Palamutta ki Bereket , Hamside Yaşanacak mı?

EKONOMİ (Ordu Olay ) - Ordu Olay Gazetesi | 18.10.2018 - 09:30, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1289+ kez okundu.
 

Palamutta ki Bereket , Hamside Yaşanacak mı?

Ünye’de her çarşamba günü kurulan halk pazarına bu hafta palamut damga vurdu.
Balıkçılar son yılların en verimli palamut sezonunu yaşadıklarını belirtirken vatandaşlar ise tanesi 10 TL olan palamudun fiyatının, bu bollukta biraz daha düşmesini bekliyor. Uzun yıllardır balıkçılık sektörüyle uğraşan Sedat Yelen, gazetemize özel yaptığı açıklamada, bu yıl palamutun bol olduğunu fakat hamsinin  bundan sonra en fazla 20-25 gün daha olabileceğini söyledi. Balıkçı Sedat Yelen; “Pazarda bu hafta bolluk var. İstavrit, mezgit, hamsi, çinakop, barbun ve palamut var. Balıkların tanesi 10 lira, hamsi, mezgit ve istavritin ise kilosu 7,5 lira, bir buçuk kilosu 10 lira. İri çinetop 15 lira. Bu hafta palamut da bolluk var ama diğer balıklar azaldı. Bu sene vatandaşlar bol bol palamut yer ama hamsi maalesef ki olmaz. İlerleyen dönemlerde hamsi olmaz olursa da 20-25 gün ancak olur.” diye konuştu.
Ünye’de her çarşamba günü kurulan halk pazarına bu hafta palamut damga vurdu.

Balıkçılar son yılların en verimli palamut sezonunu yaşadıklarını belirtirken vatandaşlar ise tanesi 10 TL olan palamudun fiyatının, bu bollukta biraz daha düşmesini bekliyor.

Uzun yıllardır balıkçılık sektörüyle uğraşan Sedat Yelen, gazetemize özel yaptığı açıklamada, bu yıl palamutun bol olduğunu fakat hamsinin  bundan sonra en fazla 20-25 gün daha olabileceğini söyledi.

Balıkçı Sedat Yelen; “Pazarda bu hafta bolluk var. İstavrit, mezgit, hamsi, çinakop, barbun ve palamut var. Balıkların tanesi 10 lira, hamsi, mezgit ve istavritin ise kilosu 7,5 lira, bir buçuk kilosu 10 lira. İri çinetop 15 lira.

Bu hafta palamut da bolluk var ama diğer balıklar azaldı. Bu sene vatandaşlar bol bol palamut yer ama hamsi maalesef ki olmaz. İlerleyen dönemlerde hamsi olmaz olursa da 20-25 gün ancak olur.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.