Ordu Denizi İle Barışıyor

BÖLGE GÜNDEMİ 28.06.2021 - 15:50, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1442+ kez okundu.
 

Ordu Denizi İle Barışıyor

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, özel önem verdiği ve Ordu’yu ulusal ve uluslararası kano, yelken gibi spor dallarında yarışmaların yapılabileceği bir merkez haline getirecek olan Durgun Su Sporları Merkezi ile Melet Irmağında sürdürülen marina çalışmaları yerinde inceledi.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Ordu’yu 3 ay değil 12 ay yaşanabilir bir şehir haline getirmek amacıyla ulaşımdan alt yapıya, turizmden tarıma birçok alanda başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.           Mesai mefhumu gözetmeksizin gece-gündüz çalışma yapan Başkan Dr.Mehmet Hilmi Güler, yapım çalışmalarının devam ettiği, Durgun Su Sporları Merkezi ile kente değer katacak Marina çalışması yapılan Melet Irmağı’nda incelemelerde bulundu.           7/24 EKİPLERİMİZ İLE SAHADAYIZ       Her iki projenin de kısa sürede tamamlanarak hizmete gireceğini belirten Başkan Hilmi Güler, “Su sporlarında Ordu’yu çekim merkezi yapmak hedefiyle Gülyalı ilçesinde temellerini attığı Durgun Su Sporları Merkezinde ise hummalı çalışma devam ediyor. Bu çalışmamızı kısa sürede tamamlayarak aktif hale getireceğiz. Diğer yandan, modern bir marinaya dönüştürmeyi hedeflediğimiz, her iki yakasına sosyal donatı alanları inşa edeceğimiz, yıllardır atıl vaziyette olan Melet Irmağı'nda çalışmalar da devam ediyor. Bu projenin de kısa süre içinde tamamlanması için ekiplerimiz yoğun çalışma içerisindeler. Projelerin ilimize şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.           HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ       Büyükşehir Belediyesi ekiplerince çalışmaların hızla sürdüğü Durgun Su Sporları Merkezi’nde toplamda 400 kişilik tribün, 1 adet protokol locası, 1 adet foto finish kameralı yarış bitiş gözlem kulesi, 6 adet portatif yüzer iskele, 100 araçlık izleyici otopark alanı, 20 araçlık sporcu römork otopark alanı, 300 metre kayıkhane, 400 metre satış ve tanıtım alanı, 1.142 metre araç ve bisiklet yolu, dere çıkışı üstüne bir geçiş köprüsü ile hakem ve sporcular için konaklama alanı oluşturulacak.         24 SAAT YAŞAYAN BİR MERKEZ OLACAK       Merkez, bisiklet ve yürüyüş yolları ile 24 saat yaşayan bir alana dönüşürken alan içerisinde ayrıca gözlem kulesi, 4 adet 93 kişilik tribün, hafif çelik prefabrik kayıkhane, muhtelif prefabrik WC-duş, soyunma kabini ve yüzer platform, alt yapı ve çevre düzenleme imalatları ile mevcut misafirhane binası tadilat işlemleri de yapılacak.       ALTINORDU’NUN YENİ YAŞAM ALANI OLACAK       Yıllardır atıl vaziyette olan Melet ırmağının deniz ile buluştuğu noktada balıkçılar için modern bir marina yapıldığını belirten Başkan Güler, “Melet ırmağına yapılan yeni düzenleme ile Altınordu ilçesi yeni bir yaşam alanına daha kavuşmuş olacak. Buraya yapacağımız yeni yaşam alanları ve sosyal donatılar ile Melet 7/24 canlı ve hareketli bir yapıya kavuşmuş olacak. Eski görüntüsünden eser kalmayacak” diye konuştu.    
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, özel önem verdiği ve Ordu’yu ulusal ve uluslararası kano, yelken gibi spor dallarında yarışmaların yapılabileceği bir merkez haline getirecek olan Durgun Su Sporları Merkezi ile Melet Irmağında sürdürülen marina çalışmaları yerinde inceledi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Ordu’yu 3 ay değil 12 ay yaşanabilir bir şehir haline getirmek amacıyla ulaşımdan alt yapıya, turizmden tarıma birçok alanda başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.

 

 

 

 

 

Mesai mefhumu gözetmeksizin gece-gündüz çalışma yapan Başkan Dr.Mehmet Hilmi Güler, yapım çalışmalarının devam ettiği, Durgun Su Sporları Merkezi ile kente değer katacak Marina çalışması yapılan Melet Irmağı’nda incelemelerde bulundu.

 

 

 

 

 

7/24 EKİPLERİMİZ İLE SAHADAYIZ

 

 

 

Her iki projenin de kısa sürede tamamlanarak hizmete gireceğini belirten Başkan Hilmi Güler, “Su sporlarında Ordu’yu çekim merkezi yapmak hedefiyle Gülyalı ilçesinde temellerini attığı Durgun Su Sporları Merkezinde ise hummalı çalışma devam ediyor. Bu çalışmamızı kısa sürede tamamlayarak aktif hale getireceğiz. Diğer yandan, modern bir marinaya dönüştürmeyi hedeflediğimiz, her iki yakasına sosyal donatı alanları inşa edeceğimiz, yıllardır atıl vaziyette olan Melet Irmağı'nda çalışmalar da devam ediyor. Bu projenin de kısa süre içinde tamamlanması için ekiplerimiz yoğun çalışma içerisindeler. Projelerin ilimize şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

 

 

 

 

HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

 

 

 

Büyükşehir Belediyesi ekiplerince çalışmaların hızla sürdüğü Durgun Su Sporları Merkezi’nde toplamda 400 kişilik tribün, 1 adet protokol locası, 1 adet foto finish kameralı yarış bitiş gözlem kulesi, 6 adet portatif yüzer iskele, 100 araçlık izleyici otopark alanı, 20 araçlık sporcu römork otopark alanı, 300 metre kayıkhane, 400 metre satış ve tanıtım alanı, 1.142 metre araç ve bisiklet yolu, dere çıkışı üstüne bir geçiş köprüsü ile hakem ve sporcular için konaklama alanı oluşturulacak.

 

 

 

 

24 SAAT YAŞAYAN BİR MERKEZ OLACAK

 

 

 

Merkez, bisiklet ve yürüyüş yolları ile 24 saat yaşayan bir alana dönüşürken alan içerisinde ayrıca gözlem kulesi, 4 adet 93 kişilik tribün, hafif çelik prefabrik kayıkhane, muhtelif prefabrik WC-duş, soyunma kabini ve yüzer platform, alt yapı ve çevre düzenleme imalatları ile mevcut misafirhane binası tadilat işlemleri de yapılacak.

 

 

 

ALTINORDU’NUN YENİ YAŞAM ALANI OLACAK

 

 

 

Yıllardır atıl vaziyette olan Melet ırmağının deniz ile buluştuğu noktada balıkçılar için modern bir marina yapıldığını belirten Başkan Güler, “Melet ırmağına yapılan yeni düzenleme ile Altınordu ilçesi yeni bir yaşam alanına daha kavuşmuş olacak. Buraya yapacağımız yeni yaşam alanları ve sosyal donatılar ile Melet 7/24 canlı ve hareketli bir yapıya kavuşmuş olacak. Eski görüntüsünden eser kalmayacak” diye konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.