Siyanür Tehlikesi Bu Kez Altınordu ve Kabadüz’de

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 22.10.2020 - 23:13, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1799+ kez okundu.
 

Siyanür Tehlikesi Bu Kez Altınordu ve Kabadüz’de

Fatsa’da siyanür kullanılarak altın çıkarma şeklindeki madencilik faaliyetine olan tepkiler sürerken Ordu’da yeni altın sahaları ihale edildi. Kabadüz’de 2, Altınordu’daki 1 maden sahasının ihalesini Koza ile Esen madencilik şirketleri aldı
Fatsa’da siyanür kullanılarak altın çıkarma şeklindeki madencilik faaliyetine olan tepkiler sürerken Ordu’da madencilik alanında yeni gelişmeler yaşandı. Ordu’da yeni altın madeni sahaları ihale edildi. İhale sonuçları Enerji Bakanlığı sayfasında yayınlandı. Buna göre Kabadüz’de 2, Altınordu’da ise 1 maden sahası ihale ile verildi. Kabadüz’deki ilk saha Esenyurt, ikinci saha Karakiraz mahallesi sınırında yer aldı. Altınordu’daki saha ise Ortaköy, Şenocak, Alınca, Osmaniye, Zafer, Alisayvan, Cumhuriyet, Hürriyet, Gerce ve Erenli mahalleleri sınırlarında yer aldı.                 SİYANÜR KULLANIMI KONUSUNDA BİLGİ BULUNMUYOR Her 3 maden sahasında altın çıkarma işlemi yapılırken siyanür kullanılıp kullanılmayacağına ilişkin de henüz bir bilgilendirme yapılmadı. Yakında zamanda Erzurum’da bulunan maden sahalarında siyanür kullanılmayacağı açıklanmıştı.  Kabadüz’de 3381698 nolu ihaleyi Esen Madencilik Şirketi kazandı. Yine Kabadüz’ de 3381705 nolu ihaleyi ise Koza Altın İşletmeleri aldı. Altınordu’daki 3381706 nolu ihaleyi de Esen Madencilik Şirketi aldı. Altın çıkarma işlemine ne zaman başlanacağı hakkında ise şu an için bir bilgi bulunmuyor. 
Fatsa’da siyanür kullanılarak altın çıkarma şeklindeki madencilik faaliyetine olan tepkiler sürerken Ordu’da yeni altın sahaları ihale edildi. Kabadüz’de 2, Altınordu’daki 1 maden sahasının ihalesini Koza ile Esen madencilik şirketleri aldı

Fatsa’da siyanür kullanılarak altın çıkarma şeklindeki madencilik faaliyetine olan tepkiler sürerken Ordu’da madencilik alanında yeni gelişmeler yaşandı. Ordu’da yeni altın madeni sahaları ihale edildi. İhale sonuçları Enerji Bakanlığı sayfasında yayınlandı. Buna göre Kabadüz’de 2, Altınordu’da ise 1 maden sahası ihale ile verildi. Kabadüz’deki ilk saha Esenyurt, ikinci saha Karakiraz mahallesi sınırında yer aldı. Altınordu’daki saha ise Ortaköy, Şenocak, Alınca, Osmaniye, Zafer, Alisayvan, Cumhuriyet, Hürriyet, Gerce ve Erenli mahalleleri sınırlarında yer aldı.            

 

 

SİYANÜR KULLANIMI KONUSUNDA BİLGİ BULUNMUYOR

Her 3 maden sahasında altın çıkarma işlemi yapılırken siyanür kullanılıp kullanılmayacağına ilişkin de henüz bir bilgilendirme yapılmadı. Yakında zamanda Erzurum’da bulunan maden sahalarında siyanür kullanılmayacağı açıklanmıştı.  Kabadüz’de 3381698 nolu ihaleyi Esen Madencilik Şirketi kazandı. Yine Kabadüz’ de 3381705 nolu ihaleyi ise Koza Altın İşletmeleri aldı. Altınordu’daki 3381706 nolu ihaleyi de Esen Madencilik Şirketi aldı. Altın çıkarma işlemine ne zaman başlanacağı hakkında ise şu an için bir bilgi bulunmuyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.