“Şahin şu an itibariyle aday değil”

SİYASET 16.02.2019 - 23:49, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1252+ kez okundu.
 

“Şahin şu an itibariyle aday değil”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den gelen sürpriz açıklamada, “Sayın İdris Naim Şahin şu an itibariyle aday değil. Bizim kendi içimizden bir arkadaşımız aday olacak.” dedi.
Gün içinde İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin’in Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını açıklayan İYİ Parti’de ivme değişti. Partinin Genel Başkanı Merak Akşener, Mersin'de Kanal33 tv'de katıldığı canlı yayında İdris Naim Şahin'in Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı iddiasına "adayımız değil" diyerek sürpriz bir açıklama yaptı. Akşener kendi içlerinden bir aday belirleyeceklerini kaydetti. Akşener'in canlı yayındaki açıklamaları şöyle oldu: “Arkadaşlarımız, özellikle İl Teşkilatımız ve Ordu’nun bizim açımızdan önemli kanaat önderleri, biz tabi Sayın Şahin’le yol yürümekle ilgili memnuniyet duyduğumuzu ifade ettik. Fakat başlangıçta bir çekimserlik oldu. Daha sonra CHP belediye başkan adayını açkıladı. Sayın Hilmi Güler ittifakın adayı olarak ortaya çıktı. Dün itibariyle arkadaşlarımızın görüşmeleri neticesinde iadeyi ziyarette bulundu Sayın İdris Naim Şahin. Ben de kendisine Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı konusunda mutluluk duyacağımı söyledim. Kendisi buna olumlu baktı, ailesiyle bir görüşme konusu gündem geldi. Olumu baktı. Fakat zamanın çok sıkışmış olması sebebiyle, daha sonra bu adaylık konusu gündemden düştü bugün itibariyle. Ben Sayın İdris Naim Şahin’e teşekkür ediyorum. Çünkü gayet olgun ve Ordu’yu alabilecek biri kişidir kendisi. Ama çok geç kalındığı için ve biraz mesele uzadığından dolayı olmadı. Şu an itibariyle aday değil. Bizim kendi içimizden arkadaşımız aday olacak. “ Öte yandan Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Musavat Dervişoğlu da konu ile ilgili açıklama yaparak, Şahin'in İYİ Parti adayı olmadığını açıkladı. İşte o açıklama:   “Son birkaç gündür kamuoyunu meşgul eden bazı tartışmalara son vermek amacıyla bir açıklama yapmak mecburiyeti hasıl olmuştur. Bilindiği gibi İyi Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili olarak, gerek il ve ilçe teşkilatlarımızın ve gerekse Ordu halkının yoğun talepleri söz konusuydu. Halkın ve partimizin bu beklentisini kendisine iletmek üzere Sayın İdris Naim Şahin’e çeşitli ziyaretlerde bulundum. Bizleri son derece nazik bir biçimde karşılayarak görüş ve düşüncelerini paylaştı. Hatta genel merkezimize iade-i ziyarette bulunarak Sayın Genel Başkanımızla da görüştüler. Bende iki İçişleri eski bakanının sohbetinden ve tecrübelerinden istifade edebilmek imkanına sahip oldum. Öncelikle belirmek isterim ki; Sayın İdris Naim Şahin teklifimize başlangıç itibariyle olumlu yaklaştı. Ancak zaman darlığı ve hızlı hareket etmek mecburiyetinde bulunmamız hali, arzulanan bu adaylığın gerçekleşmesini mümkün kılmadı. Sürecin en başından itibaren gösterdiği nezaket ve hoşgörü için  kendisine müteşekkir olduğumu ifade eder, saygılar sunarım.”
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den gelen sürpriz açıklamada, “Sayın İdris Naim Şahin şu an itibariyle aday değil. Bizim kendi içimizden bir arkadaşımız aday olacak.” dedi.

Gün içinde İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin’in Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını açıklayan İYİ Parti’de ivme değişti.

Partinin Genel Başkanı Merak Akşener, Mersin'de Kanal33 tv'de katıldığı canlı yayında İdris Naim Şahin'in Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı iddiasına "adayımız değil" diyerek sürpriz bir açıklama yaptı.

Akşener kendi içlerinden bir aday belirleyeceklerini kaydetti.

Akşener'in canlı yayındaki açıklamaları şöyle oldu:

“Arkadaşlarımız, özellikle İl Teşkilatımız ve Ordu’nun bizim açımızdan önemli kanaat önderleri, biz tabi Sayın Şahin’le yol yürümekle ilgili memnuniyet duyduğumuzu ifade ettik. Fakat başlangıçta bir çekimserlik oldu. Daha sonra CHP belediye başkan adayını açkıladı. Sayın Hilmi Güler ittifakın adayı olarak ortaya çıktı. Dün itibariyle arkadaşlarımızın görüşmeleri neticesinde iadeyi ziyarette bulundu Sayın İdris Naim Şahin. Ben de kendisine Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı konusunda mutluluk duyacağımı söyledim. Kendisi buna olumlu baktı, ailesiyle bir görüşme konusu gündem geldi. Olumu baktı. Fakat zamanın çok sıkışmış olması sebebiyle, daha sonra bu adaylık konusu gündemden düştü bugün itibariyle. Ben Sayın İdris Naim Şahin’e teşekkür ediyorum. Çünkü gayet olgun ve Ordu’yu alabilecek biri kişidir kendisi. Ama çok geç kalındığı için ve biraz mesele uzadığından dolayı olmadı. Şu an itibariyle aday değil. Bizim kendi içimizden arkadaşımız aday olacak. “

Öte yandan Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Musavat Dervişoğlu da konu ile ilgili açıklama yaparak, Şahin'in İYİ Parti adayı olmadığını açıkladı.

İşte o açıklama:

 

“Son birkaç gündür kamuoyunu meşgul eden bazı tartışmalara son vermek amacıyla bir açıklama yapmak mecburiyeti hasıl olmuştur. Bilindiği gibi İyi Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili olarak, gerek il ve ilçe teşkilatlarımızın ve gerekse Ordu halkının yoğun talepleri söz konusuydu. Halkın ve partimizin bu beklentisini kendisine iletmek üzere Sayın İdris Naim Şahin’e çeşitli ziyaretlerde bulundum. Bizleri son derece nazik bir biçimde karşılayarak görüş ve düşüncelerini paylaştı. Hatta genel merkezimize iade-i ziyarette bulunarak Sayın Genel Başkanımızla da görüştüler. Bende iki İçişleri eski bakanının sohbetinden ve tecrübelerinden istifade edebilmek imkanına sahip oldum. Öncelikle belirmek isterim ki; Sayın İdris Naim Şahin teklifimize başlangıç itibariyle olumlu yaklaştı. Ancak zaman darlığı ve hızlı hareket etmek mecburiyetinde bulunmamız hali, arzulanan bu adaylığın gerçekleşmesini mümkün kılmadı. Sürecin en başından itibaren gösterdiği nezaket ve hoşgörü için  kendisine müteşekkir olduğumu ifade eder, saygılar sunarım.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.