Ordu’da Bina Duvarları Tuval Oluyor

BÖLGE GÜNDEMİ 27.05.2020 - 00:03, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2361+ kez okundu.
 

Ordu’da Bina Duvarları Tuval Oluyor

Ordu’yu ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtacak mimari ve sanatsal dokunuşlara önem veren Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinin önemli noktalarındaki sağır bina cephelerini Ordu’nun ruhunu yansıtacak resimlerle süslüyor.
  Kendi özgün tarzlarını yaratmış, genç sanatçılar tarafından ilk etapta üç farklı duvarda uygulanacak çalışmalarla büyük, boş ve ürkütücü gözüken bina cepheleri, resim tuvalini andıracak. “KENTİMİZİ SANATLA GÜZELLEŞTİRECEĞİZ” Duvar resimleri yaygınlaştıkça şehirlerin güzelliğinin arttığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Turizmin gözdesi dünya şehirlerinde hayat sokaklarda geçiyor. Müzik, yemek, sergiler hepsi sokaklarda hayat buluyor. Bu şehirlerin başka ortak noktası da duvarlarıdır. Duvar resimleri yaygınlaştıkça yeni dünyanın eski şehirleri giderek güzelleşiyor. Duvar resimleri sayesinde şehirler sanki açık hava galerisi gibi bir görünüm kazanıyor. Bunları görmek için özel turlar dahi düzenleniyor. Biz de bundan yola çıkarak kentin önemli noktalarındaki boş duvarlara resimler yapmaya karar verdik. Yapacağımız çalışmayla kentimizi sanat üzerinden güzelleştirmeyi ve yaşayanlara farklı bakış açısı sunmayı amaçlıyoruz” dedi. “İLK OLARAK ÜÇ DUVARDA UYGULANACAK” Yapılacak çalışmaların ilk etapta üç duvarda uygulanacağını ifade eden Başkan Güler, “Dünyadaki uygulamalarda her duvar birbirinden farklı sanatçılar tarafından farklı tarzlarda boyanıyor. Biz orijinal bir fikir geliştirdik. Her sanatçı Ordu’nun zaman içinde giderek kaybolan sosyal ve kültürel kimliğini hatırlatacak resimler yapsın istedik.  Bunun yanı sıra farklı konseptlerdeki çalışmalar da duvarlarımızı süsleyecek. Kendi özgün tarzlarını yaratmış,  çok genç olan sanatçılarımız, çalışmalarını ilk etapta Altınordu ilçemizdeki üç farklı duvarda uygulayacaktır” diye konuştu.
Ordu’yu ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtacak mimari ve sanatsal dokunuşlara önem veren Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinin önemli noktalarındaki sağır bina cephelerini Ordu’nun ruhunu yansıtacak resimlerle süslüyor.

 

Kendi özgün tarzlarını yaratmış, genç sanatçılar tarafından ilk etapta üç farklı duvarda uygulanacak çalışmalarla büyük, boş ve ürkütücü gözüken bina cepheleri, resim tuvalini andıracak.

“KENTİMİZİ SANATLA GÜZELLEŞTİRECEĞİZ”

Duvar resimleri yaygınlaştıkça şehirlerin güzelliğinin arttığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Turizmin gözdesi dünya şehirlerinde hayat sokaklarda geçiyor. Müzik, yemek, sergiler hepsi sokaklarda hayat buluyor. Bu şehirlerin başka ortak noktası da duvarlarıdır. Duvar resimleri yaygınlaştıkça yeni dünyanın eski şehirleri giderek güzelleşiyor. Duvar resimleri sayesinde şehirler sanki açık hava galerisi gibi bir görünüm kazanıyor. Bunları görmek için özel turlar dahi düzenleniyor. Biz de bundan yola çıkarak kentin önemli noktalarındaki boş duvarlara resimler yapmaya karar verdik. Yapacağımız çalışmayla kentimizi sanat üzerinden güzelleştirmeyi ve yaşayanlara farklı bakış açısı sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

“İLK OLARAK ÜÇ DUVARDA UYGULANACAK”

Yapılacak çalışmaların ilk etapta üç duvarda uygulanacağını ifade eden Başkan Güler, “Dünyadaki uygulamalarda her duvar birbirinden farklı sanatçılar tarafından farklı tarzlarda boyanıyor. Biz orijinal bir fikir geliştirdik. Her sanatçı Ordu’nun zaman içinde giderek kaybolan sosyal ve kültürel kimliğini hatırlatacak resimler yapsın istedik.  Bunun yanı sıra farklı konseptlerdeki çalışmalar da duvarlarımızı süsleyecek. Kendi özgün tarzlarını yaratmış,  çok genç olan sanatçılarımız, çalışmalarını ilk etapta Altınordu ilçemizdeki üç farklı duvarda uygulayacaktır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.