Palamut Yola Çıktı

YAŞAM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 14.09.2020 - 09:17, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2637+ kez okundu.
 

Palamut Yola Çıktı

1 Eylül’de kalkan av yasağı ile birlikte denize açılan balıkçılar, umduğunu bulamadı. Batı Karadeniz Bölgesi’nde bolca avlanan palamudun, İğneada tarafından Doğu Karadeniz Bölgesine doğru yola çıktığı ve önümüzdeki hafta palamudun Ordu’da da bollaşacağı bildirildi.
Büyük umutla mavi sulara açılan balıkçılar, denizde aradığını bulamıyor. 1 Eylül’de sona eren av yasağı ile birlikte yeniden ağlarını denize bırakan balıkçılar, hayal ettiği avcılığı gerçekleştiremiyor. Bölgede avcılığın az olmasının gerekçesi, palamudun Batı Karadeniz Bölgesi’ndeki sularda olması olarak gösteriliyor. Ancak, balıkçılar umudunu yine de yitirmiş değil. İğneada tarafından göçe başlayan palamudun, Doğu Karadeniz Bölgesine doğru yola çıktığı ifade ediliyor. Önümüzdeki hafta Ordu sularına girmesi beklenen palamudun bol avlanmasıyla fiyatların da düşeceği tahmin ediliyor. “Balıkçılarımız umduğunu bulamıyor” Kumbaşı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, “Balıkçılarımız sezon öncesi palamut avcılığından umutluydu. Büyük hayalleler 1 Eylül itibariyle denizlere açıldı ancak şu anda beklediği avcılığı yapamıyorlar. Çünkü Bu yıl balık geç çıktı. Tam olgunlaşmadığı için kendini göstermiyordu. Ağlara da zaten takılmıyordu. Şimdi palamut biraz daha olgunlaştı. Özellikle Batı Karadeniz Bölgesi’nde bolca palamut avcılığı yapılıyor. O taraftan aldığımız bilgilere göre; şu anda palamut Doğu Karadeniz Bölgesine doğru yola çıktı. Sanıyoruz önümüzdeki hafta itibariyle ilimizdeki sularda da palamut avcılığı artacaktır diye tahmin ediyoruz” dedi. “Avcılık arttığında fiyatlar düşecek” Palamut avcılığının artmasıyla fiyatların düşeceğini belirten Aydemir, “Fiyatlar şu anda normal. Çünkü avcılık istenilen düzeyde değil. Avcılık arttığında fiyatlar da aşağıya düşecektir. Bizim tahminimize göre şu an tanesi 10 liradan satılan palamut 5 liraya kadar düşecek. Bizler de vatandaşımızın ucuz balık yemesini istiyoruz” diye konuştu. “Vatandaşlarımız bugünlerde palamut tüketsin” Vatandaşların korona virüs salgınına karşı palamut tüketmesini öneren Aydemir, “Palamut protein deposudur. Şu an içerisinde bulunduğumuz korona virüs salgınına karşı vatandaşlarımız palamut tüketsin. Palamut her türlü vitamini içermektedir. Bağışıklığın güçlenmesine de yardımcı olmaktadır” ifadelerinde bulundu. “Sezon açıldı, balık kendini kaybetti” Ünye Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ersoy Turan da, şu anda istenilen avcılığın olmadığını belirterek, “Sezon açılmadan önce gayet güçlü balıklar gördük. Sezon açıldığı gün balık kendini kaybetti. İstediğimiz avcılığı yapıyoruz. Şu anda aldığımız bilgilere göre palamudun bu tarafa doğru geldiği ifade ediliyor. Palamut orta ve kalın bir balı olduğu için hava şartlarına göre hareket ediyor. Balık tam anlamıyla büyüdüğü zaman Boğaz’a geri döner. Bu akım hiç kesilmez. O zaman daha güçlü bir avcılık yapılır. O da eylül ayının sonuna doğru gerçekleşir” dedi.
1 Eylül’de kalkan av yasağı ile birlikte denize açılan balıkçılar, umduğunu bulamadı. Batı Karadeniz Bölgesi’nde bolca avlanan palamudun, İğneada tarafından Doğu Karadeniz Bölgesine doğru yola çıktığı ve önümüzdeki hafta palamudun Ordu’da da bollaşacağı bildirildi.

Büyük umutla mavi sulara açılan balıkçılar, denizde aradığını bulamıyor. 1 Eylül’de sona eren av yasağı ile birlikte yeniden ağlarını denize bırakan balıkçılar, hayal ettiği avcılığı gerçekleştiremiyor. Bölgede avcılığın az olmasının gerekçesi, palamudun Batı Karadeniz Bölgesi’ndeki sularda olması olarak gösteriliyor. Ancak, balıkçılar umudunu yine de yitirmiş değil. İğneada tarafından göçe başlayan palamudun, Doğu Karadeniz Bölgesine doğru yola çıktığı ifade ediliyor. Önümüzdeki hafta Ordu sularına girmesi beklenen palamudun bol avlanmasıyla fiyatların da düşeceği tahmin ediliyor.

“Balıkçılarımız umduğunu bulamıyor”

Kumbaşı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, “Balıkçılarımız sezon öncesi palamut avcılığından umutluydu. Büyük hayalleler 1 Eylül itibariyle denizlere açıldı ancak şu anda beklediği avcılığı yapamıyorlar. Çünkü Bu yıl balık geç çıktı. Tam olgunlaşmadığı için kendini göstermiyordu. Ağlara da zaten takılmıyordu. Şimdi palamut biraz daha olgunlaştı. Özellikle Batı Karadeniz Bölgesi’nde bolca palamut avcılığı yapılıyor. O taraftan aldığımız bilgilere göre; şu anda palamut Doğu Karadeniz Bölgesine doğru yola çıktı. Sanıyoruz önümüzdeki hafta itibariyle ilimizdeki sularda da palamut avcılığı artacaktır diye tahmin ediyoruz” dedi.

“Avcılık arttığında fiyatlar düşecek”

Palamut avcılığının artmasıyla fiyatların düşeceğini belirten Aydemir, “Fiyatlar şu anda normal. Çünkü avcılık istenilen düzeyde değil. Avcılık arttığında fiyatlar da aşağıya düşecektir. Bizim tahminimize göre şu an tanesi 10 liradan satılan palamut 5 liraya kadar düşecek. Bizler de vatandaşımızın ucuz balık yemesini istiyoruz” diye konuştu.

“Vatandaşlarımız bugünlerde palamut tüketsin”

Vatandaşların korona virüs salgınına karşı palamut tüketmesini öneren Aydemir, “Palamut protein deposudur. Şu an içerisinde bulunduğumuz korona virüs salgınına karşı vatandaşlarımız palamut tüketsin. Palamut her türlü vitamini içermektedir. Bağışıklığın güçlenmesine de yardımcı olmaktadır” ifadelerinde bulundu.

“Sezon açıldı, balık kendini kaybetti”

Ünye Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ersoy Turan da, şu anda istenilen avcılığın olmadığını belirterek, “Sezon açılmadan önce gayet güçlü balıklar gördük. Sezon açıldığı gün balık kendini kaybetti. İstediğimiz avcılığı yapıyoruz. Şu anda aldığımız bilgilere göre palamudun bu tarafa doğru geldiği ifade ediliyor. Palamut orta ve kalın bir balı olduğu için hava şartlarına göre hareket ediyor. Balık tam anlamıyla büyüdüğü zaman Boğaz’a geri döner. Bu akım hiç kesilmez. O zaman daha güçlü bir avcılık yapılır. O da eylül ayının sonuna doğru gerçekleşir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.