Ordu’ya Durgun Su Sporları Merkezi

SPOR 11.02.2021 - 13:30, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1462+ kez okundu.
 

Ordu’ya Durgun Su Sporları Merkezi

Ordu’da denizden daha fazla istifade edilmesi amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in girişimleriyle çalışmalarına başlanan Durgun Su Sporları Merkezi projesi hızla ilerliyor.
Gülyalı ilçesinde Ordu-Giresun Havalimanı’nın yanında bulunan toplam 1.100 metre uzunluğundaki alanda hayata geçirilecek projenin ihalesi de gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi, ilgili daire başkanlıklarının yapacağı çalışmayla projeyi hizmete sunarak Ordu’yu uluslararası yarışlara ev sahipliği yapacak konuma getirecek.     TAM DONANIMLI TESİS     Proje kapsamında toplamda 400 kişilik tribün, 1 adet protokol locası, 1 adet foto finish kameralı yarış bitiş gözlem kulesi, 6 adet portatif yüzer iskele, 100 araçlık izleyici otopark alanı, 20 araçlık sporcu römork otopark alanı, 300 metre kayıkhane, 400 metre satış ve tanıtım alanı, 1.142 metre araç ve bisiklet yolu, dere çıkışı üstüne bir geçiş köprüsü ile hakem ve sporcular için konaklama alanı oluşturulacak.     ÇALIŞMALAR TAM GAZ     Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, proje kapsamında önemli yol kat edildiğini söyledi.     Genel Sekreter Alp sözlerine şöyle devam etti:     Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatlarıyla Gülyalı ilçemizde havalimanının yanında bulunan alanda çalışmalarına başladığımız Durgun Su Sporları Merkezi projemiz kapsamında tesis içerisine 2 km yol yaptık. Denizden 100 bin metreküp malzeme çıkararak 3 metre derinlik sağladık. Derinleştirme işlemi devam ediyor. Yine tesis içerisine otopark alanları yaptık. 4 adet menfez imal ettik, içme suyu ve kanalizasyon hatlarını yeniledik. 650 metre uzunluğunda ve 1,5 metre yüksekliğinde duvar yapılmak suretiyle tesise görsellik katacak peyzaj alanları oluşturuyoruz. Kısa sürede inşaat işlerini tamamlayarak peyzaj çalışmalarına geçmeyi hedefliyoruz.”     YAPIM İHALESİ GERÇEKLEŞTİ     Genel Sekreter Alp, projede üst yapı ihalesinin de gerçekleştirildiğini söyledi. İhale kapsamında Çikolata Park D Blok düzenlemesi, gözlem kulesi, 4 adet 93 kişilik tribün, hafif çelik prefabrik kayıkhane, muhtelif prefabrik WC-duş, soyunma kabini ve yüzer platform, alt yapı ve çevre düzenleme imalatları ile mevcut misafirhane binası tadilat işlemleri yapılacak.    
Ordu’da denizden daha fazla istifade edilmesi amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in girişimleriyle çalışmalarına başlanan Durgun Su Sporları Merkezi projesi hızla ilerliyor.

Gülyalı ilçesinde Ordu-Giresun Havalimanı’nın yanında bulunan toplam 1.100 metre uzunluğundaki alanda hayata geçirilecek projenin ihalesi de gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi, ilgili daire başkanlıklarının yapacağı çalışmayla projeyi hizmete sunarak Ordu’yu uluslararası yarışlara ev sahipliği yapacak konuma getirecek.

 

 

TAM DONANIMLI TESİS

 

 

Proje kapsamında toplamda 400 kişilik tribün, 1 adet protokol locası, 1 adet foto finish kameralı yarış bitiş gözlem kulesi, 6 adet portatif yüzer iskele, 100 araçlık izleyici otopark alanı, 20 araçlık sporcu römork otopark alanı, 300 metre kayıkhane, 400 metre satış ve tanıtım alanı, 1.142 metre araç ve bisiklet yolu, dere çıkışı üstüne bir geçiş köprüsü ile hakem ve sporcular için konaklama alanı oluşturulacak.

 

 

ÇALIŞMALAR TAM GAZ

 

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, proje kapsamında önemli yol kat edildiğini söyledi.

 

 

Genel Sekreter Alp sözlerine şöyle devam etti:

 

 

Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatlarıyla Gülyalı ilçemizde havalimanının yanında bulunan alanda çalışmalarına başladığımız Durgun Su Sporları Merkezi projemiz kapsamında tesis içerisine 2 km yol yaptık. Denizden 100 bin metreküp malzeme çıkararak 3 metre derinlik sağladık. Derinleştirme işlemi devam ediyor. Yine tesis içerisine otopark alanları yaptık. 4 adet menfez imal ettik, içme suyu ve kanalizasyon hatlarını yeniledik. 650 metre uzunluğunda ve 1,5 metre yüksekliğinde duvar yapılmak suretiyle tesise görsellik katacak peyzaj alanları oluşturuyoruz. Kısa sürede inşaat işlerini tamamlayarak peyzaj çalışmalarına geçmeyi hedefliyoruz.”

 

 

YAPIM İHALESİ GERÇEKLEŞTİ

 

 

Genel Sekreter Alp, projede üst yapı ihalesinin de gerçekleştirildiğini söyledi. İhale kapsamında Çikolata Park D Blok düzenlemesi, gözlem kulesi, 4 adet 93 kişilik tribün, hafif çelik prefabrik kayıkhane, muhtelif prefabrik WC-duş, soyunma kabini ve yüzer platform, alt yapı ve çevre düzenleme imalatları ile mevcut misafirhane binası tadilat işlemleri yapılacak.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.