekleştirdi. Bu denetimler neticesinde avlanma yasaklarına uymayan, yasak boydaki su ürünlerini satan 38 kişiye idari para cezası uygulanarak, 1 adet manyat ağına,1 adet dip trolü ağına 7 adet serpme ağına, 1.500 metre uzatma misina ağına, 1.635 kilo su ürünlerine

(istavrit, mezgit, barbunya) ve 10 adet kalkan balığına el konulmuştur.

 

Bu çerçevede, kontrol ve denetimlerimiz İl ve İlçe Müdürlüklerimiz tarafından, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve ilgili mevzuatlar çerçevesinde vatandaşlardan gelen ihbar ve şikayetlerde göz önünde bulundurularak belirli program dahilinde yapılmaya devam etmektedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.