Rekolte tespiti için sahadalar

03.07.2018 - 15:48, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2098+ kez okundu.
 

Rekolte tespiti için sahadalar

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Ziraat Odaları Birliği tarafından devam eden tahmini rekolte tespit çalışma ekibi 2 Temmuz Pazartesi itibariyle Ünye’de çalışmalara başladı.
Tahmini rakamın 10 gün sonra açıklanmasını beklediklerini belirten Sarıkahraman, “Daha önce İhracatçılar Birliği 640 bin ton rekolte tahmininde bulunmuşlardı. Ama o tahmin açıklamasından sonra havaların birden bire ısınması ile dökülmeler, külleme ile ilgili zararlar oluştu. Dolayısıyla rekoltenin 640 bin ton veya bu rakamlara ulaşamayacağını düşünüyorum. Tahmini rekolte çalışmalarının yaklaşık 10 günde tamamlanmasın ardından bunu kamuoyu ile paylaşacağız.” dedi. Ünye rekolte tespit çalışmaları başladı. Bünyesinde TMO, Ticaret Borsası, İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odaları, Fındık Araştırma Enstitüsü ve FİSKOBİLİK’ten temsilcilerin bulunduğu heyet Ünye’de tespit çalışmalarına başladı. Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, rekolte tespit çalışmasının gerçeğe en yakın çalışma olacağını ifade etti. Sarıkahraman, “Tahmini Rekolte tespit heyeti bugün itibariyle bugün Ünye’deler. Heyete yaklaşık 5-6 gündür çalışmalarını yürütüyorlar. Herkes kendi ilinde rekolte tespit çalışmasını yapacak, sonrasında bu rakamlar harmanlanarak bunun ortalaması alınacak. Dolayısıyla bu rekolte tahmini çalışmasının gerçeğe en yakın tahmin olacağına inanıyorum.” dedi. -“10 günde tamamlanması öngörülüyor”- Komisyonun geniş katılımla tespit yaptığını ifade eden Sarıkahraman, tahmini rakamın 10 gün sonra açıklanmasını beklediklerini belirterek şöyle konuştu: “Tahmini Rekolte çalışması heyetinde TMO’dan, Ticaret Borsası’ndan, İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden, Ziraat Odalarından, Fındık Araştırma Enstitüsü’nden ve FİSKOBİLİK’ten temsilciler bulunuyor. Daha önce İhracatçılar Birliği 640 bin ton rekolte tahmininde bulunmuşlardı. Ama o tahmin açıklamasından sonra havaların birden bire ısınması ile dökülmeler, külleme ile ilgili zararlar oluştu. Dolayısıyla rekoltenin 640 bin ton veya bu rakamlara ulaşamayacağını düşünüyorum. Tahmini rekolte çalışmalarının yaklaşık 10 günde tamamlanmasın ardından bunu kamuoyu ile paylaşacağız.”  
Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Ziraat Odaları Birliği tarafından devam eden tahmini rekolte tespit çalışma ekibi 2 Temmuz Pazartesi itibariyle Ünye’de çalışmalara başladı.

Tahmini rakamın 10 gün sonra açıklanmasını beklediklerini belirten Sarıkahraman, “Daha önce İhracatçılar Birliği 640 bin ton rekolte tahmininde bulunmuşlardı. Ama o tahmin açıklamasından sonra havaların birden bire ısınması ile dökülmeler, külleme ile ilgili zararlar oluştu. Dolayısıyla rekoltenin 640 bin ton veya bu rakamlara ulaşamayacağını düşünüyorum. Tahmini rekolte çalışmalarının yaklaşık 10 günde tamamlanmasın ardından bunu kamuoyu ile paylaşacağız.” dedi.

Ünye rekolte tespit çalışmaları başladı.

Bünyesinde TMO, Ticaret Borsası, İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odaları, Fındık Araştırma Enstitüsü ve FİSKOBİLİK’ten temsilcilerin bulunduğu heyet Ünye’de tespit çalışmalarına başladı.

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, rekolte tespit çalışmasının gerçeğe en yakın çalışma olacağını ifade etti.

Sarıkahraman, “Tahmini Rekolte tespit heyeti bugün itibariyle bugün Ünye’deler. Heyete yaklaşık 5-6 gündür çalışmalarını yürütüyorlar. Herkes kendi ilinde rekolte tespit çalışmasını yapacak, sonrasında bu rakamlar harmanlanarak bunun ortalaması alınacak. Dolayısıyla bu rekolte tahmini çalışmasının gerçeğe en yakın tahmin olacağına inanıyorum.” dedi.

-“10 günde tamamlanması öngörülüyor”-

Komisyonun geniş katılımla tespit yaptığını ifade eden Sarıkahraman, tahmini rakamın 10 gün sonra açıklanmasını beklediklerini belirterek şöyle konuştu:

“Tahmini Rekolte çalışması heyetinde TMO’dan, Ticaret Borsası’ndan, İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden, Ziraat Odalarından, Fındık Araştırma Enstitüsü’nden ve FİSKOBİLİK’ten temsilciler bulunuyor. Daha önce İhracatçılar Birliği 640 bin ton rekolte tahmininde bulunmuşlardı. Ama o tahmin açıklamasından sonra havaların birden bire ısınması ile dökülmeler, külleme ile ilgili zararlar oluştu. Dolayısıyla rekoltenin 640 bin ton veya bu rakamlara ulaşamayacağını düşünüyorum. Tahmini rekolte çalışmalarının yaklaşık 10 günde tamamlanmasın ardından bunu kamuoyu ile paylaşacağız.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.