Samsun-Ordu Demiryolu ne zaman yapılacak

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 18.06.2020 - 13:21, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1503+ kez okundu.
 

Samsun-Ordu Demiryolu ne zaman yapılacak

Samsun ve Ordu’daki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ortak açıklama yaparak, 24 Aralık 2019 tarihinde proje ihalesi iptal edilen Samsun-Ordu Demiryolu’nun akıbetini Devlet Demiryollarına sordu. STK temsilcileri, teknik şartnamelerdeki eksiklikler nedeniyle yaklaşık 6 ay önce iptal edilen projenin yeniden ihaleye çıkarılmamasının, kafalarda soru işaret oluşturduğunu belirtti. STK’lar, demiryolu projesinin bir an önce ihaleye çıkarılmasını beklediklerini ifade etti.
STSO BAŞKANI MURZİOĞLU: SEVİNCİMİZ KURSAĞIMIZDA KALDI Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, demiryolu sevinçlerinin kursaklarında kaldığını belirterek, “Geçtiğimiz yılın son haftası yapılması beklenen Samsun-Ordu Demiryolu projesi teknik şartnamedeki eksiklikler gösterilerek iptal edildi. Bu tabi bizi de üzdü. Proje ihalesinin sonucunu beklerken, sevincimiz kursağımızda kaldı. Biz projenin kısa süre içerisinde yeniden ihale edilmesini bekliyoruz” dedi. ÇTSO BAŞKANI YILMAZ: İHALENİN İPTALİ BİZİ ÇOK ÜZDÜ Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Ahmet Yılmaz, Samsun-Ordu Demiryolu proje ihalesinin, ihale gününden 1 gün önce iptal edilmesini talihsizlik olarak değerlendirerek, “Demiryolunun proje ihalesi 25 Aralık 2019 tarihinde gerçekleşecekti. Ancak teknik şartnamedeki eksiklikler nedeniyle ihale 24 Aralık 2019’da iptal edildi. Bu bizi gerçekten çok üzdü. İnşallah yakın bir tarihte yeniden ihalesi gerçekleştirilir” diye konuştu. TTSO BAŞKANI EKMEKÇİ: TÜRKİYE İÇİN BİR KAZANÇ OLACAKTI Terme Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Ahmet Ekmekçi, Samsun ve Ordu’ya yapılacak olan demiryolu hattının Türkiye için bir kazanç olacağını kaydederek, “Bugün artan maliyetler nedeniyle demiryolu taşımacılığının önemi bir kez daha ortaya çıktı. Biz proje ihalesi iptal edilen Samsun-Ordu Demiryolu Hattı’nın bir an önce ihale edilmesini ve bölge insanının hizmetine sunulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. OTSO BAŞKANI ŞAHİN: ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA DEMİŞLERDİ, AYLAR GEÇTİ Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin ise, Samsun-Ordu Demiryolu Hattı’nın proje ihalesinin iptal edilmesinin ardından, aylardır yeni ihalenin gerçekleştirilmediğini ifade etti. Şahin, “Demiryolu olmadan geçen her gün Ordu, Samsun ve bölge için büyük bir kayıp. Bu kayıp kısa sürede telafi edilmelidir. Biz Samsun-Ordu Demiryolu Hattı’nın yeniden ihale edilmesini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.   FATSO BAŞKANI KARATAŞ: BÖLGE DEMİRYOLUNA KAVUŞTURULMALI Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası (FATSO) Başkanı Tayfun Karataş, demiryolunun ticaret ve turizm açısından önemine dikkat çekerek, “Tüm Karadeniz olarak demiryolu eksikliğini dile getiriyoruz. Sesimiz duyulmuş olmalı ki, devletimiz Samsun-Ordu Demiryolu Hattı için proje ihalesine çıkacağını ilan etti. Tam sonuca yaklaştık derken hayallerimiz suya düştü. Bölge halkı daha fazla bekletilmeden demiryoluna kavuşturulmalı” ifadelerinde bulundu. ÜTSO BAŞKANI AKAR: 6 AYDIR YENİDEN İHALE EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Başkanı İrfan Akar da, şöyle konuştu: “Yaklaşık 6 aydır Ordulular bu projenin gerçekleşmesini bekliyor. İptal edilen proje ihalesinin ardından şu anda herhangi bir adım atıldığını görmüyoruz. Bu bizi proje acaba rafa mı kaldırıldı diye endişelendiriyor. Konuyla ilgili hem Ordu, hem de Samsun halkına bir açıklama yapılmalı. Bu proje kısa sürede ihale edilerek, limanımızla bağlantısı gerçekleştirilmelidir.”
Samsun ve Ordu’daki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ortak açıklama yaparak, 24 Aralık 2019 tarihinde proje ihalesi iptal edilen Samsun-Ordu Demiryolu’nun akıbetini Devlet Demiryollarına sordu. STK temsilcileri, teknik şartnamelerdeki eksiklikler nedeniyle yaklaşık 6 ay önce iptal edilen projenin yeniden ihaleye çıkarılmamasının, kafalarda soru işaret oluşturduğunu belirtti. STK’lar, demiryolu projesinin bir an önce ihaleye çıkarılmasını beklediklerini ifade etti.

