Ordu’dan TBB’ye tepki: Siyaseti bırakın

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 21.09.2020 - 13:36, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1398+ kez okundu.
 

Ordu’dan TBB’ye tepki: Siyaseti bırakın

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Ali Coşkun, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Tabipler Birliği’nin kapatılmasıyla ilgili yaptığı çağrıyı değerlendirdi. Genel merkezlerine tepki gösteren Başkan Coşkun, “Siyasetle böyle kesişerek vazife yapmamalıdır” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz hafta Türk Tabip Birliği’nin korona virüsüyle mücadelede yetersiz kalınmasına dikkat çekmek için ‘siyah kurdele’ eylemine ilişkin, “Türk Tabipleri Birliği korona kadar tehlikelidir, tehdit saçmaktadır. Üstelik hükümete yönelik ‘Yönetemiyorsunuz, ölüyor, tükeniyoruz.’ eylemi haince bir tertiptir.  Sadece adında Türk bulunan Tabipler Birliği derhal ve gecikmeksizin kapatılmalıdır” ifadelerini kullanmıştı. MHP lideri Bahçeli’nin bu açıklamalarını Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Ali Coşkun değerlendirdi. Türk Tabip Birliğine siyasetten uzak durması çağrısında bulunan Coşkun, “Tabip Birliği bir meslek odasıdır. Sadece hekimlerin öz sağlığıyla ve toplumun sağlığıyla uğraşmalıdır. Siyasetle böyle kesişerek vazife yapmamalıdır. Herkes kendi işini yapmalıdır. Tabip Birliği sadece meslek odası görevini ifade etmelidir. Tabip odası ne için kurulmuştur; tabiplerin özlük haklarını korumak, hekimler arasındaki mesleki dayanışmayı sağlamak ve toplum sağlığını korumak için kurulmuştur” diye konuştu. “Mesleki sorumluluğunu kaybetmiştir” Coşkun, “Kişisel olarak söylüyorum; ben tabip birliğinin siyasetle uğraşmaması gerektiğini, odanın siyaseti olmaması gerektiğini, sadece mesleki konularla ilgilenmesi ve teknik konulara ait araştırma yapması ile toplum sağlıyla ilgili araştırma yapması gerektiğini düşünüyorum. Siyasetle ilgilenmeye başlarsa, siyasetin tarafında olursa, siyasetçilere cevap vermeye kalkarsa bence o oda artık mesleki sorumluluğunu kaybetmiştir ya da kaybetmeye yakındır demektir” ifadelerinde bulundu. “Eyleme destek vermedik” Tabip Birliği’nin düzenlediği siyah kurdele eylemine oda olarak destek vermediklerini de kaydeden Coşkun, “Tabip Birliği bizim ana kuruluşumuz ama Tabip Birliği’nin dediği her şeyi destekliyoruz ya da onların öne sürdüğü her şeyde birlikte hareket ediyoruz demek değildir. Elbette ki vatanımız için, ulusumuz için, vatandaşımız için aykırı ve sakıncalı gördüğümüz de Tabip Birliği’nden tabi ki ayrı hareket etmeyeceğiz. Bizim bir sağduyumuz var. Bu refleksi de mutlaka her zaman göstereceğiz” şeklinde konuştu.
Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Ali Coşkun, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Tabipler Birliği’nin kapatılmasıyla ilgili yaptığı çağrıyı değerlendirdi. Genel merkezlerine tepki gösteren Başkan Coşkun, “Siyasetle böyle kesişerek vazife yapmamalıdır” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz hafta Türk Tabip Birliği’nin korona virüsüyle mücadelede yetersiz kalınmasına dikkat çekmek için ‘siyah kurdele’ eylemine ilişkin, “Türk Tabipleri Birliği korona kadar tehlikelidir, tehdit saçmaktadır. Üstelik hükümete yönelik ‘Yönetemiyorsunuz, ölüyor, tükeniyoruz.’ eylemi haince bir tertiptir.  Sadece adında Türk bulunan Tabipler Birliği derhal ve gecikmeksizin kapatılmalıdır” ifadelerini kullanmıştı.

MHP lideri Bahçeli’nin bu açıklamalarını Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Ali Coşkun değerlendirdi. Türk Tabip Birliğine siyasetten uzak durması çağrısında bulunan Coşkun, “Tabip Birliği bir meslek odasıdır. Sadece hekimlerin öz sağlığıyla ve toplumun sağlığıyla uğraşmalıdır. Siyasetle böyle kesişerek vazife yapmamalıdır. Herkes kendi işini yapmalıdır. Tabip Birliği sadece meslek odası görevini ifade etmelidir. Tabip odası ne için kurulmuştur; tabiplerin özlük haklarını korumak, hekimler arasındaki mesleki dayanışmayı sağlamak ve toplum sağlığını korumak için kurulmuştur” diye konuştu.

“Mesleki sorumluluğunu kaybetmiştir”

Coşkun, “Kişisel olarak söylüyorum; ben tabip birliğinin siyasetle uğraşmaması gerektiğini, odanın siyaseti olmaması gerektiğini, sadece mesleki konularla ilgilenmesi ve teknik konulara ait araştırma yapması ile toplum sağlıyla ilgili araştırma yapması gerektiğini düşünüyorum. Siyasetle ilgilenmeye başlarsa, siyasetin tarafında olursa, siyasetçilere cevap vermeye kalkarsa bence o oda artık mesleki sorumluluğunu kaybetmiştir ya da kaybetmeye yakındır demektir” ifadelerinde bulundu.

“Eyleme destek vermedik”

Tabip Birliği’nin düzenlediği siyah kurdele eylemine oda olarak destek vermediklerini de kaydeden Coşkun, “Tabip Birliği bizim ana kuruluşumuz ama Tabip Birliği’nin dediği her şeyi destekliyoruz ya da onların öne sürdüğü her şeyde birlikte hareket ediyoruz demek değildir. Elbette ki vatanımız için, ulusumuz için, vatandaşımız için aykırı ve sakıncalı gördüğümüz de Tabip Birliği’nden tabi ki ayrı hareket etmeyeceğiz. Bizim bir sağduyumuz var. Bu refleksi de mutlaka her zaman göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.