Şehir Hastanesi’ne itiraz edildi

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 28.11.2018 - 10:47, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1502+ kez okundu.
 

Şehir Hastanesi’ne itiraz edildi

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), şehir hastanesi için yapılmak istenen imar değişikliği planına itiraz etti.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Altınordu İlçesi, Eskipazar Mahallesi’nde 800 yataklı Ordu Şehir Hastanesi yapılmak amacıyla onaylanan İmar Planı Değişikliği bir ay önce askıya çıkarılmıştı. İmar Planı değiştirilmek istenen parsellerin üzerinde daha önce Botanik Parkı vardı. 15 milyon harcanarak inşa edilen Park, şehir hastanesi inşaatı için geçtiğimiz yıl sökülmüştü. Yapılan itirazla ilgili açıklamalarda bulunan ORÇEV Başkanı Gül Ersan, “İmar Planı değiştirilmek istenen parsellerin yüzölçümü 111.811,21 metrekare, bu alanın tamamına yakını Hazineye ve Orman Genel Müdürlüğüne ait. Parsellerin eski sahipleri burayı, park alanı olarak kamu yararına kullanılmak kaydıyla devretmişler. Ordu Çevre Derneği olarak bu imar değişikliğine şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve imar mevzuatına aykırı olduğu gerekçesiyle itiraz ettik. Parsellerini kamu yararına kullanılmak üzere devreden hissedarlar da itiraz ettiler” dedi. Kamu yararı yok Ersan, “Hastaneleri insan sağlığından ziyade ekonomik kazanç olarak gören yöneticiler, başka yer yok diye en olmayacak yeri seçtiler. Ayrıca, şehir hastanelerinin kamu yararına değil müteahhitlerin yararına olduğu, şu anda faaliyette olan şehir hastanelerindeki yaşananlarla ve yapılan sözleşmelerle ispatlanmıştır. Bu kentte insanca ve sağlıklı yaşamak hepimizin hakkıdır, bu hakkı korumak da hepimizin görevidir” diye konuştu.
Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), şehir hastanesi için yapılmak istenen imar değişikliği planına itiraz etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Altınordu İlçesi, Eskipazar Mahallesi’nde 800 yataklı Ordu Şehir Hastanesi yapılmak amacıyla onaylanan İmar Planı Değişikliği bir ay önce askıya çıkarılmıştı. İmar Planı değiştirilmek istenen parsellerin üzerinde daha önce Botanik Parkı vardı. 15 milyon harcanarak inşa edilen Park, şehir hastanesi inşaatı için geçtiğimiz yıl sökülmüştü. Yapılan itirazla ilgili açıklamalarda bulunan ORÇEV Başkanı Gül Ersan, “İmar Planı değiştirilmek istenen parsellerin yüzölçümü 111.811,21 metrekare, bu alanın tamamına yakını Hazineye ve Orman Genel Müdürlüğüne ait. Parsellerin eski sahipleri burayı, park alanı olarak kamu yararına kullanılmak kaydıyla devretmişler. Ordu Çevre Derneği olarak bu imar değişikliğine şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve imar mevzuatına aykırı olduğu gerekçesiyle itiraz ettik. Parsellerini kamu yararına kullanılmak üzere devreden hissedarlar da itiraz ettiler” dedi.

Kamu yararı yok

Ersan, “Hastaneleri insan sağlığından ziyade ekonomik kazanç olarak gören yöneticiler, başka yer yok diye en olmayacak yeri seçtiler. Ayrıca, şehir hastanelerinin kamu yararına değil müteahhitlerin yararına olduğu, şu anda faaliyette olan şehir hastanelerindeki yaşananlarla ve yapılan sözleşmelerle ispatlanmıştır. Bu kentte insanca ve sağlıklı yaşamak hepimizin hakkıdır, bu hakkı korumak da hepimizin görevidir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.