Şahin'den şoför esnafına müjde

SİYASET (Web Sitesi) - Web Sitesi | 05.03.2019 - 10:58, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1215+ kez okundu.
 

Şahin'den şoför esnafına müjde

SP Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı İdris Naim Şahin, kentte korsan taşımacılığa izin vermeyeceklerini belirterek, “Herkes hangi köprüden geçiyorsa siz de o köprüden geçerek meşrutiyet içerisinde çalışmanızı yapın” dedi.
Saadet Partisi (SP) Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı İdris Naim Şahin, Ordu Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda kentteki taşımacılık sektörüyle bir araya geldi. Şahin, burada yaptığı konuşmada şoför esnafına taşıma ücretleri, devir ücretleri, ruhsat ve vize ücretleri ile korsan taşımacılıkla ilgili müjde verdi. Şahin, sektörde yaşanan sorunların bu yıl içerisinde çözeceklerini söyledi. Şahin’in konuşmasından satır başları şöyle: “TAŞIMA ÜCRETLERİNİ MAKUL FİYATA ÇEKECEĞİZ” Herkesimin olduğu gibi toplumumuzda şoför esnafımızın da belli sorunları, belli gündemleri var. Sorun olacak ki, çözüm üzerinde birlikte olalım, müzakere edelim. Anlaşılan verilen bu fedakâr hizmet ile karşılığında takdir edilen ücret arasında bir dengesizlik söz konusu. 1 Nisan’dan sonraki dönemde bu yıl bitmeden Ordu Büyükşehir Belediyesi bu konunun inşallah çözüm ortağı ve çözüm adresi olacaktır. Makul birim fiyat taşıma ücretini bir yerde ortaklaşa hem kişilerin hem toplumun hakkını koruyarak bir orta noktada buluşturur ve sizlerle el sıkışırız. “DEVİR ÜCRETLERİ KONUSUNDA ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ” Öne çıkan gündemde yerine koruyan şoför esnafımızın sorunlarından bir diğeri de devir ücretleri. Devir hadisesi mutlaka olur, olmalıdır da. Alınır da satılır da ama bunun tabi ki kötüye kullanılan bir ticari yönü olursa orada bir kontrollü bakışla devirlerde bir süre sınırı getirilerek amacından saptırmayarak bu devir ücretleri konusunda da elimizden geleni yapmaya çalışacağız. “RUHSAT VE VİZE İŞLEMLERİNDE SÜRE UZATMAK İMKANSIZ DEĞİLDİR” Bir diğer husus da, beş yıllık ruhsat yenilenmesi ve yıllık vize işlemleri. Bu teknik bir konudur. Eğer makine mühendisleri odamız, gerekirse üniversitemizin teknik birimleri ve bilim uzmanları bu yıllık vize uygulamasının teknik yönden gerekli olmadığını bize bildirir, otomotiv sektöründen bunu belgelendirmemiz halinde o süreyi uzatmak imkânsız değildir. Düşüncem yaklaşımım şimdilik bu yöndedir. Dolayısıyla sektörümüzün çokça sorunu olmakla birlikte öne çıkan bugün sayabileceğim üç ana sorun konusunda benim belediye başkan adayı olarak yaklaşımım budur. İnşallah bu yönde bütün ilimizde 19 ilçemizin tamamında bu sorunları çözüme kavuşturacağız. “KORSAN TAŞIMACILIĞA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ” Sektörün vergi ödeyen, kayıt altındaki mensupları yanında her zaman ve pek çok yerde olduğu gibi ilimizde de aynı sektörden kayıt dışı yani korsan tabir ettiğimiz pay kapmak isteyenler olabilir. Bu noktada da adaleti sağlamak bakımından o tür eğilimi ve niyeti olan hemşerilerimize de kusura bakmayın demek durumundayız. Herkes hangi köprüden geçiyorsa siz de o köprüden geçerek meşrutiyet içerisinde çalışmanızı yapın. Bakın devrin de önünü açacağız. Satan varsa devir alın. Böylece sektöre de dahil olursunuz. Şunu da söyleyeyim; burada plaka konusunda tekelcilik oluşturan yaklaşıma da biz olmayız. Sektörün ihtiyacı olduğu kadar plaka belirlemesini de yaparız. Bu noktada da bir sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum. 
SP Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı İdris Naim Şahin, kentte korsan taşımacılığa izin vermeyeceklerini belirterek, “Herkes hangi köprüden geçiyorsa siz de o köprüden geçerek meşrutiyet içerisinde çalışmanızı yapın” dedi.

