Sahtekâr galerici olamayacak

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 05.06.2018 - 00:01, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2467+ kez okundu.
 

Sahtekâr galerici olamayacak

Ordu Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Ahmet Şahin, belge alamayanların oto alım satımı yapamayacağını belirterek, “Bu işi yapanlar bu konuda dikkatli olmalı. Ayrıca herkesi sorunların çözümünü kolaylaştırmak için derneğimizin çatısı altında buluşmaya davet ediyorum” dedi.
Oto galericiler için yeni yapılacak olan yeri değerlendiren Ordu Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Ahmet Şahin, “Biz oto galericilere bir yer olması için 8-10 yıldır uğraşıyorduk. Ancak o zaman çekememezlik mi diyelim duyarsızlık mi diyelim önerilerimiz hayat bulmadı. Bulduğumuz yerlerin kimisine uzak dendi, kimisine Gülyalı’ya kimisine Perşembe’ye yakın dendi.  Biz daha önceki belediyle zamanında çalışma yapmıştık. Onlardan bir sonuç çıkmadı. Seçimlerden önce de sonra da Altınordu Belediyesi ile görüştük. Sonuçta Çambaş’ı yolu üzerinde yer alındı. Burada 60 iş yeri olacak. Ramazan Bayramına kadar esnaftan kimler iş yerlerini alabilecek onu belirleyeceğiz.”  şeklinde konuştu. Gelin bir çatı altında olalım Derneğin amacının bu işin düzgün bir şekilde yapılmasını sağlamak olduğunu ifade eden Ordu Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Şahin, “Eskiden galerici dediğin zaman insanlar kaçıyordu. Çünkü üç kağıtçılık vardı, tefecilik vardı. İnsanların canını yakan insanlardı. Biz bunu değiştirdik, değiştirmek içinde mücadele ediyoruz. O yüzden biz esnafımıza çağrı yapıyoruz gelin diyoruz derneğimize üye olun sorunlarımız birlik beraberlik içinde çözelim. Yoka herkes tak başına olursa hiç kimse bir şey yapamaz. Zaten bir ay içinde bir genel kurul yapacağız. Burada da yeni yönetimi belirleyeceğiz.” diye konuştu.     Belge almayı ihmal etmeyin Motorlu araç alım satımı yapılabilmesi için sertifika alınmasının gerekli olduğun hatırlatan Ordu Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Şahin, sözlerini şöyle bitirdi: “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı uygulamayı değiştirdi. Her isteyen motorlu araç alam satımı yapamayacak. Bu işi yapmak isteyenlerin sertifikasını olması gerekiyor. İlkokul mezunları bu yıl içinde belge alamazsa bundan sonra hiç belge alamayacak. Bu yıldan sonra sadece lise mezunlarına belge verilecek.  Ayrıca bu işi yapan satış sırasında aracın kusuru varsa onları belirtecek. Bir nevi garanti verecek. Birkaç insanları aldatının yetki belgesi iptal edilecek.”  
Ordu Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Ahmet Şahin, belge alamayanların oto alım satımı yapamayacağını belirterek, “Bu işi yapanlar bu konuda dikkatli olmalı. Ayrıca herkesi sorunların çözümünü kolaylaştırmak için derneğimizin çatısı altında buluşmaya davet ediyorum” dedi.

Oto galericiler için yeni yapılacak olan yeri değerlendiren Ordu Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Ahmet Şahin, “Biz oto galericilere bir yer olması için 8-10 yıldır uğraşıyorduk. Ancak o zaman çekememezlik mi diyelim duyarsızlık mi diyelim önerilerimiz hayat bulmadı. Bulduğumuz yerlerin kimisine uzak dendi, kimisine Gülyalı’ya kimisine Perşembe’ye yakın dendi.  Biz daha önceki belediyle zamanında çalışma yapmıştık. Onlardan bir sonuç çıkmadı. Seçimlerden önce de sonra da Altınordu Belediyesi ile görüştük. Sonuçta Çambaş’ı yolu üzerinde yer alındı. Burada 60 iş yeri olacak. Ramazan Bayramına kadar esnaftan kimler iş yerlerini alabilecek onu belirleyeceğiz.”  şeklinde konuştu.

Gelin bir çatı altında olalım

Derneğin amacının bu işin düzgün bir şekilde yapılmasını sağlamak olduğunu ifade eden Ordu Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Şahin, “Eskiden galerici dediğin zaman insanlar kaçıyordu. Çünkü üç kağıtçılık vardı, tefecilik vardı. İnsanların canını yakan insanlardı. Biz bunu değiştirdik, değiştirmek içinde mücadele ediyoruz. O yüzden biz esnafımıza çağrı yapıyoruz gelin diyoruz derneğimize üye olun sorunlarımız birlik beraberlik içinde çözelim. Yoka herkes tak başına olursa hiç kimse bir şey yapamaz. Zaten bir ay içinde bir genel kurul yapacağız. Burada da yeni yönetimi belirleyeceğiz.” diye konuştu.    

Belge almayı ihmal etmeyin

Motorlu araç alım satımı yapılabilmesi için sertifika alınmasının gerekli olduğun hatırlatan Ordu Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Şahin, sözlerini şöyle bitirdi: “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı uygulamayı değiştirdi. Her isteyen motorlu araç alam satımı yapamayacak. Bu işi yapmak isteyenlerin sertifikasını olması gerekiyor. İlkokul mezunları bu yıl içinde belge alamazsa bundan sonra hiç belge alamayacak. Bu yıldan sonra sadece lise mezunlarına belge verilecek.  Ayrıca bu işi yapan satış sırasında aracın kusuru varsa onları belirtecek. Bir nevi garanti verecek. Birkaç insanları aldatının yetki belgesi iptal edilecek.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.