Pazaryerinde Virüse karş tedbirler arttırıldı

BÖLGE GÜNDEMİ 28.02.2021 - 15:37, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1258+ kez okundu.
 

Pazaryerinde Virüse karş tedbirler arttırıldı

Altınordu Belediyesi ilçe genelinde bulunan semt pazarlarında yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı önlemlerini arttırarak devam ettiriyor. Tedbirler kapsamında satış yapan pazarcı esnafı ve vatandaşların Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulandıktan ve ateş ölçümü yapıldıktan sonra pazar yerlerine girişlerine izin veriliyor.
Altınordu Belediyesi zabıta ekipleri, yurt geneli ve ilçe bazında uygulanan Koronavirüs önlemlerine ek olarak, Pazar alanlarında Hayat Eve Sığar (HES) kodunun uygulamasına taviz vermeden devam ediyor. Vatandaşları Koronavirüse karşı korumak, maske ve sosyal mesafe gibi tedbirlerin uygulanmasını sağlamak için ilçede bulunan tüm pazar yerlerinde denetim yapan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazar esnafının ve pazar alanına giriş yapan herkesin HES kodlarını sorgulattı, ateş ölçümü yaptı. Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar (HES) mobil uygulaması ve E-Devlet uygulaması üzerinden HES kodu olmayan pazarcı esnafına ve vatandaşlara kod alınması konusunda yardımcı oldu. Ayrıca gün boyunca anonslar yapılarak kurallara uyulması belirtilirken esnaftan da maske, mesafe ve temizliğe azami dikkat etmeleri istendi. HES Kodu olmayan ya da sorgulamada sakıncalı görünenlerin pazar alanına giriş yapmasına izin verilmedi. “KORONAVİRÜS’E KARŞI DENETİMLERİMİZ TAVİZSİZ DEVAM EDECEK” Toplum sağlığının korunması adına önlemleri yoğunlaştırdıklarını ifade eden Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören; “Zabıta Ekiplerimiz pazar yerlerinde denetimlerine taviz vermeden devam ediyor. Zabıtalarımız, pazar alanlarına girmek isteyen esnaf ve vatandaşlarımızın HES kodu sorgulamalarını tek tek yapıyor, ateşlerini ölçüyor. Pazar yerlerinin giriş ve çıkışlarına Altınordu Belediyemiz tarafından koyulan dezenfektan aparatı da vatandaşlarımıza hijyen bakımından önlem almasına yardımcı oluyor. Hemşehrilerimizin pazar alışverişlerini daha sağlıklı, hijyenik ve güvenli ortamda yapmaları için çalışmalarımızı ve denetimlerimizi taviz vermeden sürdüreceğiz. Bu denetimlerimizi halkımızın sağlığı için yapıyoruz. Bugüne kadar kurallara gösterdikleri hassasiyet için hemşehrilerime teşekkür ediyor, aynı hassasiyetin devam etmesini bekliyoruz.” açıklamasında bulundu. ALTINORDU BELEDİYESİ’NİN UYGULAMALARINA ESNAF VE VATANDAŞLARDAN DESTEK Pazar esnafı ve vatandaşlar Altınordu Belediyesi’nin uygulamasından duydukları memnuniyeti dile getirirken, salgınla mücadele için tedbirlere herkes tarafından uyulmasının önemli olduğunu ifade ettiler.  
Altınordu Belediyesi ilçe genelinde bulunan semt pazarlarında yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı önlemlerini arttırarak devam ettiriyor. Tedbirler kapsamında satış yapan pazarcı esnafı ve vatandaşların Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulandıktan ve ateş ölçümü yapıldıktan sonra pazar yerlerine girişlerine izin veriliyor.

Altınordu Belediyesi zabıta ekipleri, yurt geneli ve ilçe bazında uygulanan Koronavirüs önlemlerine ek olarak, Pazar alanlarında Hayat Eve Sığar (HES) kodunun uygulamasına taviz vermeden devam ediyor. Vatandaşları Koronavirüse karşı korumak, maske ve sosyal mesafe gibi tedbirlerin uygulanmasını sağlamak için ilçede bulunan tüm pazar yerlerinde denetim yapan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazar esnafının ve pazar alanına giriş yapan herkesin HES kodlarını sorgulattı, ateş ölçümü yaptı. Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar (HES) mobil uygulaması ve E-Devlet uygulaması üzerinden HES kodu olmayan pazarcı esnafına ve vatandaşlara kod alınması konusunda yardımcı oldu. Ayrıca gün boyunca anonslar yapılarak kurallara uyulması belirtilirken esnaftan da maske, mesafe ve temizliğe azami dikkat etmeleri istendi. HES Kodu olmayan ya da sorgulamada sakıncalı görünenlerin pazar alanına giriş yapmasına izin verilmedi.

“KORONAVİRÜS’E KARŞI DENETİMLERİMİZ TAVİZSİZ DEVAM EDECEK”

Toplum sağlığının korunması adına önlemleri yoğunlaştırdıklarını ifade eden Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören; “Zabıta Ekiplerimiz pazar yerlerinde denetimlerine taviz vermeden devam ediyor. Zabıtalarımız, pazar alanlarına girmek isteyen esnaf ve vatandaşlarımızın HES kodu sorgulamalarını tek tek yapıyor, ateşlerini ölçüyor. Pazar yerlerinin giriş ve çıkışlarına Altınordu Belediyemiz tarafından koyulan dezenfektan aparatı da vatandaşlarımıza hijyen bakımından önlem almasına yardımcı oluyor. Hemşehrilerimizin pazar alışverişlerini daha sağlıklı, hijyenik ve güvenli ortamda yapmaları için çalışmalarımızı ve denetimlerimizi taviz vermeden sürdüreceğiz. Bu denetimlerimizi halkımızın sağlığı için yapıyoruz. Bugüne kadar kurallara gösterdikleri hassasiyet için hemşehrilerime teşekkür ediyor, aynı hassasiyetin devam etmesini bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

ALTINORDU BELEDİYESİ’NİN UYGULAMALARINA ESNAF VE VATANDAŞLARDAN DESTEK

Pazar esnafı ve vatandaşlar Altınordu Belediyesi’nin uygulamasından duydukları memnuniyeti dile getirirken, salgınla mücadele için tedbirlere herkes tarafından uyulmasının önemli olduğunu ifade ettiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.