Sağlıkçılara NRP Eğitimi

SAĞLIK (Ordu Gazete) - Ordu Gazete | 27.11.2018 - 13:39, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1768+ kez okundu.
 

Sağlıkçılara NRP Eğitimi

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü NRP (Yeni doğan Canlandırma Programı) eğitimine katılım sağlayan ve başarı ile bitiren katılımcılara sertifikalarını takdim etti.
  Vali Yardımcısı Turgut Subaşı program için yaptığı açıklamada, düzenlenen eğitim programının çok değerli bilgiler içerdiği, katılımcıların almış oldukları eğitim sonrası başarı ile görevlerini yerine getireceklerine inandığını, sağlık hizmetleri çalışanlarına yönelik bu tür eğitimlerin sürekliliğinin sağlanması hususunda çalışmaların devam etmesi gerektiğini, yeni doğan ölümlerinin önlenmesinde sağlık çalışanlarının titiz yaklaşımının önemli olduğunun önemine değindi. Ordu Sağlık Müdürü Vekili Uzman Dr. Mesut Saka; “Doğumda karşılaşılan en büyük zorluk, su içinde yaşayan bebeğin hava solumaya başlaması için gerçekleşen geçiş sürecidir. Bebeklerin yaklaşık 90’ı bu geçiş sürecini sorunsuz atlatırken, 10 kadarı biraz yardıma gereksinim duyarlar. Ülkemizde yeni doğan ölümlerinin ve doğum esnasında bebeğin hayata tutunma mücadelesini olumsuz etkileyebilecek kalıcı hasarların önlenmesi amacı ile bu program yürütülmektedir. Programımıza 13’ü hekim 30 sağlık personelimiz katılım sağladı ve sertifika almaya hak kazandı. Sayın Valimiz Turgut Subaşı’nında eşliğinde programı başarı ile bitiren personellerimize hak etmiş oldukları sertifikaları takdim ettik.” diye konuştu.  
Ordu İl Sağlık Müdürlüğü NRP (Yeni doğan Canlandırma Programı) eğitimine katılım sağlayan ve başarı ile bitiren katılımcılara sertifikalarını takdim etti.

 

Vali Yardımcısı Turgut Subaşı program için yaptığı açıklamada, düzenlenen eğitim programının çok değerli bilgiler içerdiği, katılımcıların almış oldukları eğitim sonrası başarı ile görevlerini yerine getireceklerine inandığını, sağlık hizmetleri çalışanlarına yönelik bu tür eğitimlerin sürekliliğinin sağlanması hususunda çalışmaların devam etmesi gerektiğini, yeni doğan ölümlerinin önlenmesinde sağlık çalışanlarının titiz yaklaşımının önemli olduğunun önemine değindi.

Ordu Sağlık Müdürü Vekili Uzman Dr. Mesut Saka; “Doğumda karşılaşılan en büyük zorluk, su içinde yaşayan bebeğin hava solumaya başlaması için gerçekleşen geçiş sürecidir. Bebeklerin yaklaşık 90’ı bu geçiş sürecini sorunsuz atlatırken, 10 kadarı biraz yardıma gereksinim duyarlar. Ülkemizde yeni doğan ölümlerinin ve doğum esnasında bebeğin hayata tutunma mücadelesini olumsuz etkileyebilecek kalıcı hasarların önlenmesi amacı ile bu program yürütülmektedir. Programımıza 13’ü hekim 30 sağlık personelimiz katılım sağladı ve sertifika almaya hak kazandı. Sayın Valimiz Turgut Subaşı’nında eşliğinde programı başarı ile bitiren personellerimize hak etmiş oldukları sertifikaları takdim ettik.” diye konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.