SES Şubesi Ordu Başkanından flaş iddia

BÖLGE GÜNDEMİ 26.08.2020 - 10:34, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2322+ kez okundu.
 

SES Şubesi Ordu Başkanından flaş iddia

SES Ordu Şubesi Başkanı Ferit Ceylan, “Sayının günlük 150’nin altına düşmediğini çok rahat söyleyebilirim. Ordu’da pozitif vaka söylenen gibi yüzlerde değil binlerde seyrediyor” dedi.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ordu Şubesi Başkanı Ferit Ceylan, korona virüs vakalarının Ordu’daki son durumunu değerlendirdi. Altınrordu, Fatsa ve Ünye Devlet Hastanelerinde pandemi servisleri bulunduğunu söyleyen Ceylan, 3 hastanenin de tamamen dolu olduğunu ve Fizik Tedavi Hastanesinde yeni birim açıldığını aktardı. İl Sağlık Müdürlüğünün günlük vaka sayıları konusunda bilgi vermediğini belirten Ceylan, “Fakat sayının günlük 150’nin altına düşmediğini çok rahat söyleyebilirim. Ordu’da pozitif vaka söylenen gibi yüzlerde değil binlerde seyrediyor. Sağlık Bakanlığının açıklamalarına göre Batı Karadeniz’de günlük 65 pozitif vaka çıkıyor. Oysaki sadece bir hastanemizde alınan test sonucu minimum 10 pozitif vaka çıkıyor. Bir hastanede 10 pozitif çıktığında nasıl olurda Batı Karadeniz’de 65 vaka gösterilebiliyor. Bu tamamen sayıların çarpıtılması ile halkın yanlış bilgilendirilmesidir” diye konuştu. “İddiamızı kanıtlamaya hazırız”  “Bizim söylediğimiz rakamlara İl Sağlık Müdürlüğü itiraz edecektir” diyen Ceylan iddialarını kanıtlamaya hazır olduklarını belirtti. Öncelikli görevlerinin toplum sağlığını düşünmek, halk için hizmet vermek olduğunu sözlerine ekleyen Ceylan, “Vaka sayıları ne kadar az gösterilirse halk o kadar rahat olur, bulaşıcılığı da o kadar hızlı olur. Ancak gerçek rakamlar açıklanırsa halk kendi tedbirini kendi alır. İnsanlar fındık oldu olmadı demeden erkenden bahçelerine girdi. Bu yıl fındık hasadı daha kalabalık şekilde yapılıyor. Bu da bizi korkutuyor. Dünya Eylül ayından korkarken bizde bu sayılar ile Eylül ayına giriyoruz. Tedirginiz, keşke yanılsak. Umarım bu sefer biz yanılırız” şeklinde konuştu.
SES Ordu Şubesi Başkanı Ferit Ceylan, “Sayının günlük 150’nin altına düşmediğini çok rahat söyleyebilirim. Ordu’da pozitif vaka söylenen gibi yüzlerde değil binlerde seyrediyor” dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ordu Şubesi Başkanı Ferit Ceylan, korona virüs vakalarının Ordu’daki son durumunu değerlendirdi. Altınrordu, Fatsa ve Ünye Devlet Hastanelerinde pandemi servisleri bulunduğunu söyleyen Ceylan, 3 hastanenin de tamamen dolu olduğunu ve Fizik Tedavi Hastanesinde yeni birim açıldığını aktardı. İl Sağlık Müdürlüğünün günlük vaka sayıları konusunda bilgi vermediğini belirten Ceylan, “Fakat sayının günlük 150’nin altına düşmediğini çok rahat söyleyebilirim. Ordu’da pozitif vaka söylenen gibi yüzlerde değil binlerde seyrediyor. Sağlık Bakanlığının açıklamalarına göre Batı Karadeniz’de günlük 65 pozitif vaka çıkıyor. Oysaki sadece bir hastanemizde alınan test sonucu minimum 10 pozitif vaka çıkıyor. Bir hastanede 10 pozitif çıktığında nasıl olurda Batı Karadeniz’de 65 vaka gösterilebiliyor. Bu tamamen sayıların çarpıtılması ile halkın yanlış bilgilendirilmesidir” diye konuştu.

“İddiamızı kanıtlamaya hazırız”

 “Bizim söylediğimiz rakamlara İl Sağlık Müdürlüğü itiraz edecektir” diyen Ceylan iddialarını kanıtlamaya hazır olduklarını belirtti. Öncelikli görevlerinin toplum sağlığını düşünmek, halk için hizmet vermek olduğunu sözlerine ekleyen Ceylan, “Vaka sayıları ne kadar az gösterilirse halk o kadar rahat olur, bulaşıcılığı da o kadar hızlı olur. Ancak gerçek rakamlar açıklanırsa halk kendi tedbirini kendi alır. İnsanlar fındık oldu olmadı demeden erkenden bahçelerine girdi. Bu yıl fındık hasadı daha kalabalık şekilde yapılıyor. Bu da bizi korkutuyor. Dünya Eylül ayından korkarken bizde bu sayılar ile Eylül ayına giriyoruz. Tedirginiz, keşke yanılsak. Umarım bu sefer biz yanılırız” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.