Sıvomatik Madencilik'te grev...

BÖLGE GÜNDEMİ 22.08.2019 - 11:00, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1618+ kez okundu.
 

Sıvomatik Madencilik'te grev...

Ünye’de kedi kumu üreten Sıvomatik Madencilik bünyesindeki 53 işçi, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine greve gitti.
Ünye Killik Mahallesinde bulunan fabrikanın önünde iş bırakarak greve başlayan işçiler toplu iş sözleşmelerinde olumlu bir adım alınana kadar eylemlerine devam edeceklerini söylediler. Ünye'de grev... Ünye’de kedi kumu üreten Sıvomatik Madencilik bünyesindeki 53 işçi, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine greve gitti. Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ünye Temsilcisi Zekai Gültekin yaptığı açıklamada, “SIVOMATIK madencilik A. Ş. 10 yıldır örgütlü olduğumuz bir işletme. Daha önce 4 defa toplu iş sözleşmesi yaptık. Ama şirketin el değiştirmesi ile burada yönetim anlayışında bir değişiklik meydana geldi. Bu da çok olumlu olmadı.” dedi. Anlaşamaya varılamadı Toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varılamadığı için grev yapmak zorunda kaldıklarını ifade eden Gültekin, “1 Ocak 2019 tarihinden itibaren başlayan sözleşme sürecimiz ve görüşmelerimizde bir anlaşmaya varılamadı. Toplu iş sözleşmesinin bize tanıdığı yasal hakları da sonuna kadar kullanarak bir anlaşma ümidiyle bu zamana kadar geldik. Ama geldiğimiz bu noktada greve çıkmak zorunda kaldık.”diye konuştu. Kendisi büyürken bize hak tanımadı Olumlu bir adım atılana kadar mücadelelerinin devam edeceğini ifade eden Gültekin şunları kaydetti, “İşveren bu zaman kadar bizim ücrete bağlı taleplerimizin büyük çoğunluğunu yerine getirmedi. Aramızda farklılıklar var. Bu işetme en az iki kat büyümüş bir işletme, mevcut çalışan sayısında çok fazla değişiklik olmamasına rağmen karlılığı, ürettiği malları itibariyle kendisini artırmış bir işletme. Ama işçi ücretlerine, işçi haklarına geldiği zaman maalesef bunları kendi çalışanlarına yansıtmayan, gerçek hak ettiği değeri vermeyen bir işletme. Bu hem bizim ekonomik olarak zorumuza gitti, hem burada çalışanlar olarak zorumuza gitti. Bugünde hakkımız olan alacaklarımızı almak için bugün onurlu bir grevin başlangıcını yapıyoruz.”
Ünye’de kedi kumu üreten Sıvomatik Madencilik bünyesindeki 53 işçi, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine greve gitti.

Ünye Killik Mahallesinde bulunan fabrikanın önünde iş bırakarak greve başlayan işçiler toplu iş sözleşmelerinde olumlu bir adım alınana kadar eylemlerine devam edeceklerini söylediler.

Ünye'de grev... Ünye’de kedi kumu üreten Sıvomatik Madencilik bünyesindeki 53 işçi, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine greve gitti.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ünye Temsilcisi Zekai Gültekin yaptığı açıklamada, “SIVOMATIK madencilik A. Ş. 10 yıldır örgütlü olduğumuz bir işletme. Daha önce 4 defa toplu iş sözleşmesi yaptık. Ama şirketin el değiştirmesi ile burada yönetim anlayışında bir değişiklik meydana geldi. Bu da çok olumlu olmadı.” dedi.

Anlaşamaya varılamadı

Toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varılamadığı için grev yapmak zorunda kaldıklarını ifade eden Gültekin, “1 Ocak 2019 tarihinden itibaren başlayan sözleşme sürecimiz ve görüşmelerimizde bir anlaşmaya varılamadı. Toplu iş sözleşmesinin bize tanıdığı yasal hakları da sonuna kadar kullanarak bir anlaşma ümidiyle bu zamana kadar geldik. Ama geldiğimiz bu noktada greve çıkmak zorunda kaldık.”diye konuştu.

Kendisi büyürken bize hak tanımadı

Olumlu bir adım atılana kadar mücadelelerinin devam edeceğini ifade eden Gültekin şunları kaydetti, “İşveren bu zaman kadar bizim ücrete bağlı taleplerimizin büyük çoğunluğunu yerine getirmedi. Aramızda farklılıklar var. Bu işetme en az iki kat büyümüş bir işletme, mevcut çalışan sayısında çok fazla değişiklik olmamasına rağmen karlılığı, ürettiği malları itibariyle kendisini artırmış bir işletme. Ama işçi ücretlerine, işçi haklarına geldiği zaman maalesef bunları kendi çalışanlarına yansıtmayan, gerçek hak ettiği değeri vermeyen bir işletme. Bu hem bizim ekonomik olarak zorumuza gitti, hem burada çalışanlar olarak zorumuza gitti. Bugünde hakkımız olan alacaklarımızı almak için bugün onurlu bir grevin başlangıcını yapıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.