Rektör Akdoğan, Yenilenen Veri Merkezi’nde İncelemelerde Bulundu

BÖLGE GÜNDEMİ 22.12.2020 - 23:40, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1752+ kez okundu.
 

Rektör Akdoğan, Yenilenen Veri Merkezi’nde İncelemelerde Bulundu

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesinde yenilenen Veri Merkezi ile İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığına bağlı Kamera Kontrol Odası’nda incelemelerde bulunarak gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
    İncelemeler sırasında Rektör Prof. Dr. Akdoğan’a Rektör Yarımcıları Prof. Dr. Niyazi Taşçı ve Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Genel Sekreter V. Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sami Güler, Bilgi İşlem Daire Başkanı Muhittin Aksu, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Şafak Şahin ile İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Recep Arslan eşlik etti. Üniversitemiz öğrencileri, akademik ve idari personeli ile dış paydaşların bilişim alt yapısından yüksek düzeyde yararlanması için Rektörlük binasında bulunan veri merkezi ve mevcut güvenlik duvarı (Firewall) cihazı yenilendi. Yenilenen veri merkezinde “Bilgi ve İletişim Güvenliği Tedbirleri konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı tarafından yayımlanan Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği ve Yönetim Standartları” kapsamında yangın, su baskını, toz ve nem kontrollerinin yapılabildiği, giriş-çıkış, izleme-kontrol yazılımlarının bulunduğu modern enerji ve sunucu konfigürasyonunu içeren bir alt yapı oluşturuldu. Oluşturulan soğuk hava koridoru ve modern kabinet sistemi ile azami seviyede enerji verimliliği sağlanırken sistem odasında kurulan algılayıcılar ile ortamdaki ısı, nem ve hava kalitesi gibi değerler uzaktan anlık olarak izlenip raporlanabilecek. Gerçekleştirilen bu çalışmalar ile birlikte verilerin güvenli bir şekilde depolanması, taşınması ve kolay yönetilebilirliği için sunucu verimliliğini optimize eden sanallaştırma yapısı genişletildi. Ayrıca bilişim hizmetlerinin kesintisiz, hızlı, sorunsuz ve maksimum verimlilikle sürdürülerek iş sürekliliğinin sağlanması için FKM (İş Sürekliliği Merkezi) kurulumu gerçekleştirildi. Yenilenen Veri Merkezi ve Kamera Kontrol Odası’nda incelemelerde bulunan Rektör Akdoğan, “Ordu Üniversitesi olarak Üniversitemizin bilişim teknolojilerinin uygulanmasında ve geliştirilmesinde ön sıralarda olmasını sağlamak hedefiyle bilişim sistemlerindeki son teknolojik gelişmeleri izlemekte ve sistemimizi sürekli olarak yenilemekteyiz. Bu kapsamda kurumumuzun bilişim alt yapısını daha da güçlendirerek bilişim teknolojilerinin güvenli, etkin ve verimli bir şekilde kullanımına yönelik çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Gerçekleştirilen bu çalışmalar arasında Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız bünyesinde başta Veri Merkezi’nin yenilenmesi olmak üzere İş Sürekliliği Merkezi kurulumu ve sanallaştırma yapısının genişletilmesi gibi pek çok yeni çalışmamız söz konusudur. Bilişim hizmetlerine önemli yatırımlar yapmaya devam ederek bilgi işlem ve güvenlik alanındaki çalışmalarımıza yenilerini eklemeyi sürdüreceğiz.” dedi. ODÜ Basın  
Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesinde yenilenen Veri Merkezi ile İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığına bağlı Kamera Kontrol Odası’nda incelemelerde bulunarak gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

 

İncelemeler sırasında Rektör Prof. Dr. Akdoğan’a Rektör Yarımcıları Prof. Dr. Niyazi Taşçı ve Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Genel Sekreter V. Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sami Güler, Bilgi İşlem Daire Başkanı Muhittin Aksu, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Şafak Şahin ile İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Recep Arslan eşlik etti.

Üniversitemiz öğrencileri, akademik ve idari personeli ile dış paydaşların bilişim alt yapısından yüksek düzeyde yararlanması için Rektörlük binasında bulunan veri merkezi ve mevcut güvenlik duvarı (Firewall) cihazı yenilendi. Yenilenen veri merkezinde “Bilgi ve İletişim Güvenliği Tedbirleri konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı tarafından yayımlanan Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği ve Yönetim Standartları” kapsamında yangın, su baskını, toz ve nem kontrollerinin yapılabildiği, giriş-çıkış, izleme-kontrol yazılımlarının bulunduğu modern enerji ve sunucu konfigürasyonunu içeren bir alt yapı oluşturuldu. Oluşturulan soğuk hava koridoru ve modern kabinet sistemi ile azami seviyede enerji verimliliği sağlanırken sistem odasında kurulan algılayıcılar ile ortamdaki ısı, nem ve hava kalitesi gibi değerler uzaktan anlık olarak izlenip raporlanabilecek.

Gerçekleştirilen bu çalışmalar ile birlikte verilerin güvenli bir şekilde depolanması, taşınması ve kolay yönetilebilirliği için sunucu verimliliğini optimize eden sanallaştırma yapısı genişletildi. Ayrıca bilişim hizmetlerinin kesintisiz, hızlı, sorunsuz ve maksimum verimlilikle sürdürülerek iş sürekliliğinin sağlanması için FKM (İş Sürekliliği Merkezi) kurulumu gerçekleştirildi.

Yenilenen Veri Merkezi ve Kamera Kontrol Odası’nda incelemelerde bulunan Rektör Akdoğan, “Ordu Üniversitesi olarak Üniversitemizin bilişim teknolojilerinin uygulanmasında ve geliştirilmesinde ön sıralarda olmasını sağlamak hedefiyle bilişim sistemlerindeki son teknolojik gelişmeleri izlemekte ve sistemimizi sürekli olarak yenilemekteyiz. Bu kapsamda kurumumuzun bilişim alt yapısını daha da güçlendirerek bilişim teknolojilerinin güvenli, etkin ve verimli bir şekilde kullanımına yönelik çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Gerçekleştirilen bu çalışmalar arasında Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız bünyesinde başta Veri Merkezi’nin yenilenmesi olmak üzere İş Sürekliliği Merkezi kurulumu ve sanallaştırma yapısının genişletilmesi gibi pek çok yeni çalışmamız söz konusudur. Bilişim hizmetlerine önemli yatırımlar yapmaya devam ederek bilgi işlem ve güvenlik alanındaki çalışmalarımıza yenilerini eklemeyi sürdüreceğiz.” dedi.

ODÜ Basın

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.