STSO BAŞKANI MURZİOĞLU: SEVİNCİMİZ KURSAĞIMIZDA KALDI

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, demiryolu sevinçlerinin kursaklarında kaldığını belirterek, “Geçtiğimiz yılın son haftası yapılması beklenen Samsun-Ordu Demiryolu projesi teknik şartnamedeki eksiklikler gösterilerek iptal edildi. Bu tabi bizi de üzdü. Proje ihalesinin sonucunu beklerken, sevincimiz kursağımızda kaldı. Biz projenin kısa süre içerisinde yeniden ihale edilmesini bekliyoruz” dedi.

ÇTSO BAŞKANI YILMAZ: İHALENİN İPTALİ BİZİ ÇOK ÜZDÜ

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Ahmet Yılmaz, Samsun-Ordu Demiryolu proje ihalesinin, ihale gününden 1 gün önce iptal edilmesini talihsizlik olarak değerlendirerek, “Demiryolunun proje ihalesi 25 Aralık 2019 tarihinde gerçekleşecekti. Ancak teknik şartnamedeki eksiklikler nedeniyle ihale 24 Aralık 2019’da iptal edildi. Bu bizi gerçekten çok üzdü. İnşallah yakın bir tarihte yeniden ihalesi gerçekleştirilir” diye konuştu.

TTSO BAŞKANI EKMEKÇİ: TÜRKİYE İÇİN BİR KAZANÇ OLACAKTI

Terme Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Ahmet Ekmekçi, Samsun ve Ordu’ya yapılacak olan demiryolu hattının Türkiye için bir kazanç olacağını kaydederek, “Bugün artan maliyetler nedeniyle demiryolu taşımacılığının önemi bir kez daha ortaya çıktı. Biz proje ihalesi iptal edilen Samsun-Ordu Demiryolu Hattı’nın bir an önce ihale edilmesini ve bölge insanının hizmetine sunulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

OTSO BAŞKANI ŞAHİN: ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA DEMİŞLERDİ, AYLAR GEÇTİ

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin ise, Samsun-Ordu Demiryolu Hattı’nın proje ihalesinin iptal edilmesinin ardından, aylardır yeni ihalenin gerçekleştirilmediğini ifade etti. Şahin, “Demiryolu olmadan geçen her gün Ordu, Samsun ve bölge için büyük bir kayıp. Bu kayıp kısa sürede telafi edilmelidir. Biz Samsun-Ordu Demiryolu Hattı’nın yeniden ihale edilmesini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

 

FATSO BAŞKANI KARATAŞ: BÖLGE DEMİRYOLUNA KAVUŞTURULMALI

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası (FATSO) Başkanı Tayfun Karataş, demiryolunun ticaret ve turizm açısından önemine dikkat çekerek, “Tüm Karadeniz olarak demiryolu eksikliğini dile getiriyoruz. Sesimiz duyulmuş olmalı ki, devletimiz Samsun-Ordu Demiryolu Hattı için proje ihalesine çıkacağını ilan etti. Tam sonuca yaklaştık derken hayallerimiz suya düştü. Bölge halkı daha fazla bekletilmeden demiryoluna kavuşturulmalı” ifadelerinde bulundu.

ÜTSO BAŞKANI AKAR: 6 AYDIR YENİDEN İHALE EDİLMESİNİ BEKLİYORUZ

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Başkanı İrfan Akar da, şöyle konuştu: “Yaklaşık 6 aydır Ordulular bu projenin gerçekleşmesini bekliyor. İptal edilen proje ihalesinin ardından şu anda herhangi bir adım atıldığını görmüyoruz. Bu bizi proje acaba rafa mı kaldırıldı diye endişelendiriyor. Konuyla ilgili hem Ordu, hem de Samsun halkına bir açıklama yapılmalı. Bu proje kısa sürede ihale edilerek, limanımızla bağlantısı gerçekleştirilmelidir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.