Sahte Jandarmalar Dolandırıcılıktan Yakalandı

BÖLGE GÜNDEMİ 13.02.2020 - 22:36, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1750+ kez okundu.
 

Sahte Jandarmalar Dolandırıcılıktan Yakalandı

Ordu’da meydana gelen olayda kendini jandarma olarak tanıtan ve vatandaşı dolandıran sahte jandarma düzenlenen operasyonla yakalandı.
  Olay Altınordu ilçesi, Öceli Mahallesinde meydana geldi. M.K. isimli mağdur vatandaşı 10 Şubat 2020 tarihinde telefon ile arayan ve“Jandarmadan arıyoruz. Üzerinize çok sayıda telefon hattı açılmış ve bu numaralar suça karışmış. Savcılık tarafından evinizde arama yapacağız” diyen şüpheli şahıslar parmak izi incelemesi yapacakları bahanesiyle girdikleri evde 7 adet (22 ayar/70 gr.) altın bilezik alarak kayıplara karıştı. Ordu İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timleri, İstihbarat Unsurları ve Altınordu İlçe Jandarma Komutanlığınca olayın aydınlatılmasına ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik yapılan titiz çalışmalar neticesinde; olaya karışan 3 şüpheli şahıs 12 Şubat 2020 günü yapılan operasyon sonucu yakalandı. Şüphelilerin 7 adet bileziği Ordu ve Samsun illerinde çeşitli kuyumculara sattıkları tespit edildi. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada ele geçirilen 11.800 TL. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla mağdur vatandaşa teslim edilirken şüpheli şahıslar adliyeye sevk edildi. Jandarma vatandaşların dolandırıcılara karşı uyanık olmasını isterken Dolandırıcılık Suçunun Mağduru Olmamak İçin şu tavsiyede bulundu; “Telefonda kendisini Jandarma, Polis, Asker ve Savcı olarak tanıtıp; “Adınız veya banka hesaplarınız terör örgütüne karıştı” diyerek altın veya para isteyenlere inanmayın. Telefon görüşmeleri esnasında arka plandan gelen telsiz sesi vb. korku ve panik yaratma amaçlı senaryolara kesinlikle itibar etmeyin. Telefonunuza gelen SMS metinlerinde aramanızı istedikleri telefon numaralarını kesinlikle aramayın. Kimlik ve kredi kartı bilgilerinizi kimse ile paylaşmayın. Böyle bir durumla karşılaşmanız halinde derhal 156 JANDARMA veya 155 POLİS ihbar hattını arayın; ya da en yakın Jandarma/Polis Karakoluna müracaat edin. Dolandırıcılık olaylarının önlenmesi ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalarımız kararlılıkla ve süreklilik arz edecek şekilde devam edecektir.”
Ordu’da meydana gelen olayda kendini jandarma olarak tanıtan ve vatandaşı dolandıran sahte jandarma düzenlenen operasyonla yakalandı.

 

Olay Altınordu ilçesi, Öceli Mahallesinde meydana geldi. M.K. isimli mağdur vatandaşı 10 Şubat 2020 tarihinde telefon ile arayan ve“Jandarmadan arıyoruz. Üzerinize çok sayıda telefon hattı açılmış ve bu numaralar suça karışmış. Savcılık tarafından evinizde arama yapacağız” diyen şüpheli şahıslar parmak izi incelemesi yapacakları bahanesiyle girdikleri evde 7 adet (22 ayar/70 gr.) altın bilezik alarak kayıplara karıştı.

Ordu İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timleri, İstihbarat Unsurları ve Altınordu İlçe Jandarma Komutanlığınca olayın aydınlatılmasına ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik yapılan titiz çalışmalar neticesinde; olaya karışan 3 şüpheli şahıs 12 Şubat 2020 günü yapılan operasyon sonucu yakalandı. Şüphelilerin 7 adet bileziği Ordu ve Samsun illerinde çeşitli kuyumculara sattıkları tespit edildi. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada ele geçirilen 11.800 TL. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla mağdur vatandaşa teslim edilirken şüpheli şahıslar adliyeye sevk edildi.

Jandarma vatandaşların dolandırıcılara karşı uyanık olmasını isterken Dolandırıcılık Suçunun Mağduru Olmamak İçin şu tavsiyede bulundu; “Telefonda kendisini Jandarma, Polis, Asker ve Savcı olarak tanıtıp; “Adınız veya banka hesaplarınız terör örgütüne karıştı” diyerek altın veya para isteyenlere inanmayın. Telefon görüşmeleri esnasında arka plandan gelen telsiz sesi vb. korku ve panik yaratma amaçlı senaryolara kesinlikle itibar etmeyin. Telefonunuza gelen SMS metinlerinde aramanızı istedikleri telefon numaralarını kesinlikle aramayın. Kimlik ve kredi kartı bilgilerinizi kimse ile paylaşmayın. Böyle bir durumla karşılaşmanız halinde derhal 156 JANDARMA veya 155 POLİS ihbar hattını arayın; ya da en yakın Jandarma/Polis Karakoluna müracaat edin. Dolandırıcılık olaylarının önlenmesi ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalarımız kararlılıkla ve süreklilik arz edecek şekilde devam edecektir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.