Ordu'da 4 bin mülteci yaşıyor

BÖLGE GÜNDEMİ 19.12.2018 - 22:51, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1590+ kez okundu.
 

Ordu'da 4 bin mülteci yaşıyor

Ordu’da 4 bine yakın mülteci yaşıyor.
Mülteci Destek Derneği Genel Merkez Yöneticisi Necmettin Yemiş, ‘’ Mülteci Destek Derneği olarak Ordu’da Haziran ayı itibariyle hizmet vermeye başladık. Bugün aynı zamanda, 18 Aralık Uluslarasın Göçmenler günü. Göçmen meselesi artık dünyanın gündeminde. Türkiye’de yasal olarak Avrupa’dan gelenlere mülteci, Ortadoğu’ndan, Irak’tan, Suriye’den gelenlere ise sığınmacı kavramını kullanıyoruz. Basında bu kavramlar bazen karışabiliyor. MUDEM’in Uluslararası bir boyutu var. İran’da da bir ofis açtık. Bu çerçevede de birçok kuruma da üyeyiz. Türkiye’de 22 ilde merkezimi var ve bu merkezlerimiz de birçok proje ve faaliyetler yürütülüyor. Bazen işçilere yönelik, bazen sanat konulu yâda sağlık üzerine projeler ile çıkabiliyoruz. ‘’ dedi. MOBİL ARAÇ HİZMETLERİMİZ MEVCUT Dernek kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren MUDEM Merkez Yöneticisi Necmettin Yemiş açıklamalarına devam ederek, ‘Karadeniz Bölgesinde Ordu üzerinden konuşmamız gerekirse Sürdürülebilir Yaşam Merkezi tamamen bir toplum merkezi mantığı ile danışanlarımıza yönlendirme ve bilgilendirme amacı gütmektedir. Giresun, Gümüşhane, Trabzon ve Bayburt illerimiz de mobil araç hizmetlerimiz ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kamu kurumları ile iş birliğine de gidiyoruz. Özellikle sağlık kurumları, sosyal politikalarla ve il göç müdürlükleri ile birlikte birçok faaliyetler yürütüyoruz. Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız bir proje kapsamında özellikle kadın sağlığı için bir danışma merkezimiz var. İşçi destek merkezimiz ise MUDEM tarafından önem verilen bir projedir. Burada daha çok mültecilerin, sığınmacıların iş bulmalarından ziyade mevcut yaptıkları işlerde sahip oldukları haklar üzerine uzmanlar tarafından bilgilendirme ve yönlendirme yapılıyor. ‘’ diye konuştu. 659 TANE SURİYELİ ORDU’DA YAŞIYOR ‘Ordu’ya ilk geldiğimiz zamanlarda Suriyeliler dışında daha çok Iraklı ağırlıklı sığınmacı ve mülteciler vardı.’ diyerek sözlerine devam eden Yemiş, ‘’ 2018 yılının güncel rakamlarına baktığımızda geçici koruma altında ki Suriyelilerin illere göre dağılımına baktığımızda Ordu’da 4 bine yakın sığınmacı var. Iraklı, Afganlı, İranlı ve Suriyeli olarak sıralanmakta. 659 tane Suriyeli Ordu’da yaşıyor. Bu rakamlar değişiklik gösteriyor çünkü sürekli hareket halindeler. Nedeni ise iş sahası. Başka bir iş buldukları anda ayrılıyorlar. İkamet izniyle ülkemizde bulunan yabancılara baktığımızda Ordu’da bin 832 tane ağırlıklı olarak Iraklı ve İranlı var. Akış hızlı olduğu için 4 bin ile 5 bin arasında bir rakamdan söz edebiliriz. ‘’ ifadelerini kullandı.  
Ordu’da 4 bine yakın mülteci yaşıyor.

Mülteci Destek Derneği Genel Merkez Yöneticisi Necmettin Yemiş, ‘’ Mülteci Destek Derneği olarak Ordu’da Haziran ayı itibariyle hizmet vermeye başladık. Bugün aynı zamanda, 18 Aralık Uluslarasın Göçmenler günü. Göçmen meselesi artık dünyanın gündeminde. Türkiye’de yasal olarak Avrupa’dan gelenlere mülteci, Ortadoğu’ndan, Irak’tan, Suriye’den gelenlere ise sığınmacı kavramını kullanıyoruz. Basında bu kavramlar bazen karışabiliyor. MUDEM’in Uluslararası bir boyutu var. İran’da da bir ofis açtık. Bu çerçevede de birçok kuruma da üyeyiz. Türkiye’de 22 ilde merkezimi var ve bu merkezlerimiz de birçok proje ve faaliyetler yürütülüyor. Bazen işçilere yönelik, bazen sanat konulu yâda sağlık üzerine projeler ile çıkabiliyoruz. ‘’ dedi.
MOBİL ARAÇ HİZMETLERİMİZ MEVCUT
Dernek kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren MUDEM Merkez Yöneticisi Necmettin Yemiş açıklamalarına devam ederek, ‘Karadeniz Bölgesinde Ordu üzerinden konuşmamız gerekirse Sürdürülebilir Yaşam Merkezi tamamen bir toplum merkezi mantığı ile danışanlarımıza yönlendirme ve bilgilendirme amacı gütmektedir. Giresun, Gümüşhane, Trabzon ve Bayburt illerimiz de mobil araç hizmetlerimiz ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kamu kurumları ile iş birliğine de gidiyoruz. Özellikle sağlık kurumları, sosyal politikalarla ve il göç müdürlükleri ile birlikte birçok faaliyetler yürütüyoruz. Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız bir proje kapsamında özellikle kadın sağlığı için bir danışma merkezimiz var. İşçi destek merkezimiz ise MUDEM tarafından önem verilen bir projedir. Burada daha çok mültecilerin, sığınmacıların iş bulmalarından ziyade mevcut yaptıkları işlerde sahip oldukları haklar üzerine uzmanlar tarafından bilgilendirme ve yönlendirme yapılıyor. ‘’ diye konuştu.
659 TANE SURİYELİ ORDU’DA YAŞIYOR
‘Ordu’ya ilk geldiğimiz zamanlarda Suriyeliler dışında daha çok Iraklı ağırlıklı sığınmacı ve mülteciler vardı.’ diyerek sözlerine devam eden Yemiş, ‘’ 2018 yılının güncel rakamlarına baktığımızda geçici koruma altında ki Suriyelilerin illere göre dağılımına baktığımızda Ordu’da 4 bine yakın sığınmacı var. Iraklı, Afganlı, İranlı ve Suriyeli olarak sıralanmakta. 659 tane Suriyeli Ordu’da yaşıyor. Bu rakamlar değişiklik gösteriyor çünkü sürekli hareket halindeler. Nedeni ise iş sahası. Başka bir iş buldukları anda ayrılıyorlar. İkamet izniyle ülkemizde bulunan yabancılara baktığımızda Ordu’da bin 832 tane ağırlıklı olarak Iraklı ve İranlı var. Akış hızlı olduğu için 4 bin ile 5 bin arasında bir rakamdan söz edebiliriz. ‘’ ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.