Örnek fındık bahçesi umut verdi

BÖLGE GÜNDEMİ 07.04.2019 - 00:52, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1549+ kez okundu.
 

Örnek fındık bahçesi umut verdi

Ordu Valisi Seddar Yavuz, 2016 yılı Erasmus Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar kapsamında kurulan örnek fındık bahçesinde incelemelerde bulundu.
Ordu Valisi Seddar Yavuz, 'Fındık Üretiminde Geleneksel ve Modern Yöntemlerin İncelenmesi' projesi kapsamında 2016 yılı Erasmus Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar kapsamında kurulan örnek fındık bahçesinde incelemelerde bulundu. Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Ticaret Borsası proje ofisi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunulan 'Fındık Üretiminde Geleneksel ve Modern Yöntemlerin İncelenmesi' projesi kapsamında 2016 yılı Erasmus Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar kapsamında kurulan örnek fındık bahçesinde incelemelerde bulundu.   Modern fındık bahçesi tesisi gerçekleşti Vali Seddar Yavuz daha sonra Ordu Üniversitesi'nde 5 dekar alanda yerli ve yabancı çeşitleri içeren modern fındık bahçesinin tesis edildiği alanı gezerek detaylı bilgi aldı. Yavuz, projenin, Ordu Ticaret Borsası koordinatörlüğünde Ordu Valiliği, Ordu Üniversitesi, Ordu Ziraat Odası; İspanya Gıda, Tarımsal Araştırma ve Teknoloji Enstitüsü (IRTA) ve İtalya Tuscia Üniversitesinin de ortak olduğu proje ile modern anlamda fındık bahçesi tesisi sağlandığını söyledi.   Bu projede kalite ve verimi artırmak amacıyla çiftçilerin mesleki kapasitelerinin uluslararası boyutta yeni teknolojilerin ve iyi uygulama örneklerinin paylaşımı ile geliştirilmesine odaklanıldığını belirten Vali Yavuz, "Türk fındık çeşitleri; tombul, palaz, foşa, çakıldak, kalınkara, uzunmusa çeşitleri ile İtalya ve İspanya çeşitleri yer alıyor. İtalya ve İspanya'dan gelen çeşitlerin introdüksiyonunun yapılacağı ve sonrasında Türk fındık çeşitleri ile verim- kalite özellikleri karşılaştırılacak" dedi.
Ordu Valisi Seddar Yavuz, 2016 yılı Erasmus Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar kapsamında kurulan örnek fındık bahçesinde incelemelerde bulundu.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, 'Fındık Üretiminde Geleneksel ve Modern Yöntemlerin İncelenmesi' projesi kapsamında 2016 yılı Erasmus Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar kapsamında kurulan örnek fındık bahçesinde incelemelerde bulundu.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Ticaret Borsası proje ofisi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunulan 'Fındık Üretiminde Geleneksel ve Modern Yöntemlerin İncelenmesi' projesi kapsamında 2016 yılı Erasmus Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar kapsamında kurulan örnek fındık bahçesinde incelemelerde bulundu.

 

Modern fındık bahçesi tesisi gerçekleşti

Vali Seddar Yavuz daha sonra Ordu Üniversitesi'nde 5 dekar alanda yerli ve yabancı çeşitleri içeren modern fındık bahçesinin tesis edildiği alanı gezerek detaylı bilgi aldı. Yavuz, projenin, Ordu Ticaret Borsası koordinatörlüğünde Ordu Valiliği, Ordu Üniversitesi, Ordu Ziraat Odası; İspanya Gıda, Tarımsal Araştırma ve Teknoloji Enstitüsü (IRTA) ve İtalya Tuscia Üniversitesinin de ortak olduğu proje ile modern anlamda fındık bahçesi tesisi sağlandığını söyledi.

 

Bu projede kalite ve verimi artırmak amacıyla çiftçilerin mesleki kapasitelerinin uluslararası boyutta yeni teknolojilerin ve iyi uygulama örneklerinin paylaşımı ile geliştirilmesine odaklanıldığını belirten Vali Yavuz, "Türk fındık çeşitleri; tombul, palaz, foşa, çakıldak, kalınkara, uzunmusa çeşitleri ile İtalya ve İspanya çeşitleri yer alıyor. İtalya ve İspanya'dan gelen çeşitlerin introdüksiyonunun yapılacağı ve sonrasında Türk fındık çeşitleri ile verim- kalite özellikleri karşılaştırılacak" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.