Raporlu İlaç Kullanan Hastaların Dikkatine!

BÖLGE GÜNDEMİ 14.03.2020 - 23:44, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2401+ kez okundu.
 

Raporlu İlaç Kullanan Hastaların Dikkatine!

Koronavirüs nedeniyle sürekli kullanımı gerektiren ilaçların rapor tarihlerinin bitmesi durumunda Haziran 2020 sonuna kadar aynı raporların geçerli olacağını açıklandı.
  Yapılan açıklamaya göre; hastalar, raporlu ilaçlarını reçete yazdırmadan direk alabilecek. Sağlık Bakanlığı koronavirüs bağlamında yürütülen mücadele kapsamında kronik hastalığı nedeniyle raporlu ve sürekli kullanımı gerektiren ilaçların rapor tarihlerinin bitmesi durumunda Haziran 2020 sonuna kadar aynı raporların geçerli olacağını açıkladı. Hastalar, raporlu ilaçlarını reçete yazdırmadan direk alabilecek. Konuyla ilgili olarak Bakan adına yazılı açıklama yapan Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Prof. Dr.  Ahmet Tekin şunları söyledi; 20 Hazirana kadar uygulanacak kurallar belirlendi Çin Halk Cumhuriyeti’nde ortaya çıkan ve çeşitli ülkelerden bildirimi yapılan yeni bir alt tipe bağlı Koronavırüs hastalığı (COVİD-19) tüm dünya için halk sağlığı tehdidi oluşturmakta ve Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir. Ülkemizde Dünya Sağlık Örgütü’nün önerileri de dikkate alınarak gerekli önlemler alınmaktadır. Hastalığın ülkemizde yayılımının önüne geçilmesi amacıyla Bilim Kurulu konuyla ilgili düzenli olarak toplanmakta ve değerlendirmeler yapmaktadır. Bu bağlamda Haziran 2020 sonuna kadar uygulanmak suretiyle aşağıdaki geçici tedbirlerin alınmasına ihtiyaç duyulmuştur. Rapor süresi uzatıldı Kronik hastalığı nedeniyle raporlu ve sürekli kullanımı gerektiren ilaçların rapor tarihlerinin bitmesi durumunda Haziran 2020 sonuna kadar aynı raporları geçerlidir. Bu süre içerisinde rapor yenilenmesi için sağlık kuruluşuna müracaat edilmeyecektir. Doktora reçete yazdırılmayacak, ilaç direkt eczaneden alınacak Kronik hastalığı nedeniyle raporlu ve sürekli kullanımı gerektiren ilaçların sağlık kuruluşuna giderek reçete yazılmasına ihtiyaç duyulmaksızın sadece raporlu ilaçlarını eczanelerden alabileceklerdir. İstirahat ve iş göremezlik raporu 14 güne çıkarıldı Bilindiği üzere istirahat / iş göremezlik raporları ilgili mevzuat gereği tek hekim tarafından tek seferde 10 güne kadar düzenlenebilmektedir “Z03.8- Şüpheli Hastalıklar ve Durumlar İçin Diğer Gözlem” ve “Z03.9- Şüpheli Hastalık veya Durum İçin Gözlem, Tanımlanmamış” tanılarında tek hekim tarafından 14 güne kadar istirahat / iş göremezlik raporu verilebilecektir. Yukarıdaki tedbirlerin uygulanmasına yönelik Kurumunuzca da gerekli çalışmaların ivedilikle yapılması hususunda gereğini rica ederim.”
Koronavirüs nedeniyle sürekli kullanımı gerektiren ilaçların rapor tarihlerinin bitmesi durumunda Haziran 2020 sonuna kadar aynı raporların geçerli olacağını açıklandı.

 

Yapılan açıklamaya göre; hastalar, raporlu ilaçlarını reçete yazdırmadan direk alabilecek.

Sağlık Bakanlığı koronavirüs bağlamında yürütülen mücadele kapsamında kronik hastalığı nedeniyle raporlu ve sürekli kullanımı gerektiren ilaçların rapor tarihlerinin bitmesi durumunda Haziran 2020 sonuna kadar aynı raporların geçerli olacağını açıkladı. Hastalar, raporlu ilaçlarını reçete yazdırmadan direk alabilecek.

Konuyla ilgili olarak Bakan adına yazılı açıklama yapan Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Prof. Dr.  Ahmet Tekin şunları söyledi;

20 Hazirana kadar uygulanacak kurallar belirlendi

Çin Halk Cumhuriyeti’nde ortaya çıkan ve çeşitli ülkelerden bildirimi yapılan yeni bir alt tipe bağlı Koronavırüs hastalığı (COVİD-19) tüm dünya için halk sağlığı tehdidi oluşturmakta ve Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir. Ülkemizde Dünya Sağlık Örgütü’nün önerileri de dikkate alınarak gerekli önlemler alınmaktadır.

Hastalığın ülkemizde yayılımının önüne geçilmesi amacıyla Bilim Kurulu konuyla ilgili düzenli olarak toplanmakta ve değerlendirmeler yapmaktadır. Bu bağlamda Haziran 2020 sonuna kadar uygulanmak suretiyle aşağıdaki geçici tedbirlerin alınmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Rapor süresi uzatıldı

Kronik hastalığı nedeniyle raporlu ve sürekli kullanımı gerektiren ilaçların rapor tarihlerinin bitmesi durumunda Haziran 2020 sonuna kadar aynı raporları geçerlidir. Bu süre içerisinde rapor yenilenmesi için sağlık kuruluşuna müracaat edilmeyecektir.

Doktora reçete yazdırılmayacak, ilaç direkt eczaneden alınacak

Kronik hastalığı nedeniyle raporlu ve sürekli kullanımı gerektiren ilaçların sağlık kuruluşuna giderek reçete yazılmasına ihtiyaç duyulmaksızın sadece raporlu ilaçlarını eczanelerden alabileceklerdir.

İstirahat ve iş göremezlik raporu 14 güne çıkarıldı

Bilindiği üzere istirahat / iş göremezlik raporları ilgili mevzuat gereği tek hekim tarafından tek seferde 10 güne kadar düzenlenebilmektedir “Z03.8- Şüpheli Hastalıklar ve Durumlar İçin Diğer Gözlem” ve “Z03.9- Şüpheli Hastalık veya Durum İçin Gözlem, Tanımlanmamış” tanılarında tek hekim tarafından 14 güne kadar istirahat / iş göremezlik raporu verilebilecektir.

Yukarıdaki tedbirlerin uygulanmasına yönelik Kurumunuzca da gerekli çalışmaların ivedilikle yapılması hususunda gereğini rica ederim.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.