Ordu Tanıtım Günlerine Akkuş damga vurdu

BÖLGE GÜNDEMİ 10.10.2018 - 23:56, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2159+ kez okundu.
 

Ordu Tanıtım Günlerine Akkuş damga vurdu

Ordu Valiliği himayesinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Dernekler Federasyonu(ORDEF) işbirliği ile düzenlenen “8. Ordu Tanıtım Günleri”nde Akkuş Belediyesi standı ilgi gördü.
Ordu Valiliği himayesinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Merkezi İstanbul’da bulunan Ordu Dernekler Federasyonu(ORDEF) işbirliği ile düzenlenen “8. Ordu Tanıtım Günleri” etkinliği sona erdi. Ordu Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, 19 ilçe belediyesi, sivil toplum kuruluşları ve birçok firmanın stant açarak İstanbul’da yaşayan Ordulularla buluştuğu 8. Ordu Tanıtım Günleri etkinliğinde Akkuş Belediyesinin standı büyük ilgi gördü. 4 Ekim’de “Maltepe Sahili Etkinlik Alanında” başlayan ve 7 Ekim’de sona eren etkinlik kapsamında İstanbul ve çevre illerde yaşayan Ordulular bir nebze de olsa memleket özlemini giderdi. Akkuş Standına Ziyaretçi Akını Ordu’nun yöresel ürünleri ve kültürünün yanı sıra değişmeye ve gelişmeye başlayan yüzünün stantlarda sergilendiği etkinlikte, Akkuş Belediyesi standı ziyaretçilerle doldu taştı. Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci’nin de katılım sağladığı ve misafirlerle tek tek ilgilendiği Akkuş Belediyesi standı, sergilenen yöresel ürünler, türkülere konu olmuş meşhur gürgen ağaçlarından yapılan dekoratif mobilyalar ve patentli Akkuş Şeker Fasulyesi ikramı ile tanıtım günlerinin en ilgi çeken stantlarından biri oldu. “Tanıtımın Yanında Ordulular Buluşması Oldu” Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, tanıtım günlerinin sonunda yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Stantlarımızı kurup hemşerilerimizle burada buluşuyoruz, bu bir nevi tanıtımın yanında bir ordulular buluşması da oluyor. Dolayısıyla stantlarımızda hemşerilerimizle buluşup onlarla hasbıhal edip sohbet ediyoruz. İnsanlarımız standımıza geldiğinde Akkuşu yaşıyorlar, İlçelerini yaşayıp bir nevi özlem gidermiş oluyorlar. Bu anlamda muazzam bir katılım, muazzam bir sinerji vardı. Ordumuzun doğal güzelliklerini, tarihini, folklorunu, kültürünü tanıtırken, Ordu’ya gelindiği zaman nerelerde gezilir, yöresel ürünleri nelerdir bunları tanıtmaya çalıştık. “Akkuş Şeker Fasulyesine İlgi Büyük” Akkuşu bilen bilmeyen herkes tanıtım günleri kapsamında bu alana girdiğinde standımıza uğradığında sordukları ilk kelimelerden biri “meşhur akkuş kuru fasulyesini görmek ve tatmak istiyoruz” oluyor.  Dolayısıyla gelen misafirlerimize Akkuş şeker fasulyemizi ikram etmekle birlikte, Akkuşumuzun tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıtmaya çalıştık. “Ahşap İşlemeciliğini Öne Çıkarttık” Standımızda Akkuş’umuzun meşhur gürgenlerinden yapılmış mobilyalarımızda yer aldı. Dolayısıyla Akkuşumuzun ahşap işlemeciliğini de orada öne çıkartıyoruz. Bu organizasyon kapsamında en büyük kazanımlardan bir tanesi insanlar hasret gideriyor. Standımızı ziyaret eden tüm misafirlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. İlçemiz için son derece faydalı olan bir etkinliği daha geride bıraktık. Standımızın hazırlanmasında ve sergilenmesinde emeği geçen ekip arkadaşlarıma da emeklerinden ve çabalarından dolayı teşekkür ediyorum.”    Akkuş Belediyesi 
Ordu Valiliği himayesinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Dernekler Federasyonu(ORDEF) işbirliği ile düzenlenen “8. Ordu Tanıtım Günleri”nde Akkuş Belediyesi standı ilgi gördü.

