Serbest Piyasa Değil, Köpük Piyasa

EKONOMİ (Ordu Gazete) - Ordu Gazete | 18.12.2018 - 22:32, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1842+ kez okundu.
 

Serbest Piyasa Değil, Köpük Piyasa

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, serbest piyasa fiyatının TMO’nun altında kalmasını eleştirerek, “Esasen serbest piyasa köpük bir piyasa olmuş durumda” dedi.
Serbest piyasada fındık fiyatında ufakta olsa yaşanan artışı değerlendiren Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, “Serbest piyasada fındık fiyatının ufak tefek yükselişe geçmesini olumlu bulmuyoruz. Çünkü Toprak Mahsulleri Ofisi’nde (TMO) 14 TL artı randıman üzerinden fındık alınırken, serbest piyasada fiyatın 12 TL veya 13 TL yazmasının bizim için önemi yok. Esasen serbest piyasa köpük bir piyasa olmuş durumda.” Diye konuştu.   İHTİYAÇLARI KARŞILANINCA FİYATI RÖLANTİYE  ALIYORLAR… Başkan Akarsu, “Şuan ki serbest piyasayı değerlendirmek gerekirse alıcı ben ihtiyacımı karşıladım başkası ne yaparsa yapsın mantığıyla hareket ediyor. Tekelleşen piyasanın sıkıntısı bu. İhtiyaç karşılandıktan sonra piyasayı rölantiye alıyorlar.” İfadelerine yer verdi. 
Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, serbest piyasa fiyatının TMO’nun altında kalmasını eleştirerek, “Esasen serbest piyasa köpük bir piyasa olmuş durumda” dedi.

Serbest piyasada fındık fiyatında ufakta olsa yaşanan artışı değerlendiren Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, “Serbest piyasada fındık fiyatının ufak tefek yükselişe geçmesini olumlu bulmuyoruz. Çünkü Toprak Mahsulleri Ofisi’nde (TMO) 14 TL artı randıman üzerinden fındık alınırken, serbest piyasada fiyatın 12 TL veya 13 TL yazmasının bizim için önemi yok. Esasen serbest piyasa köpük bir piyasa olmuş durumda.” Diye konuştu.

 

İHTİYAÇLARI KARŞILANINCA FİYATI RÖLANTİYE 

ALIYORLAR…

Başkan Akarsu, “Şuan ki serbest piyasayı değerlendirmek gerekirse alıcı ben ihtiyacımı karşıladım başkası ne yaparsa yapsın mantığıyla hareket ediyor. Tekelleşen piyasanın sıkıntısı bu. İhtiyaç karşılandıktan sonra piyasayı rölantiye alıyorlar.” İfadelerine yer verdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.