Ordu’da Kene’ye Karşı Doğaya Sülün Ve Keklik Salındı

YAŞAM 26.04.2020 - 21:56, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1926+ kez okundu.
 

Ordu’da Kene’ye Karşı Doğaya Sülün Ve Keklik Salındı

Ordu’da kene mücadelesine karşı 4 bin sülün ve keklik salındı
  Ordu’da yaban hayatının ve ekolojik dengenin korunması çalışmaları kapsamında doğaya sülün, keklik salınımı ve beç tavuğu dağıtımı yapıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğünce yürütülen yaban hayvanlarının yaşam ortamlarıyla korunması çalışmaları kapsamında 2019 yılında doğaya 2 bin adet sülün ve 2 bin adet keklik salınımı yapılırken 200 adet beç tavuğu dağıtımı yapıldı. Yetkililer, Türkiye’de geniş yaşam alanına sahip keklik ve sülünlerin, tarım ürünlerinde, ağaçlarda görülen zararlılarla biyolojik mücadele açısından doğaya büyük fayda sağlayacağını bildirdiler. Sülün, keklik ve beç tavuklarının Karadeniz Bölgesi’nde daha çok kene ile mücadelede kullanıldığını belirten yetkililer, yaban hayatının korunması, geliştirilmesi, bu alanlardan şuurlu, planlı faydalanılması, sürdürülebilir bir yönetim anlayışıyla gelecek nesillere intikalinin sağlanması için hassasiyet gösterildiğini belirttiler.
Ordu’da kene mücadelesine karşı 4 bin sülün ve keklik salındı

 

Ordu’da yaban hayatının ve ekolojik dengenin korunması çalışmaları kapsamında doğaya sülün, keklik salınımı ve beç tavuğu dağıtımı yapıldı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğünce yürütülen yaban hayvanlarının yaşam ortamlarıyla korunması çalışmaları kapsamında 2019 yılında doğaya 2 bin adet sülün ve 2 bin adet keklik salınımı yapılırken 200 adet beç tavuğu dağıtımı yapıldı.


Yetkililer, Türkiye’de geniş yaşam alanına sahip keklik ve sülünlerin, tarım ürünlerinde, ağaçlarda görülen zararlılarla biyolojik mücadele açısından doğaya büyük fayda sağlayacağını bildirdiler.


Sülün, keklik ve beç tavuklarının Karadeniz Bölgesi’nde daha çok kene ile mücadelede kullanıldığını belirten yetkililer, yaban hayatının korunması, geliştirilmesi, bu alanlardan şuurlu, planlı faydalanılması, sürdürülebilir bir yönetim anlayışıyla gelecek nesillere intikalinin sağlanması için hassasiyet gösterildiğini belirttiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.