Ramazan Yufkaları Açılıyor

YAŞAM (Ordu Olay ) - Ordu Olay Gazetesi | 02.05.2019 - 14:16, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1653+ kez okundu.
 

Ramazan Yufkaları Açılıyor

Ramazan ayına sayılı günler kala kadınlar özellikle sahur sofralarında korkulu rüya yaşamamak için imece usulü börek yapımında kullanılan yufka açmaya başladılar.
Ordu’da kadınlar imece usulü yufka açmayı sürdürüyorlar. 3 günde her gün bir kişi için yufka açan kadınlar gelenekleri devam ettiriyor. Kadınlar bu geleneklerini yılda birkaç sefer yaptıklarını belirterek, “Özellikle Ramazan ayı ve fındık zamanı aileler olarak bir araya gelip sırayla yufka açıyoruz. Çünkü börek biz kadınlar için sofraya kolay getirilebilen bir yiyecek. O bakımdan çok zor bir iş olsa da güle oynaya yufkalarımızı açıyoruz” dediler.
Ramazan ayına sayılı günler kala kadınlar özellikle sahur sofralarında korkulu rüya yaşamamak için imece usulü börek yapımında kullanılan yufka açmaya başladılar.

Ordu’da kadınlar imece usulü yufka açmayı sürdürüyorlar. 3 günde her gün bir kişi için yufka açan kadınlar gelenekleri devam ettiriyor.

Kadınlar bu geleneklerini yılda birkaç sefer yaptıklarını belirterek, “Özellikle Ramazan ayı ve fındık zamanı aileler olarak bir araya gelip sırayla yufka açıyoruz. Çünkü börek biz kadınlar için sofraya kolay getirilebilen bir yiyecek. O bakımdan çok zor bir iş olsa da güle oynaya yufkalarımızı açıyoruz” dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.