Ordu Valiliği himayesinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Merkezi İstanbul’da bulunan Ordu Dernekler Federasyonu(ORDEF) işbirliği ile düzenlenen “8. Ordu Tanıtım Günleri” etkinliği sona erdi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, 19 ilçe belediyesi, sivil toplum kuruluşları ve birçok firmanın stant açarak İstanbul’da yaşayan Ordulularla buluştuğu 8. Ordu Tanıtım Günleri etkinliğinde Akkuş Belediyesinin standı büyük ilgi gördü.

4 Ekim’de “Maltepe Sahili Etkinlik Alanında” başlayan ve 7 Ekim’de sona eren etkinlik kapsamında İstanbul ve çevre illerde yaşayan Ordulular bir nebze de olsa memleket özlemini giderdi.

Akkuş Standına Ziyaretçi Akını

Ordu’nun yöresel ürünleri ve kültürünün yanı sıra değişmeye ve gelişmeye başlayan yüzünün stantlarda sergilendiği etkinlikte, Akkuş Belediyesi standı ziyaretçilerle doldu taştı.

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci’nin de katılım sağladığı ve misafirlerle tek tek ilgilendiği Akkuş Belediyesi standı, sergilenen yöresel ürünler, türkülere konu olmuş meşhur gürgen ağaçlarından yapılan dekoratif mobilyalar ve patentli Akkuş Şeker Fasulyesi ikramı ile tanıtım günlerinin en ilgi çeken stantlarından biri oldu.

“Tanıtımın Yanında Ordulular Buluşması Oldu”

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, tanıtım günlerinin sonunda yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Stantlarımızı kurup hemşerilerimizle burada buluşuyoruz, bu bir nevi tanıtımın yanında bir ordulular buluşması da oluyor. Dolayısıyla stantlarımızda hemşerilerimizle buluşup onlarla hasbıhal edip sohbet ediyoruz. İnsanlarımız standımıza geldiğinde Akkuşu yaşıyorlar, İlçelerini yaşayıp bir nevi özlem gidermiş oluyorlar. Bu anlamda muazzam bir katılım, muazzam bir sinerji vardı. Ordumuzun doğal güzelliklerini, tarihini, folklorunu, kültürünü tanıtırken, Ordu’ya gelindiği zaman nerelerde gezilir, yöresel ürünleri nelerdir bunları tanıtmaya çalıştık.

“Akkuş Şeker Fasulyesine İlgi Büyük”

Akkuşu bilen bilmeyen herkes tanıtım günleri kapsamında bu alana girdiğinde standımıza uğradığında sordukları ilk kelimelerden biri “meşhur akkuş kuru fasulyesini görmek ve tatmak istiyoruz” oluyor.  Dolayısıyla gelen misafirlerimize Akkuş şeker fasulyemizi ikram etmekle birlikte, Akkuşumuzun tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıtmaya çalıştık.

“Ahşap İşlemeciliğini Öne Çıkarttık”

Standımızda Akkuş’umuzun meşhur gürgenlerinden yapılmış mobilyalarımızda yer aldı. Dolayısıyla Akkuşumuzun ahşap işlemeciliğini de orada öne çıkartıyoruz. Bu organizasyon kapsamında en büyük kazanımlardan bir tanesi insanlar hasret gideriyor. Standımızı ziyaret eden tüm misafirlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. İlçemiz için son derece faydalı olan bir etkinliği daha geride bıraktık. Standımızın hazırlanmasında ve sergilenmesinde emeği geçen ekip arkadaşlarıma da emeklerinden ve çabalarından dolayı teşekkür ediyorum.” 

 

Akkuş Belediyesi 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.