“OSB kurulmazsa genç nüfusu tutmakta zorlanırız”

BÖLGE GÜNDEMİ 29.09.2018 - 21:17, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1199+ kez okundu.
 

“OSB kurulmazsa genç nüfusu tutmakta zorlanırız”

Ordu Valisi Seddar Yavuz, “Yaklaşık 30 bin kişinin sanayide çalıştığı bir organize sanayi sistemini kurmalıyız. Yoksa genç nüfusu Ordu'da tutmakta zorlanabiliriz" dedi.
Altınordu’da 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması ile Ünye ve Fatsa ilçelerinde OSB kurulması kapsamında kamulaştırma çalışmaları sürdüğünü belirten Ordu Valisi Seddar Yavuz, “Yaklaşık 30 bin kişinin sanayide çalıştığı bir organize sanayi sistemini kurmalıyız. Yoksa genç nüfusu Ordu'da tutmakta zorlanabiliriz" dedi. Ordu Valisi Seddar Yavuz, ilde yürütülen Organize Sanayi Bölgeleri’nin son durumuna ilişkin açıklama yaptı. Vali Yavuz, istihdam konusunda çalışmaların arttırılması için çaba gösterdiklerini, bu kapsamnda Altınordu’da 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması ile Ünye ve Fatsa ilçelerinde OSB kurulması kapsamında kamulaştırma çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi. OSB’lerde kamulaştırma sürecinin devam ettiğini belirten Vali Yavuz, "Bizim, 3 yeni OSB'yi aktif hale getirebilmemiz için 130 milyon civarında bir kaynağa ihtiyacımız var. Geçen yıl içerisinde 22 milyon civarında bir kaynak bulduk. Bu kaynakla uzlaşma sağlanan arazilerin bir kısmının kamulaştırma bedellerini ödedik. Önümüzdeki yıl, 3 yeni OSB'nin kamulaştırma işlemlerini bitirebilmek için çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor" dedi.  Yavuz, OSB’lerin faaliyete geçmesinin genç nüfusu Ordu’da tutacağını vurgulayarak, şu açıklamayı yaptı: “Yaklaşık 30 bin kişinin sanayide çalıştığı bir organize sanayi sistemini kurmalıyız. Bunu kurabilirsek o zaman Ordu büyümeye devam eder. Aksi takdirde sadece diğer sektörlerle bu şehri önümüzdeki yıllara taşıyamayız. Genç nüfusu burada tutmakta zorlanabiliriz.” Çok sayıda iş adamının Ordu'da yatırım yapmak istediğine de dikkat çeken Vali Yavuz, "İşadamlarımız gelerek bizden yer istiyor. Ama şu an için OSB'lerde kamulaştırma işlemlerini henüz daha bitiremediğimiz için iş adamlarımıza yer teslimi yapamıyoruz. Kısa zamanda imar planlarını gerçekleştirerek sanayicimizin, iş adamlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor." dedi.
Ordu Valisi Seddar Yavuz, “Yaklaşık 30 bin kişinin sanayide çalıştığı bir organize sanayi sistemini kurmalıyız. Yoksa genç nüfusu Ordu'da tutmakta zorlanabiliriz" dedi.

Altınordu’da 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması ile Ünye ve Fatsa ilçelerinde OSB kurulması kapsamında kamulaştırma çalışmaları sürdüğünü belirten Ordu Valisi Seddar Yavuz, “Yaklaşık 30 bin kişinin sanayide çalıştığı bir organize sanayi sistemini kurmalıyız. Yoksa genç nüfusu Ordu'da tutmakta zorlanabiliriz" dedi.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, ilde yürütülen Organize Sanayi Bölgeleri’nin son durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Vali Yavuz, istihdam konusunda çalışmaların arttırılması için çaba gösterdiklerini, bu kapsamnda Altınordu’da 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması ile Ünye ve Fatsa ilçelerinde OSB kurulması kapsamında kamulaştırma çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.

OSB’lerde kamulaştırma sürecinin devam ettiğini belirten Vali Yavuz, "Bizim, 3 yeni OSB'yi aktif hale getirebilmemiz için 130 milyon civarında bir kaynağa ihtiyacımız var. Geçen yıl içerisinde 22 milyon civarında bir kaynak bulduk. Bu kaynakla uzlaşma sağlanan arazilerin bir kısmının kamulaştırma bedellerini ödedik. Önümüzdeki yıl, 3 yeni OSB'nin kamulaştırma işlemlerini bitirebilmek için çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor" dedi. 

Yavuz, OSB’lerin faaliyete geçmesinin genç nüfusu Ordu’da tutacağını vurgulayarak, şu açıklamayı yaptı:

“Yaklaşık 30 bin kişinin sanayide çalıştığı bir organize sanayi sistemini kurmalıyız. Bunu kurabilirsek o zaman Ordu büyümeye devam eder. Aksi takdirde sadece diğer sektörlerle bu şehri önümüzdeki yıllara taşıyamayız. Genç nüfusu burada tutmakta zorlanabiliriz.”

Çok sayıda iş adamının Ordu'da yatırım yapmak istediğine de dikkat çeken Vali Yavuz, "İşadamlarımız gelerek bizden yer istiyor. Ama şu an için OSB'lerde kamulaştırma işlemlerini henüz daha bitiremediğimiz için iş adamlarımıza yer teslimi yapamıyoruz. Kısa zamanda imar planlarını gerçekleştirerek sanayicimizin, iş adamlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.