Ordu denizle buluşacak

SİYASET 22.02.2019 - 11:52, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2002+ kez okundu.
 

Ordu denizle buluşacak

İstanbul’da düzenlenen ‘Ordulular Buluşması’nda konuşan AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr.Mehmet Hilmi Güler, “Ordu’ya neler yapacak?” sorusunun ilk yanıtını burada verdi.
Seçimlerin demokrasilerde şölen vesilesi olduğunu dile getiren Güler, “Biz belediyeciliğe bugün başlamıyoruz. Biz belediyeciliğe 25 sene önce Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte başladık. Çalışmalarımızı artık Ordu’da yapacağız. Daha önce İstanbul’da ne yaptıysak, biz şimdi Ordu’da bunları yapacağız ve Orduluların yüzünü güldüreceğiz. AK Parti’nin ‘ak’ ismine yakışır temizlikte bir belediyecilik yapacağız” diye konuştu. Güler, ilk bomba projesini ise şu sözlerle açıkladı: “Daha önce bilime dayalı bir siyaset geleneği yoktu Türkiye’de. Biz bu geleneği başlattık. Yeni dönemde sadece basit bir belediyecilik değil, çok daha farklı olacak. Ordu, Dünya’ya baktığımızda bazı ülkelerden dahi daha büyük bir ilimiz. Dolayısıyla kaynaklarımızı öyle yöneteceğiz ki, Ordu’yu Dünya çapında bir marka haline getirmeyi düşünüyoruz. Yani bir Lüksemburg gibi düşünün Ordu’yu. Kaynaklarıyla, imkanlarıyla ve Ordu’nun bulunduğu yere bakarsanız biz Samsun ile Giresun arasında, Sivas’la Tokat arasında bir şehir değiliz aslında. Denize açılarak, Odessa’ya, Moskova’ya, Bükreş’e ve aynı zamanda Tiflis’e kadar uzanan geniş bir hinterlandımız var. Denizi kullanmayan Ordu, denizi kullanacak ve kalkınmasında oralara doğru uzanacak, ekonomide yeni sahalar bize açacak. “BEN GEMİLERİ YAKARAK ORDU’YA GELDİM” Ben gemileri yaktım, gemileri yakarak Ordu’ya döndüm. Ordu yatırım yapılacak muhteşem bir şehir haline geliyor. Pasif bir Ordu’dan aktif bir Ordu’ya geçeceğiz. Buna hazırlıklı olun. Dereyolu Projesi, Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayan çok önemli bir yol. Burada da büyük bir potansiyeli biz denize ulaştıracağız. Bu çok önemli bir aort damarı Ordu için. Oradan da buraya çok büyük bir hareketlilik başlayacak. Burada yeni yatırımlarla bambaşka bir Ordu’yu oluşturmaya çalışacağız. Bizler bundan sonraki yatırımlarda da çok büyük adımlar atmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili gönül birliği ile çalışmalarımızı yapalım. Sizi yönetilmeye değil, yönetmeye davet ediyorum. Yepyeni bir Ordu’yu sizlere vaat ediyoruz.”
İstanbul’da düzenlenen ‘Ordulular Buluşması’nda konuşan AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr.Mehmet Hilmi Güler, “Ordu’ya neler yapacak?” sorusunun ilk yanıtını burada verdi.

Seçimlerin demokrasilerde şölen vesilesi olduğunu dile getiren Güler, “Biz belediyeciliğe bugün başlamıyoruz. Biz belediyeciliğe 25 sene önce Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte başladık. Çalışmalarımızı artık Ordu’da yapacağız. Daha önce İstanbul’da ne yaptıysak, biz şimdi Ordu’da bunları yapacağız ve Orduluların yüzünü güldüreceğiz. AK Parti’nin ‘ak’ ismine yakışır temizlikte bir belediyecilik yapacağız” diye konuştu.

Güler, ilk bomba projesini ise şu sözlerle açıkladı:

“Daha önce bilime dayalı bir siyaset geleneği yoktu Türkiye’de. Biz bu geleneği başlattık. Yeni dönemde sadece basit bir belediyecilik değil, çok daha farklı olacak. Ordu, Dünya’ya baktığımızda bazı ülkelerden dahi daha büyük bir ilimiz. Dolayısıyla kaynaklarımızı öyle yöneteceğiz ki, Ordu’yu Dünya çapında bir marka haline getirmeyi düşünüyoruz. Yani bir Lüksemburg gibi düşünün Ordu’yu. Kaynaklarıyla, imkanlarıyla ve Ordu’nun bulunduğu yere bakarsanız biz Samsun ile Giresun arasında, Sivas’la Tokat arasında bir şehir değiliz aslında. Denize açılarak, Odessa’ya, Moskova’ya, Bükreş’e ve aynı zamanda Tiflis’e kadar uzanan geniş bir hinterlandımız var. Denizi kullanmayan Ordu, denizi kullanacak ve kalkınmasında oralara doğru uzanacak, ekonomide yeni sahalar bize açacak.

“BEN GEMİLERİ YAKARAK ORDU’YA GELDİM”

Ben gemileri yaktım, gemileri yakarak Ordu’ya döndüm. Ordu yatırım yapılacak muhteşem bir şehir haline geliyor. Pasif bir Ordu’dan aktif bir Ordu’ya geçeceğiz. Buna hazırlıklı olun. Dereyolu Projesi, Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayan çok önemli bir yol. Burada da büyük bir potansiyeli biz denize ulaştıracağız. Bu çok önemli bir aort damarı Ordu için. Oradan da buraya çok büyük bir hareketlilik başlayacak. Burada yeni yatırımlarla bambaşka bir Ordu’yu oluşturmaya çalışacağız. Bizler bundan sonraki yatırımlarda da çok büyük adımlar atmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili gönül birliği ile çalışmalarımızı yapalım. Sizi yönetilmeye değil, yönetmeye davet ediyorum. Yepyeni bir Ordu’yu sizlere vaat ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.