Ordu’nun dereleri, rüzgarı, güneşi enerjiye dönüşecek

BÖLGE GÜNDEMİ 25.04.2019 - 00:10, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1914+ kez okundu.
 

Ordu’nun dereleri, rüzgarı, güneşi enerjiye dönüşecek

Ak Parti Ordu İl Başkan yardımcısı Ekonomi İşler Başkanı Telat Yıldız, iş adamlarına çağrı yaptı.
"Allah’ın bize bahşettiği nimeti rüzgarlar boşuna esiyor, derelerimiz boşuna denize akıyor, güneşimiz boşuna batıyor." diyerek, bu değerlerin enerjiye dönüşmesi gerektiğine dikkat çeken Ak Parti Ordu İl Başkan yardımcısı Ekonomi İşler Başkanı Telat Yıldız, iş adamlarına çağrı yaptı.   Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler ‘in Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı sırasındaki çabaları ile bu alandaki çalışmalara büyük destek verildiğini hatırlatan Yıldız, yenilenebilir enerji desteğinin devam ettiğini söyledi. Ak Parti Ordu İl Başkan Yardımcısı Ekonomi İşleri Başkanı Telat Yıldız, Ordulu işadamlarına seslenerek yenilenebilir enerji alanında yatırım yapmalarını istedi. Yıldız açıklamasında; Yenilenebilir enerji alanındaki yatırımcılara, AK Parti döneminde Türkiye’de yenilenebilir enerjinin mimarı ve öncüsü  58., 59. ve 60. Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin  Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı ,Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ‘in çabaları ve çalışmaları ile  büyük destek verildiğini hatırlatarak, son olarak yenilenebilir enerji desteğinde 10 yıl kriteri oluşturulduğunu söyledi. Allah’ın bize bahşettiği nimeti rüzgarlar boşuna esiyor, derelerimiz boşuna denize akıyor, güneşimiz boşuna batıyor..    Ekonomi İşler Başkanı Yıldız,  Hilmi Güler'in konuyla ilgili olarak yaptığı son açıklamasında;  yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimindeki desteklerde ,maliyetini 10 yıl içinde ödeyerek kazanç sağlamaya başlayacak projelerin piyasa fiyatları üzerinden satışı yapacağını, maliyetini 10 yıl içinde ödemeyen ve desteklenmesinde çoklu fayda olduğu düşünülen projelerde ise alım garantilerinin  devam edeceğinin belirttiğini ifade ederek, "Üzülerek belirtmek istiyorum ki, bu kadar desteğe ve bu kadar teşvike rağmen, Ordulu girişimcileri isteksiz görüyoruz. İşadamlarımızı yatırım yapmaya davet ediyorum , Ordu’da Allah’ın bize bahşettiği rüzgarlar boşuna esiyor, derelerimiz boşuna denize akıyor, güneşimiz boşuna batıyor" dedi.
Ak Parti Ordu İl Başkan yardımcısı Ekonomi İşler Başkanı Telat Yıldız, iş adamlarına çağrı yaptı.

"Allah’ın bize bahşettiği nimeti rüzgarlar boşuna esiyor, derelerimiz boşuna denize akıyor, güneşimiz boşuna batıyor." diyerek, bu değerlerin enerjiye dönüşmesi gerektiğine dikkat çeken Ak Parti Ordu İl Başkan yardımcısı Ekonomi İşler Başkanı Telat Yıldız, iş adamlarına çağrı yaptı.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler ‘in Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı sırasındaki çabaları ile bu alandaki çalışmalara büyük destek verildiğini hatırlatan Yıldız, yenilenebilir enerji desteğinin devam ettiğini söyledi.

Ak Parti Ordu İl Başkan Yardımcısı Ekonomi İşleri Başkanı Telat Yıldız, Ordulu işadamlarına seslenerek yenilenebilir enerji alanında yatırım yapmalarını istedi.

Yıldız açıklamasında; Yenilenebilir enerji alanındaki yatırımcılara, AK Parti döneminde Türkiye’de yenilenebilir enerjinin mimarı ve öncüsü  58., 59. ve 60. Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin  Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı ,Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ‘in çabaları ve çalışmaları ile  büyük destek verildiğini hatırlatarak, son olarak yenilenebilir enerji desteğinde 10 yıl kriteri oluşturulduğunu söyledi.

Allah’ın bize bahşettiği nimeti rüzgarlar boşuna esiyor, derelerimiz boşuna denize akıyor, güneşimiz boşuna batıyor..

 

 Ekonomi İşler Başkanı Yıldız,  Hilmi Güler'in konuyla ilgili olarak yaptığı son açıklamasında;  yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimindeki desteklerde ,maliyetini 10 yıl içinde ödeyerek kazanç sağlamaya başlayacak projelerin piyasa fiyatları üzerinden satışı yapacağını, maliyetini 10 yıl içinde ödemeyen ve desteklenmesinde çoklu fayda olduğu düşünülen projelerde ise alım garantilerinin  devam edeceğinin belirttiğini ifade ederek, "Üzülerek belirtmek istiyorum ki, bu kadar desteğe ve bu kadar teşvike rağmen, Ordulu girişimcileri isteksiz görüyoruz. İşadamlarımızı yatırım yapmaya davet ediyorum , Ordu’da Allah’ın bize bahşettiği rüzgarlar boşuna esiyor, derelerimiz boşuna denize akıyor, güneşimiz boşuna batıyor" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.