“Pardus Ve Açık Kaynak Günleri” Düzenlenecek

KÜLTÜR 29.03.2018 - 23:07, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2130+ kez okundu.
 

“Pardus Ve Açık Kaynak Günleri” Düzenlenecek

Samsun İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Samsun Anadolu Lisesi, bir ilki gerçekleştirerek Türkiye’ de ilk defa Lise öğrencilerine Milli İşletim Sistemi Pardus’ un yaygınlaşmasına yönelik Eğitim düzenlemek için TÜBİTAK ULAKBİM ile protokol imzaladı
nkara TÜBİTAK ULAKBİM’ de gerçekleştirilen imza töreni İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim AKMEŞE, Samsun Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet İNCE, TÜBİTAK ULAKBİM Proje Yürütücüsü Cengiz ÇELİK ve TÜBİTAK ULAKBİM Enstitü Müdürü Mehmet Mirat SATOĞLU katılımı ile gerçekleştirildi. Düzenlenen protokol töreninde İlkadim İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Selim KURTOĞLU, Samsun Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Ögretmeni İbrahim Paşa AKÇA ve TÜBİTAK ULAKBİM Egitim Sorumlusu Şenol ALDIBAŞ hazır bulundu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın 6 Şubat 2018 tarihindeki konuşmasında “Ülkemizde tasarlanabilecek, üretilebilecek, geliştirilebilecek hiçbir ürünü, yazılımı, sistemi acil durumlar haricinde, kesinlikle dışarıdan hazır olarak almayacağız, gerekirse daha çok zaman harcayacak, gerekirse daha çok para harcayacak, mutlaka kendi tasarımlarımızı, ürünlerimizi, sistemlerimizi geliştireceğiz” şeklinde milli ve yerli yazılımın öneminden bahsetmesinin ardından çalışmalara başlanarak 2023 Türkiyesinde söz sahibi olacak öğrencilerimizin yerli yazılım dünyasında kendilerine yer edinmeleri amacıyla hazırlanan proje; 7-8-9-10 Mayıs tarihleri arasında “PARDUS ve AÇIK KAYNAK GÜNLERİ” (PAK) ismi ile düzenlenecektir. 49 liseden Bilgisayar Bilimlerine meraklı 150 öğrencinin katılımı ile gerçekleşecek olan proje de; eğitimler İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, TÜBİTAK ULAKBİM ve İnternet Teknolojileri Derneği’ nin eğitmenlerinin desteği ile öğrencilere Açık Kaynak, Özgür Yazılım ve Milli İşletim Sistemi PARDUS’ konularında verilecektir. İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim AKMEŞE bu proje ile öğrencilerin Milli İşletim Sistemi PARDUS’ u öğrenmesinin yanısıra başta İlkadım ilçesi olmak üzere Samsun genelinde tüm etkileşimli tahtalarda PARDUS kullanımın yaygınlaşmasının hedeflendiğini belirtti.  
Samsun İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Samsun Anadolu Lisesi, bir ilki gerçekleştirerek Türkiye’ de ilk defa Lise öğrencilerine Milli İşletim Sistemi Pardus’ un yaygınlaşmasına yönelik Eğitim düzenlemek için TÜBİTAK ULAKBİM ile protokol imzaladı

nkara TÜBİTAK ULAKBİM’ de gerçekleştirilen imza töreni İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim AKMEŞE, Samsun Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet İNCE, TÜBİTAK ULAKBİM Proje Yürütücüsü Cengiz ÇELİK ve TÜBİTAK ULAKBİM Enstitü Müdürü Mehmet Mirat SATOĞLU katılımı ile gerçekleştirildi. Düzenlenen protokol töreninde İlkadim İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Selim KURTOĞLU, Samsun Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Ögretmeni İbrahim Paşa AKÇA ve TÜBİTAK ULAKBİM Egitim Sorumlusu Şenol ALDIBAŞ hazır bulundu.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın 6 Şubat 2018 tarihindeki konuşmasında “Ülkemizde tasarlanabilecek, üretilebilecek, geliştirilebilecek hiçbir ürünü, yazılımı, sistemi acil durumlar haricinde, kesinlikle dışarıdan hazır olarak almayacağız, gerekirse daha çok zaman harcayacak, gerekirse daha çok para harcayacak, mutlaka kendi tasarımlarımızı, ürünlerimizi, sistemlerimizi geliştireceğiz” şeklinde milli ve yerli yazılımın öneminden bahsetmesinin ardından çalışmalara başlanarak 2023 Türkiyesinde söz sahibi olacak öğrencilerimizin yerli yazılım dünyasında kendilerine yer edinmeleri amacıyla hazırlanan proje; 7-8-9-10 Mayıs tarihleri arasında “PARDUS ve AÇIK KAYNAK GÜNLERİ” (PAK) ismi ile düzenlenecektir. 49 liseden Bilgisayar Bilimlerine meraklı 150 öğrencinin katılımı ile gerçekleşecek olan proje de; eğitimler İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, TÜBİTAK ULAKBİM ve İnternet Teknolojileri Derneği’ nin eğitmenlerinin desteği ile öğrencilere Açık Kaynak, Özgür Yazılım ve Milli İşletim Sistemi PARDUS’ konularında verilecektir.

İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim AKMEŞE bu proje ile öğrencilerin Milli İşletim Sistemi PARDUS’ u öğrenmesinin yanısıra başta İlkadım ilçesi olmak üzere Samsun genelinde tüm etkileşimli tahtalarda PARDUS kullanımın yaygınlaşmasının hedeflendiğini belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.