Şehir Hastanesi için proje ihalesine çıkıldı

SAĞLIK 16.11.2019 - 23:13, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1955+ kez okundu.
 

Şehir Hastanesi için proje ihalesine çıkıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ordu Şehir Hastanesi’nin proje ihalesine çıkıldığını belirterek, “Artık genel bütçeden kendi kaynaklarımızla yapabilir” dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ordu Şehir Hastanesi’nin proje ihalesine çıkıldığını belirterek, “Artık genel bütçeden kendi kaynaklarımızla yapabilir ve tecrübe sahibi olduğumuzu düşünüp kendi imkânlarımızla yapmayı planladık” dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ordu Şehir Hastanesi’nin proje ihalesine çıkıldığını açıkladı. Şehir hastanelerinin artık genel bütçe kaynaklarıyla yapmayı planladıklarını kaydeden Koca, “Yapılan işletme tecrübesi kazandık bu dönemde. Artık genel bütçeden kendi kaynaklarımızla yapabilir ve tecrübe sahibi olduğumuzu düşünüp kendi imkânlarımızla yapmayı planladık. 10 hastanenin ihalesi devam ediyor. 3 tanesi için geçmiş dönemde proje ihalesine çıktık; Ordu, Sakarya ve Sancaktepe. 7 tane için de var olan ihaleyi iptal edip proje ihalesine çıkmış olacağız. Büyük hastane yapmamış değiliz. Şehir hastanesi kamu-özel işbirliği ile yapılmak zorunda değil” diye konuştu. İhale süresi 25 değil 5 yıl   Koca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erzurum, Balıkesir. Bir sürü spekülasyon var. Garantiler, kullanım bedeli, bakımı hizmetleri var. Kira 25 yıllık bedel. Hizmet kimisinde 14-15 19’a kadar çıkabiliyor. İhale süresi 25 değil 5 yıl. Hastanelerde 5 yıl hizmetlerin verilmesi ile ilgili ihaleler 5 yıl sonra herkese açık şekilde ihale ederek, var olan yüklenicinin olma avantajı olmadığı ihale süreci olacak. 25 yıl devam etmek zorunda değiliz. Sadece kullanım bedeli. Diğer hizmetleri herkese ihale edebiliriz. Kira, toplam kullanım bedeli ve hizmetlerle toplanarak birçok rakamlar telaffuz ediliyor. 2019 bütçesine koyduğumuz miktar 5.2 milyar. Hizmetlerin de toplamı. Bu yıl muhtemelen 4.6 milyar olacak. Hizmetler, kira bedeli toplamı. 2.7-2.8 milyar TL kullanım bedeli olacak. 2020 bütçesi 10.2 milyar. Muhtemelen daha aşağı olacağını tahmin ediyoruz. Kullanım bedeli 5 milyar üzerinde, yani kira. Açılan 10 ve açılacak 4 hastane toplam 14 hastane. Hasta garantisi var deniyor. Ankara’da acil hastaların ambulansa gidenlerin Bilkent oranı yüzde 7’yi geçmiyor. Algı oluşturulmak isteniyor. Hasta garantisi yok şehir hastanelerinde. Poliklinik hasta doluluk garantisi var deniyor. Hiçbir şekilde hasta garantisi söz konusu değil. Bizim garanti denilen olay hizmetlerle ilgili. 5 yıllık süreçle aldığımız hizmetlerle ilgili.”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ordu Şehir Hastanesi’nin proje ihalesine çıkıldığını belirterek, “Artık genel bütçeden kendi kaynaklarımızla yapabilir” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ordu Şehir Hastanesi’nin proje ihalesine çıkıldığını belirterek, “Artık genel bütçeden kendi kaynaklarımızla yapabilir ve tecrübe sahibi olduğumuzu düşünüp kendi imkânlarımızla yapmayı planladık” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ordu Şehir Hastanesi’nin proje ihalesine çıkıldığını açıkladı. Şehir hastanelerinin artık genel bütçe kaynaklarıyla yapmayı planladıklarını kaydeden Koca, “Yapılan işletme tecrübesi kazandık bu dönemde. Artık genel bütçeden kendi kaynaklarımızla yapabilir ve tecrübe sahibi olduğumuzu düşünüp kendi imkânlarımızla yapmayı planladık. 10 hastanenin ihalesi devam ediyor. 3 tanesi için geçmiş dönemde proje ihalesine çıktık; Ordu, Sakarya ve Sancaktepe. 7 tane için de var olan ihaleyi iptal edip proje ihalesine çıkmış olacağız. Büyük hastane yapmamış değiliz. Şehir hastanesi kamu-özel işbirliği ile yapılmak zorunda değil” diye konuştu.

İhale süresi 25 değil 5 yıl

 

Koca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erzurum, Balıkesir. Bir sürü spekülasyon var. Garantiler, kullanım bedeli, bakımı hizmetleri var. Kira 25 yıllık bedel. Hizmet kimisinde 14-15 19’a kadar çıkabiliyor. İhale süresi 25 değil 5 yıl. Hastanelerde 5 yıl hizmetlerin verilmesi ile ilgili ihaleler 5 yıl sonra herkese açık şekilde ihale ederek, var olan yüklenicinin olma avantajı olmadığı ihale süreci olacak. 25 yıl devam etmek zorunda değiliz. Sadece kullanım bedeli. Diğer hizmetleri herkese ihale edebiliriz. Kira, toplam kullanım bedeli ve hizmetlerle toplanarak birçok rakamlar telaffuz ediliyor. 2019 bütçesine koyduğumuz miktar 5.2 milyar. Hizmetlerin de toplamı. Bu yıl muhtemelen 4.6 milyar olacak. Hizmetler, kira bedeli toplamı. 2.7-2.8 milyar TL kullanım bedeli olacak. 2020 bütçesi 10.2 milyar. Muhtemelen daha aşağı olacağını tahmin ediyoruz. Kullanım bedeli 5 milyar üzerinde, yani kira. Açılan 10 ve açılacak 4 hastane toplam 14 hastane. Hasta garantisi var deniyor. Ankara’da acil hastaların ambulansa gidenlerin Bilkent oranı yüzde 7’yi geçmiyor. Algı oluşturulmak isteniyor. Hasta garantisi yok şehir hastanelerinde. Poliklinik hasta doluluk garantisi var deniyor. Hiçbir şekilde hasta garantisi söz konusu değil. Bizim garanti denilen olay hizmetlerle ilgili. 5 yıllık süreçle aldığımız hizmetlerle ilgili.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.