OYAK, Ünye dahil 5 fabrikayı birleştirdi

BÖLGE GÜNDEMİ 17.05.2020 - 22:20, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1362+ kez okundu.
 

OYAK, Ünye dahil 5 fabrikayı birleştirdi

OYAK, halka açık 5 şirketi, Adana Çimento, Bolu Çimento, Aslan Çimento, Ünye Çimento ve Mardin Çimento'yu, "OYAK Çimento Fabrikaları AŞ" adı altında birleştirdi.
OYAK'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, mesleki emeklilik fonu olan OYAK, halka açık beş çimento şirketini, yurtiçi-yurt dışı stratejik planları ve çimento sektöründeki hedefleri doğrultusunda OYAK Çimento markası ile tek çatı altına topladı. 2019’da çalışması başlatılmıştı 2019 yılının son çeyreğinde birleşme görüşmelerine başlayan Adana Çimento, Bolu Çimento, Aslan Çimento, Ünye Çimento ve Mardin Çimento, 15 Mayıs 2020 itibarıyla OYAK Çimento markası altında faaliyetlerine devam edecek. Yapılan açıklamada, OYAK’ın bu birleşmeyle Çimento Beton Kağıt Grubu'nun uluslararası finansal piyasalara erişim olanaklarını daha da artırmayı hedeflediği belirtildi. Uluslararası piyasalarda öncü oyuncu olmak önemli OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, uluslararası finansal piyasalara yön veren stratejik sektörlerde, küresel çapta milli üretim gücüne sahip öncü oyuncu olmanın önemli olduğunu belirtti. Bu noktada, OYAK'ın ve Türkiye'nin hedeflerine katkı sağlayacak hamleleri arka arkaya hayata geçirdiklerini bildiren Erdem, şunları kaydetti: Yabancı ortaklarla milli ekonomiye katkı sağlayacağız "Beş şirketimizi tek çatı altında birleştirerek, grubumuzun istikbaline yeni bir ufuk çiziyor, karlılık ve sürdürülebilir büyüme hedeflerimiz doğrultusunda önemli bir adım atıyoruz. Bu gelişmenin OYAK'a ve ülkemiz ekonomisine fayda sağlayacağına inanıyor, üyelerimizin birikimlerini doğru hamlelerle değerlendirirken, yabancı ortaklarımız ile beraber milli ekonomiye katkı sağlamayı hedeflediğimizi ifade etmek istiyorum. Verilen bilgiye göre, OYAK, gerçekleşen bu birleşme hamlesiyle Türkiye'nin çimento sektöründeki liderliğini pekiştirdi.
OYAK, halka açık 5 şirketi, Adana Çimento, Bolu Çimento, Aslan Çimento, Ünye Çimento ve Mardin Çimento'yu, "OYAK Çimento Fabrikaları AŞ" adı altında birleştirdi.

OYAK'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, mesleki emeklilik fonu olan OYAK, halka açık beş çimento şirketini, yurtiçi-yurt dışı stratejik planları ve çimento sektöründeki hedefleri doğrultusunda OYAK Çimento markası ile tek çatı altına topladı.

2019’da çalışması başlatılmıştı

2019 yılının son çeyreğinde birleşme görüşmelerine başlayan Adana Çimento, Bolu Çimento, Aslan Çimento, Ünye Çimento ve Mardin Çimento, 15 Mayıs 2020 itibarıyla OYAK Çimento markası altında faaliyetlerine devam edecek.

Yapılan açıklamada, OYAK’ın bu birleşmeyle Çimento Beton Kağıt Grubu'nun uluslararası finansal piyasalara erişim olanaklarını daha da artırmayı hedeflediği belirtildi.

Uluslararası piyasalarda öncü oyuncu olmak önemli

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, uluslararası finansal piyasalara yön veren stratejik sektörlerde, küresel çapta milli üretim gücüne sahip öncü oyuncu olmanın önemli olduğunu belirtti.

Bu noktada, OYAK'ın ve Türkiye'nin hedeflerine katkı sağlayacak hamleleri arka arkaya hayata geçirdiklerini bildiren Erdem, şunları kaydetti:

Yabancı ortaklarla milli ekonomiye katkı sağlayacağız

"Beş şirketimizi tek çatı altında birleştirerek, grubumuzun istikbaline yeni bir ufuk çiziyor, karlılık ve sürdürülebilir büyüme hedeflerimiz doğrultusunda önemli bir adım atıyoruz. Bu gelişmenin OYAK'a ve ülkemiz ekonomisine fayda sağlayacağına inanıyor, üyelerimizin birikimlerini doğru hamlelerle değerlendirirken, yabancı ortaklarımız ile beraber milli ekonomiye katkı sağlamayı hedeflediğimizi ifade etmek istiyorum.

Verilen bilgiye göre, OYAK, gerçekleşen bu birleşme hamlesiyle Türkiye'nin çimento sektöründeki liderliğini pekiştirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.