Saadet Partisi (SP) Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı İdris Naim Şahin, Ordu Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda kentteki taşımacılık sektörüyle bir araya geldi. Şahin, burada yaptığı konuşmada şoför esnafına taşıma ücretleri, devir ücretleri, ruhsat ve vize ücretleri ile korsan taşımacılıkla ilgili müjde verdi. Şahin, sektörde yaşanan sorunların bu yıl içerisinde çözeceklerini söyledi. Şahin’in konuşmasından satır başları şöyle:

“TAŞIMA ÜCRETLERİNİ MAKUL FİYATA ÇEKECEĞİZ”

Herkesimin olduğu gibi toplumumuzda şoför esnafımızın da belli sorunları, belli gündemleri var. Sorun olacak ki, çözüm üzerinde birlikte olalım, müzakere edelim. Anlaşılan verilen bu fedakâr hizmet ile karşılığında takdir edilen ücret arasında bir dengesizlik söz konusu. 1 Nisan’dan sonraki dönemde bu yıl bitmeden Ordu Büyükşehir Belediyesi bu konunun inşallah çözüm ortağı ve çözüm adresi olacaktır. Makul birim fiyat taşıma ücretini bir yerde ortaklaşa hem kişilerin hem toplumun hakkını koruyarak bir orta noktada buluşturur ve sizlerle el sıkışırız.

“DEVİR ÜCRETLERİ KONUSUNDA ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Öne çıkan gündemde yerine koruyan şoför esnafımızın sorunlarından bir diğeri de devir ücretleri. Devir hadisesi mutlaka olur, olmalıdır da. Alınır da satılır da ama bunun tabi ki kötüye kullanılan bir ticari yönü olursa orada bir kontrollü bakışla devirlerde bir süre sınırı getirilerek amacından saptırmayarak bu devir ücretleri konusunda da elimizden geleni yapmaya çalışacağız.

“RUHSAT VE VİZE İŞLEMLERİNDE SÜRE UZATMAK İMKANSIZ DEĞİLDİR”

Bir diğer husus da, beş yıllık ruhsat yenilenmesi ve yıllık vize işlemleri. Bu teknik bir konudur. Eğer makine mühendisleri odamız, gerekirse üniversitemizin teknik birimleri ve bilim uzmanları bu yıllık vize uygulamasının teknik yönden gerekli olmadığını bize bildirir, otomotiv sektöründen bunu belgelendirmemiz halinde o süreyi uzatmak imkânsız değildir. Düşüncem yaklaşımım şimdilik bu yöndedir. Dolayısıyla sektörümüzün çokça sorunu olmakla birlikte öne çıkan bugün sayabileceğim üç ana sorun konusunda benim belediye başkan adayı olarak yaklaşımım budur. İnşallah bu yönde bütün ilimizde 19 ilçemizin tamamında bu sorunları çözüme kavuşturacağız.

“KORSAN TAŞIMACILIĞA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Sektörün vergi ödeyen, kayıt altındaki mensupları yanında her zaman ve pek çok yerde olduğu gibi ilimizde de aynı sektörden kayıt dışı yani korsan tabir ettiğimiz pay kapmak isteyenler olabilir. Bu noktada da adaleti sağlamak bakımından o tür eğilimi ve niyeti olan hemşerilerimize de kusura bakmayın demek durumundayız. Herkes hangi köprüden geçiyorsa siz de o köprüden geçerek meşrutiyet içerisinde çalışmanızı yapın. Bakın devrin de önünü açacağız. Satan varsa devir alın. Böylece sektöre de dahil olursunuz. Şunu da söyleyeyim; burada plaka konusunda tekelcilik oluşturan yaklaşıma da biz olmayız. Sektörün ihtiyacı olduğu kadar plaka belirlemesini de yaparız. Bu noktada da bir sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.