Ordu’da Denetimler Artırıldı

BÖLGE GÜNDEMİ 04.03.2021 - 10:02, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1768+ kez okundu.
 

Ordu’da Denetimler Artırıldı

Koronavirüs salgınının önlenmesine yönelik tedbiri elden bırakmayan Ordu Büyükşehir Belediyesi denetimleri sıklaştırdı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlar doğrultusunda pazar yerlerindeki denetimlerini de aralıksız sürdürüyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler, esnaf ve vatandaşları HES kodu sorgulaması sonrasında pazar yerlerine alırken yine pazar girişi ve içerisinde ateş ölçümü gerçekleştirerek maske dağıtımı yapıyor.     Pandeminin başından bu yana vatandaşları Koronavirüsten korumak için önlemlerini titizlikle uygulayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, yoğunluğun yüksek olduğu semt pazarlarında tedbiri elden bırakmıyor. Zabıta ekipleri tarafından pazar yeri girişlerinde HES kodu sorgulaması, sosyal mesafe ve hijyen denetimi de gerçekleştiriliyor.     HES KODU ZORUNLU   İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla, pazar yerlerinde tezgâh açan esnafa ve alışveriş için gelen vatandaşlara HES kodu sorgulaması zabıta ekiplerince yapılmaya devam ediliyor. Vatandaşları korona virüse karşı korumak, maske ve sosyal mesafe gibi tedbirlerin uygulanmasını sağlamak için 19 ilçede bulunan tüm pazar yerinde denetim yapan Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler, pazar esnafının HES kodlarını sorgulattı. Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar (HES) mobil uygulaması ve e-Devlet uygulaması üzerinden HES kodu olmayan pazarcı esnafa ve vatandaşlara kod alınması konusunda yardımcı oldu. Ayrıca gün boyunca anonslar yapılarak kurallara uyulması belirtilirken esnaftan da maske, mesafe ve temizliğe dikkat etmeleri istendi.     “DENETİMLERİ ARTIRDIK”   Son günlerde vakalardaki artışa bağlı olarak önlemleri yoğunlaştırdıklarını belirten Zabıta Daire Başkanı Cevdet Çağlar, “İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları doğrultusunda zabıta ekiplerimiz pazar yerlerimizde denetimleri artırdı. Koronavirüs vakalarını en aza indirmek adına pazar giriş noktaları oluşturarak HES kodu sorgulaması yapmaktayız. Ayrıca pazar bölgesinde ekiplerimiz maske ve hijyen kontrollerini sürdürüyorlar. Bu mücadeleyi kazanmak için tüm vatandaşlarımızın daha duyarlı ve dikkatli olması gerekiyor” dedi.​  
Koronavirüs salgınının önlenmesine yönelik tedbiri elden bırakmayan Ordu Büyükşehir Belediyesi denetimleri sıklaştırdı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlar doğrultusunda pazar yerlerindeki denetimlerini de aralıksız sürdürüyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler, esnaf ve vatandaşları HES kodu sorgulaması sonrasında pazar yerlerine alırken yine pazar girişi ve içerisinde ateş ölçümü gerçekleştirerek maske dağıtımı yapıyor.

 

 

Pandeminin başından bu yana vatandaşları Koronavirüsten korumak için önlemlerini titizlikle uygulayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, yoğunluğun yüksek olduğu semt pazarlarında tedbiri elden bırakmıyor. Zabıta ekipleri tarafından pazar yeri girişlerinde HES kodu sorgulaması, sosyal mesafe ve hijyen denetimi de gerçekleştiriliyor.

 

 

HES KODU ZORUNLU

 

İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla, pazar yerlerinde tezgâh açan esnafa ve alışveriş için gelen vatandaşlara HES kodu sorgulaması zabıta ekiplerince yapılmaya devam ediliyor. Vatandaşları korona virüse karşı korumak, maske ve sosyal mesafe gibi tedbirlerin uygulanmasını sağlamak için 19 ilçede bulunan tüm pazar yerinde denetim yapan Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler, pazar esnafının HES kodlarını sorgulattı. Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar (HES) mobil uygulaması ve e-Devlet uygulaması üzerinden HES kodu olmayan pazarcı esnafa ve vatandaşlara kod alınması konusunda yardımcı oldu. Ayrıca gün boyunca anonslar yapılarak kurallara uyulması belirtilirken esnaftan da maske, mesafe ve temizliğe dikkat etmeleri istendi.

 

 

“DENETİMLERİ ARTIRDIK”

 

Son günlerde vakalardaki artışa bağlı olarak önlemleri yoğunlaştırdıklarını belirten Zabıta Daire Başkanı Cevdet Çağlar, “İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları doğrultusunda zabıta ekiplerimiz pazar yerlerimizde denetimleri artırdı. Koronavirüs vakalarını en aza indirmek adına pazar giriş noktaları oluşturarak HES kodu sorgulaması yapmaktayız. Ayrıca pazar bölgesinde ekiplerimiz maske ve hijyen kontrollerini sürdürüyorlar. Bu mücadeleyi kazanmak için tüm vatandaşlarımızın daha duyarlı ve dikkatli olması gerekiyor” dedi.​

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.