Ordu, şehidini binlerle uğurladı

BÖLGE GÜNDEMİ 16.07.2019 - 12:07, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2410+ kez okundu.
 

Ordu, şehidini binlerle uğurladı

Irak'ın Avaşin bölgesindeki 09 Temmuz 2019 tarihinde askeri araca yapılan saldırı sonucu yaralanan Ordu Aybastılı P. Söz. Er Salih Altuntaş şehit oldu.
Irak'ın Avaşin bölgesindeki 9 Temmuz 2019 tarihinde askeri araca yapılan saldırı sonucu yaralandıktan sonra kurtulamayarak şehit olan Ordu Aybastılı P. Söz. Er Salih Altuntaş memleketinde binler tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Aybastı ilçesi Uzundere nüfusuna kayıtlı P. Söz. Er Salih Altuntaş; 9 Temmuz 2019 tarihinde Irak'ın Avaşin bölgesindeki üs bölgesinde askerlerimizin aracına terör örgütü mensuplarınca güdümlü roket atılması sonucu ağır yaralandı. Olay yerinden helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek ameliyata alınan, daha sonra Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen yaralı asker Salih Altuntaş tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak 14 Temmuz 2019 Pazar günü şehit oldu. Kenan ve Sayma çiftinin 5 çocuğundan birisi olan Şehit Piyade Sözleşmeli Er Salih Altuntaş'ın ay yıldızlı bayrağa sarılı naaşı Ankara'dan askeri uçakla 14 Temmuz Pazar akşamı Ordu-Giresun Havalimanına getirildi. 2 yıldır görevde olan Piyade Sözleşmeli Er Salih Altuntaş için Aybastı ilçesinde tören düzenlendi. Cenaze namazında vatandaşlar tek bir ağızdan "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları atıldı. Şehit Salih Altuntaş, 15 Temmuz 2019 Pazartesi günü öğle namazını müteakip, Aybastı İmam-Hatip Lisesi  bahçesinde binlerce vatandaşın katıldığı cenaze namazının ardından ilçenin Uzundere mahallesindeki mezarlıkta vatan toprağının bağrına defnedildi. Cenaze törenine şehit ailesinin yanı sıra Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Milletvekilleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Irak'ın Avaşin bölgesindeki 09 Temmuz 2019 tarihinde askeri araca yapılan saldırı sonucu yaralanan Ordu Aybastılı P. Söz. Er Salih Altuntaş şehit oldu.

Irak'ın Avaşin bölgesindeki 9 Temmuz 2019 tarihinde askeri araca yapılan saldırı sonucu yaralandıktan sonra kurtulamayarak şehit olan Ordu Aybastılı P. Söz. Er Salih Altuntaş memleketinde binler tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Aybastı ilçesi Uzundere nüfusuna kayıtlı P. Söz. Er Salih Altuntaş; 9 Temmuz 2019 tarihinde Irak'ın Avaşin bölgesindeki üs bölgesinde askerlerimizin aracına terör örgütü mensuplarınca güdümlü roket atılması sonucu ağır yaralandı. Olay yerinden helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek ameliyata alınan, daha sonra Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen yaralı asker Salih Altuntaş tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak 14 Temmuz 2019 Pazar günü şehit oldu.

Kenan ve Sayma çiftinin 5 çocuğundan birisi olan Şehit Piyade Sözleşmeli Er Salih Altuntaş'ın ay yıldızlı bayrağa sarılı naaşı Ankara'dan askeri uçakla 14 Temmuz Pazar akşamı Ordu-Giresun Havalimanına getirildi.

2 yıldır görevde olan Piyade Sözleşmeli Er Salih Altuntaş için Aybastı ilçesinde tören düzenlendi. Cenaze namazında vatandaşlar tek bir ağızdan "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları atıldı.

Şehit Salih Altuntaş, 15 Temmuz 2019 Pazartesi günü öğle namazını müteakip, Aybastı İmam-Hatip Lisesi  bahçesinde binlerce vatandaşın katıldığı cenaze namazının ardından ilçenin Uzundere mahallesindeki mezarlıkta vatan toprağının bağrına defnedildi.

Cenaze törenine şehit ailesinin yanı sıra Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Milletvekilleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.