Ordu Emniyetinden Kaçakçılara Geçit Yok

ASAYİŞ 25.03.2021 - 10:07, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1405+ kez okundu.
 

Ordu Emniyetinden Kaçakçılara Geçit Yok

Ordu'da geçtiğimiz hafta yapılan operasyonlarda kaçakçılara suç üstü yapıldı. Konu ile ilgili olarak Ordu Valiliğinden yapılan açıklamada şöyle denildi:
15.03.2021 günü İlimiz terminalinden eşya göndermek isteyen bir şahsın göndereceği kolinin X-RAY cihazından geçerken cihazın tepki vermesi üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince terminale intikal edilmiş koli içerisinde; - 3 adet el yapımı tabanca ve 4 adet şarjör ele geçirilmiş, Şüpheli şahsın ikamet ve aracında yapılan aramada ise; - 1 adet el yapımı tabanca ve şarjör ele geçirilmiştir. Olayla ilgili 6136 sayılı kanuna muhalefet suçundan adli işlem yapılan 1 şüpheli şahıs çıkarıldığı adli makamlarca adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır.   16/03/2021 günü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Kaçak Emtia (Cep telefonu ve aksesuarları)  ürünlerine yönelik yapmış olduğu saha çalışmaları neticesinde; Korgan İlçesinde Kaçak Emtia satışı yapan 2 adreste eş zamanlı olarak yapılan aramalarda; - 7 adet yurt dışı kaçağı akıllı telefon, - 9 adet yurt dışı kaçağı tuşlu telefon, - 1 adet cep telefonu klonlama cihazı, - 474 adet yurt dışı kaçağı olduğu değerlendirilen elektronik ürün ele geçirilmiştir. Olayla ilgili 3 şüpheli hakkında 5607 sayılı Kaçakçılık kanuna muhalefet suçundan adli işlem yapılmıştır.    Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Kumar oynattığı kişileri borçlandırıp, mağdurlara senet imzalatarak Tefecilik yaptığı tespit edilen şüphelinin yakalanması amacıyla ikametinde ve iş yerinde 17.03.2021 günü sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirilmiştir.  Şüphelinin mağdurlara kumar borcu nedeniyle senet imzalatarak toplam 320.000 TL borçlandırdığı ve mağdur ettiği tespit edilmiştir. Yapılan aramalarda çok sayıda senet ve alacak notlarının bulunduğu ajanda ve defterler ele geçirilmiştir.  Operasyon kapsamında yakalanan 1 şüpheli 17.03.2021 günü Ordu Cumhuriyet Başsavcılığına mevcutlu olarak sevk edilmiş, şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır.             Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce yapılan Risk Analizi çalışmasında, U2 Polis Uygulama ve Kontrol Noktasında bir araçta 19/03/2021 günü yapmış olduğumuz aramada tahmini piyasa değeri 60.000TL olduğu değerlendirilen;             -1350 adet Cinsel İçerikli Takviye Edici Ürün ele geçirilmiştir.             Olayla ilgili 1 şüpheli hakkında 5607 sayılı Kaçakçılık kanuna muhalefet ve TCK 186 - Bozulmuş veya Değiştirilmiş Gıda veya İlaçların Ticareti suçlarından işlem yapılmıştır.             Kamuoyuna saygıyla duyurulur.           ORDU VALİLİĞİ  
Ordu'da geçtiğimiz hafta yapılan operasyonlarda kaçakçılara suç üstü yapıldı. Konu ile ilgili olarak Ordu Valiliğinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

15.03.2021 günü İlimiz terminalinden eşya göndermek isteyen bir şahsın göndereceği kolinin X-RAY cihazından geçerken cihazın tepki vermesi üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince terminale intikal edilmiş koli içerisinde;

- 3 adet el yapımı tabanca ve 4 adet şarjör ele geçirilmiş,

Şüpheli şahsın ikamet ve aracında yapılan aramada ise;

- 1 adet el yapımı tabanca ve şarjör ele geçirilmiştir.

Olayla ilgili 6136 sayılı kanuna muhalefet suçundan adli işlem yapılan 1 şüpheli şahıs çıkarıldığı adli makamlarca adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır.

 

16/03/2021 günü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Kaçak Emtia (Cep telefonu ve aksesuarları)  ürünlerine yönelik yapmış olduğu saha çalışmaları neticesinde; Korgan İlçesinde Kaçak Emtia satışı yapan 2 adreste eş zamanlı olarak yapılan aramalarda;

- 7 adet yurt dışı kaçağı akıllı telefon,

- 9 adet yurt dışı kaçağı tuşlu telefon,

- 1 adet cep telefonu klonlama cihazı,

- 474 adet yurt dışı kaçağı olduğu değerlendirilen elektronik ürün ele geçirilmiştir.

Olayla ilgili 3 şüpheli hakkında 5607 sayılı Kaçakçılık kanuna muhalefet suçundan adli işlem yapılmıştır.

 

 Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Kumar oynattığı kişileri borçlandırıp, mağdurlara senet imzalatarak Tefecilik yaptığı tespit edilen şüphelinin yakalanması amacıyla ikametinde ve iş yerinde 17.03.2021 günü sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirilmiştir.

 Şüphelinin mağdurlara kumar borcu nedeniyle senet imzalatarak toplam 320.000 TL borçlandırdığı ve mağdur ettiği tespit edilmiştir. Yapılan aramalarda çok sayıda senet ve alacak notlarının bulunduğu ajanda ve defterler ele geçirilmiştir.

 Operasyon kapsamında yakalanan 1 şüpheli 17.03.2021 günü Ordu Cumhuriyet Başsavcılığına mevcutlu olarak sevk edilmiş, şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır.

 

          Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce yapılan Risk Analizi çalışmasında, U2 Polis Uygulama ve Kontrol Noktasında bir araçta 19/03/2021 günü yapmış olduğumuz aramada tahmini piyasa değeri 60.000TL olduğu değerlendirilen;

            -1350 adet Cinsel İçerikli Takviye Edici Ürün ele geçirilmiştir.

            Olayla ilgili 1 şüpheli hakkında 5607 sayılı Kaçakçılık kanuna muhalefet ve TCK 186 - Bozulmuş veya Değiştirilmiş Gıda veya İlaçların Ticareti suçlarından işlem yapılmıştır.

 

          Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

 

    ORDU VALİLİĞİ

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.