Poyraz; Bu Olağan Bir Karar

BÖLGE GÜNDEMİ (Ünye Net Haber ) - Ünye Net Haber | 22.10.2019 - 10:51, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 922+ kez okundu.
 

Poyraz; Bu Olağan Bir Karar

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı durdurma kararı alınan Belde Evleri için mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararını yorumlayan Ordu Barosu Başkanı Haluk Murat Poyraz, “Yürütmenin durdurulması kararı verilmesi olağan bir işlemdir.” dedi.
Ordu’nun gündeminden Belde Evleri düşmek bilmiyor. Altınordu Kirazlımanı Mahallesi’nde denize sıfır noktadaki Belde Evleri inşaatı Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi’nin imar değişikliğini iptal etmesi sonucu inşaat belediye tarafından mühürlenmişti.   Meclisin aldığı bu kararın ardından Belde Evleri Projesi’ni yürüten yüklenici firma mahkemeye itirazda bulunmuş, yapılan itiraz üzerine Ordu İdare Mahkemesi, Belde Evler inşaatının durdurulması kararı hakkında yürütmeyi durdurma kararı almıştı.   Ordu İdare Mahkemesi'nin altığı bu kararı değerlendiren Ordu Baro Başkanı Haluk Murat Poyraz, “Yıkım (kal) sonucunu doğuracak idari işleme karşı açılan iptal davalarında İYUK (İdari Yargılama Usulü Kanunu) m.27 uyarınca Yürütmenin Durdurulması (YD) kararı verilmesi olağan bir işlemdir. Yürütmeyi durdurma kararı verilmesi işlemin hukuka aykırı olduğu ve mutlaka iptal edileceği anlamına gelmez. Sayın Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin ve Meclisinin verdiği karar doğrudur ve tüm Ordu halkı tarafından desteklenmelidir.” dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı durdurma kararı alınan Belde Evleri için mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararını yorumlayan Ordu Barosu Başkanı Haluk Murat Poyraz, “Yürütmenin durdurulması kararı verilmesi olağan bir işlemdir.” dedi.

Ordu’nun gündeminden Belde Evleri düşmek bilmiyor. Altınordu Kirazlımanı Mahallesi’nde denize sıfır noktadaki Belde Evleri inşaatı Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi’nin imar değişikliğini iptal etmesi sonucu inşaat belediye tarafından mühürlenmişti.

 

Meclisin aldığı bu kararın ardından Belde Evleri Projesi’ni yürüten yüklenici firma mahkemeye itirazda bulunmuş, yapılan itiraz üzerine Ordu İdare Mahkemesi, Belde Evler inşaatının durdurulması kararı hakkında yürütmeyi durdurma kararı almıştı.

 

Ordu İdare Mahkemesi'nin altığı bu kararı değerlendiren Ordu Baro Başkanı Haluk Murat Poyraz, “Yıkım (kal) sonucunu doğuracak idari işleme karşı açılan iptal davalarında İYUK (İdari Yargılama Usulü Kanunu) m.27 uyarınca Yürütmenin Durdurulması (YD) kararı verilmesi olağan bir işlemdir. Yürütmeyi durdurma kararı verilmesi işlemin hukuka aykırı olduğu ve mutlaka iptal edileceği anlamına gelmez. Sayın Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin ve Meclisinin verdiği karar doğrudur ve tüm Ordu halkı tarafından desteklenmelidir.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.