Ordu'da Trafik Rahatladı

BÖLGE GÜNDEMİ (Ünye Kent) - Ünye Kent Gazetesi | 08.03.2019 - 15:19, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1373+ kez okundu.
 

Ordu'da Trafik Rahatladı

Ordu Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı Adem Yavuz, ''Çevre yolunun trafiğe açılmasıyla birlikte şehir içi trafiği rahatladı'' dedi
Karadeniz Sahil Yolu Projesi kapsamındaki Ordu Çevre Yolu'nun ilk etabı bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ordu mitinginin ardından hizmete açılmıştı. Konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Ordu Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı Adem Yavuz, Çevre yolunun açılmasıyla 40 dakikalık şehir içi geçişinin 10 dakikaya indiğini belirtti. Sözlerine devam eden Yavuz; ''Sayın Cumhurbaşkanımız 3 Mart'ta Ordu'yu ziyaret etti ve çevre yolunun da açılışını gerçekleştirdi. Çevre yolu trafiğe açıldığında şunu gördük ki, Ordu'nun gerçekten de bir çevre yoluna ihtiyacı varmış. Şu haliyle bile şehir içindeki araç trafiğini tamamen çözdü diyebiliriz'' dedi.   Kuğu Kent trafiği de rahatlatılmalı   Yavuz; ''Ancak şu anda kullanılan güzergahta sorun var mı diye sorarsanız, evet var. Sivil Savunma kavşağından itibaren geçici olarak kullanılan Kuğu Kent yolunda ciddi manada problemler yaşanmaya başlandı. Bunlarla alakalı Sayın Valimizin ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatlarıyla ve Emniyet, Kara Yolları ve Şoförler Odası olarak bizler de heyet olarak gittik ve bahsettiğimiz güzergahlardaki yapılması gereken eksiklikleri tespit ettik. Nedir bunlar, mesela acilen sinyalizasyonu yapılması gerekiyor. Keskin virajlar var, olası bir kazadan önce bu virajların da bilgilendirilmesi gerekiyor. Kuğu Kent'e yaklaştığımızda yapılan yolun dar olduğu tespit edilmişti ve gerekli düzenlemeler yapılmıştı ama aynı düzenlemenin Sivil Savunma kavşağına kadar yapılması için de kararlar aldık. Bunlarla alakalı da çalışmalar olacak. Burada ayrıca yapılması gerek vatandaşların inmemesi için güvenlik amaçlı bariyerler yerleştirilmelidir diye düşünüyorum. Yine Sivil Savunma Kavşağından itibaren Kuğu Kent'in arkasında tamamlanması gereken bir yol var. Bu yolun da bir an önce bitirilmesi ve Kuğu Kent'teki yoğun trafiğin de azaltılması gerekiyor. Temennimiz bir an önce tünellerin ve diğer yolların yapılması ile çevre yolunun tamamlanması, Ordu'nun rahata kavuşmasıdır. Ayrıca seçimden sonra da Melet Irmağı ile Turnasuyu'nda da iyileştirme çalışmalarının yapılacağı yönünde duyumlar alıyoruz'' dedi. 
Ordu Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı Adem Yavuz, ''Çevre yolunun trafiğe açılmasıyla birlikte şehir içi trafiği rahatladı'' dedi
Karadeniz Sahil Yolu Projesi kapsamındaki Ordu Çevre Yolu'nun ilk etabı bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ordu mitinginin ardından hizmete açılmıştı. Konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Ordu Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı Adem Yavuz, Çevre yolunun açılmasıyla 40 dakikalık şehir içi geçişinin 10 dakikaya indiğini belirtti. Sözlerine devam eden Yavuz; ''Sayın Cumhurbaşkanımız 3 Mart'ta Ordu'yu ziyaret etti ve çevre yolunun da açılışını gerçekleştirdi. Çevre yolu trafiğe açıldığında şunu gördük ki, Ordu'nun gerçekten de bir çevre yoluna ihtiyacı varmış. Şu haliyle bile şehir içindeki araç trafiğini tamamen çözdü diyebiliriz'' dedi.
 
Kuğu Kent trafiği de rahatlatılmalı
 
Yavuz; ''Ancak şu anda kullanılan güzergahta sorun var mı diye sorarsanız, evet var. Sivil Savunma kavşağından itibaren geçici olarak kullanılan Kuğu Kent yolunda ciddi manada problemler yaşanmaya başlandı. Bunlarla alakalı Sayın Valimizin ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatlarıyla ve Emniyet, Kara Yolları ve Şoförler Odası olarak bizler de heyet olarak gittik ve bahsettiğimiz güzergahlardaki yapılması gereken eksiklikleri tespit ettik. Nedir bunlar, mesela acilen sinyalizasyonu yapılması gerekiyor. Keskin virajlar var, olası bir kazadan önce bu virajların da bilgilendirilmesi gerekiyor. Kuğu Kent'e yaklaştığımızda yapılan yolun dar olduğu tespit edilmişti ve gerekli düzenlemeler yapılmıştı ama aynı düzenlemenin Sivil Savunma kavşağına kadar yapılması için de kararlar aldık. Bunlarla alakalı da çalışmalar olacak. Burada ayrıca yapılması gerek vatandaşların inmemesi için güvenlik amaçlı bariyerler yerleştirilmelidir diye düşünüyorum. Yine Sivil Savunma Kavşağından itibaren Kuğu Kent'in arkasında tamamlanması gereken bir yol var. Bu yolun da bir an önce bitirilmesi ve Kuğu Kent'teki yoğun trafiğin de azaltılması gerekiyor. Temennimiz bir an önce tünellerin ve diğer yolların yapılması ile çevre yolunun tamamlanması, Ordu'nun rahata kavuşmasıdır. Ayrıca seçimden sonra da Melet Irmağı ile Turnasuyu'nda da iyileştirme çalışmalarının yapılacağı yönünde duyumlar alıyoruz'' dedi. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.