Perşembe’de fosil taş şüphesi

YAŞAM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 03.01.2020 - 10:26, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1462+ kez okundu.
 

Perşembe’de fosil taş şüphesi

Perşembe’de lise öğrencisi Murat Kaya (16), üç yıl önce hayvan otlatırken dere kenarında bulduğu taşın fosil olabileceği ihtimali taşıdığını söyledi. Taşın üstündeki kuyruğu anımsatan izler ise bu ihtimali kuvvetlendiriyor.
Tarihi zenginliği ile gündemden düşmeyen Ordu, yine ilginç bir olayla gündeme geldi.  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören Murat Kaya (16), Sakin Şehir Perşembe’nin Kacalı Irmağı’na dökülen dere kenarında hayvan otlatırken üç yıl önce bulduğu kaya parçasına gözü gibi bakıyor. Kaya parçasının fosil olabileceğini düşünen Kaya, yetkililerin taş üzerinde inceleme yapmasını istedi. Yetkililer inceleme yapabilir Kaya, “Tesadüfen derenin kenarında bulduğum bu taş dikkatimi çekti. Taşı incelediğimde bana fosil gibi geldi. İlgimi çekti ve aldım. Taş üzerinde inceleme yaptığımda sanki kalıntı gibi duran izleri gördüm ve fosil olması şüphem daha da arttı. Yetkililer, bu taşı alarak bir inceleme yapabilir. Eğer gerçekten fosil ise bunu kültürümüze kazandırmalıyız. Müzemizde sergilemeliyiz. İnceleme yapmak isteyen arkeologlara ben bu taşı vereceğim. Ben onu çok değerli bulduğum için gözüm gibi koruyorum. Belki gerçekten bir medeniyetin parçası olabilir” dedi.
Perşembe’de lise öğrencisi Murat Kaya (16), üç yıl önce hayvan otlatırken dere kenarında bulduğu taşın fosil olabileceği ihtimali taşıdığını söyledi. Taşın üstündeki kuyruğu anımsatan izler ise bu ihtimali kuvvetlendiriyor.

Tarihi zenginliği ile gündemden düşmeyen Ordu, yine ilginç bir olayla gündeme geldi.  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören Murat Kaya (16), Sakin Şehir Perşembe’nin Kacalı Irmağı’na dökülen dere kenarında hayvan otlatırken üç yıl önce bulduğu kaya parçasına gözü gibi bakıyor. Kaya parçasının fosil olabileceğini düşünen Kaya, yetkililerin taş üzerinde inceleme yapmasını istedi.

Yetkililer inceleme yapabilir

Kaya, “Tesadüfen derenin kenarında bulduğum bu taş dikkatimi çekti. Taşı incelediğimde bana fosil gibi geldi. İlgimi çekti ve aldım. Taş üzerinde inceleme yaptığımda sanki kalıntı gibi duran izleri gördüm ve fosil olması şüphem daha da arttı. Yetkililer, bu taşı alarak bir inceleme yapabilir. Eğer gerçekten fosil ise bunu kültürümüze kazandırmalıyız. Müzemizde sergilemeliyiz. İnceleme yapmak isteyen arkeologlara ben bu taşı vereceğim. Ben onu çok değerli bulduğum için gözüm gibi koruyorum. Belki gerçekten bir medeniyetin parçası olabilir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.