Ordu kenevir yetiştirmeye hazırlanıyor

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 12.01.2019 - 23:19, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2339+ kez okundu.
 

Ordu kenevir yetiştirmeye hazırlanıyor

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kenevir yetiştiriciliği ve kontrolü hakkında eğitim düzenlendi.
Eğitimde; Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Vekili Nusret Şahin yaptığı açılış konuşmasında; “ Türkiye’de kenevir yetiştiriciliği 26 Eylül 2016 tarihli ve 29842 sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan “Kenevir Yetiştiriciliği ve Kontrolü Hakkında Yönetmelik” kapsamında yapılıyor. Bu yönetmelik gereği izinli ve izinsiz kenevir yetiştiriciliğine dair yapılacak işlemlere ilişkin usul ve esaslar belirlendi. İzinli olarak Türkiye genelinde Ordu da arasında olmak üzere 19 ilde kenevir yetiştirilecek. Kenevirden dünyada tekstil, geri dönüşüm, otomotiv, mobilya, yemek, beslenme, içecekler, kağıt, inşaat malzemeleri ve kişisel bakım ürünleri başta olmak üzere birçok farklı mamul üretiliyor. Önemli bir üretim amacı da saplarından lif elde etmek. Lif ve tohum amaçlı ekilmesinin yanında esrarın ana maddesi olan kenevir (tetrahydrocannabinol) THC’ye sahip olması sebebiyle, narkotik bakımdan önemini koruyor.” dedi. Ordu İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Astsubay Barış Kural, “Kaçak Kenevir ile Etkin Mücadele” konulu yaptığı sunumda Ordu’da kaçak kenevir ekimi ve mücadele çalışmalarını anlattı. Ayrıca katılımcılara “Bağımlılık Yapan Maddelerin Arzıyla Mücadelede Farkındalık Eğitimi” verdi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Teknikeri Coşkun Öztürk ise “Kenevir Yetiştiriciliği ve Kontrolü Hakkında Yönetmelik” esasları, kenevirin ekonomik önemi ve izinli kenevir yetiştirmek isteyen çiftçilere verilecek teknik destek ile “Kenevir Tarımı ve Morfolojisi” konusunda bilgiler verdi.
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kenevir yetiştiriciliği ve kontrolü hakkında eğitim düzenlendi.

Eğitimde; Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Vekili Nusret Şahin yaptığı açılış konuşmasında; “ Türkiye’de kenevir yetiştiriciliği 26 Eylül 2016 tarihli ve 29842 sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan “Kenevir Yetiştiriciliği ve Kontrolü Hakkında Yönetmelik” kapsamında yapılıyor. Bu yönetmelik gereği izinli ve izinsiz kenevir yetiştiriciliğine dair yapılacak işlemlere ilişkin usul ve esaslar belirlendi. İzinli olarak Türkiye genelinde Ordu da arasında olmak üzere 19 ilde kenevir yetiştirilecek. Kenevirden dünyada tekstil, geri dönüşüm, otomotiv, mobilya, yemek, beslenme, içecekler, kağıt, inşaat malzemeleri ve kişisel bakım ürünleri başta olmak üzere birçok farklı mamul üretiliyor. Önemli bir üretim amacı da saplarından lif elde etmek. Lif ve tohum amaçlı ekilmesinin yanında esrarın ana maddesi olan kenevir (tetrahydrocannabinol) THC’ye sahip olması sebebiyle, narkotik bakımdan önemini koruyor.” dedi.

Ordu İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Astsubay Barış Kural, “Kaçak Kenevir ile Etkin Mücadele” konulu yaptığı sunumda Ordu’da kaçak kenevir ekimi ve mücadele çalışmalarını anlattı. Ayrıca katılımcılara “Bağımlılık Yapan Maddelerin Arzıyla Mücadelede Farkındalık Eğitimi” verdi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Teknikeri Coşkun Öztürk ise “Kenevir Yetiştiriciliği ve Kontrolü Hakkında Yönetmelik” esasları, kenevirin ekonomik önemi ve izinli kenevir yetiştirmek isteyen çiftçilere verilecek teknik destek ile “Kenevir Tarımı ve Morfolojisi” konusunda bilgiler verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.