Sakin Şehirde Belirlenen Evler Yıkılacak

YAŞAM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 12.01.2020 - 23:21, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1460+ kez okundu.
 

Sakin Şehirde Belirlenen Evler Yıkılacak

Perşembe’de imara aykırı 32 evin yıkılacağı öğrenildi.
2019’da İmar Barışı adı altında çıkan yasayla binalarına yapı kayıt belgesi alanların hepsinin Türkiye genelinde incelenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından tüm belediyelere bir yazı gönderilmişti. Yazıda 2019 yılı için imar barışından yararlanan kişilerin binalarıyla ilgili beyanlarının ve yapı kayıt belgelerinin incelenmesi için müfettiş görevlendirildiği belirtiliyordu. Ordu Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne görevlendirilen müfettiş raporunu hazırladı. Rapora göre Ordu genelinde 2400 adet imara aykırı yapı var. Bunların 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapıldıkları tespit edildi. Bu yapıların belediyeler tarafından yıkılması isteniyor. İLK ETAPTA 32 EV YIKILACAK Rapora göre Sakin Şehir Perşembe’de ilk etapta yıkılması gereken ev sayısı 32. Evleri için usulsüz yapı kayıt belgesi alan bu kişilerin evlerinin Perşembe Belediyesi tarafından yıkılması için belediyeye yazı gönderildi. Perşembe Belediyesi henüz incelemelerini devam ettiriyor. Ancak ilk tespitlere göre Perşembe sınırları içinde imar barışına aykırı 600 adet evin var. Ancak ilk etapta incelemesi biten ve yıkılacak ev adedinin 32. Önümüzdeki günlerde söz konusu evlerde yıkım işlemi gerçekleştirilecek.
Perşembe’de imara aykırı 32 evin yıkılacağı öğrenildi.

2019’da İmar Barışı adı altında çıkan yasayla binalarına yapı kayıt belgesi alanların hepsinin Türkiye genelinde incelenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından tüm belediyelere bir yazı gönderilmişti. Yazıda 2019 yılı için imar barışından yararlanan kişilerin binalarıyla ilgili beyanlarının ve yapı kayıt belgelerinin incelenmesi için müfettiş görevlendirildiği belirtiliyordu. Ordu Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne görevlendirilen müfettiş raporunu hazırladı. Rapora göre Ordu genelinde 2400 adet imara aykırı yapı var. Bunların 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapıldıkları tespit edildi. Bu yapıların belediyeler tarafından yıkılması isteniyor.

İLK ETAPTA 32 EV YIKILACAK

Rapora göre Sakin Şehir Perşembe’de ilk etapta yıkılması gereken ev sayısı 32. Evleri için usulsüz yapı kayıt belgesi alan bu kişilerin evlerinin Perşembe Belediyesi tarafından yıkılması için belediyeye yazı gönderildi. Perşembe Belediyesi henüz incelemelerini devam ettiriyor. Ancak ilk tespitlere göre Perşembe sınırları içinde imar barışına aykırı 600 adet evin var. Ancak ilk etapta incelemesi biten ve yıkılacak ev adedinin 32. Önümüzdeki günlerde söz konusu evlerde yıkım işlemi gerçekleştirilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.