Söndürme Masraflarını Da Ödeyecekler

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 19.01.2020 - 23:15, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1952+ kez okundu.
 

Söndürme Masraflarını Da Ödeyecekler

Altınordu, Kabadüz, Perşembe, Gürgentepe, Gölköy, Ulubey ilçelerinde 2019 yılı içinde bahçe temizliği sırasında yangın çıkaran 8 kişi adliyede yargılanmaya başlandığı gibi yangın söndürme masrafı olan yaklaşık 150 bin lirayı da ödeyecek.
Bahçe temizlerken yangına sebebiyet verenlere ceza Altınordu, Kabadüz, Perşembe, Gürgentepe, Gölköy, Ulubey ve Gülyalı ilçelerini kapsayan Ordu Orman İşletme Müdürlüğü’nün sorumluluk alanında 2019 yılı içinde 8 yangın çıktı. Örte yangını şeklinde çıkan yangınlarda yaklaşık 64 dönüm alan zarar gördü. Ordu Orman İşletme Müdürlüğü bu yangınlarla ilgili 8 kişi hakkında zabıt tutarak konuyu mahkemeye taşıdı. Bilerek orman yağını çıkarmanın yanında hata ile de olsa orman yangınına neden olmanın yaptırımı bulunuyor. Bilerek orman yağını çıkaranlar yangın söndürme masraflarının yanında ağır hapis cezasını içeren cezalar alıyor. GÜRGENTEPE’DE 3 YANGIN ÇIKTI Yangınların bahçe temizliği sırasında çıktığı belirlendi. Bahçe temizliği için de olsa yakılan ateşlerden çıkan yangınlar da adli soruşturmanın konusu oluyor. Ordu’da 2019’da çıkan yangınların bilinçli bir şekilde isteyerek çıkarılmadığı ancak bahçe temizliği sırasında hata ile çıkarıldığı tespit edildi. Böyle olsa bile konu adli soruşturmanın konusu oldu. Buna göre 2019 yılı içinde Altınordu, Kabadüz, Perşembe, Gölköy, Ulubey birer Gürgentepe’de ise 3 yangın için 8 kişi hakkında Ordu Orman İşletme Müdürlüğü zabıt tuttu ve konuyu yargıya taşıdı. Gülyalı’da ise 2019’da yangın çıkmadı.   EN BÜYÜK MASRAF 50 BİN TL  Bu 8 kişi mahkemenin kararına göre yaklaşık 150 bin lira olan yangınları söndürme masraflarını ödeyeceği gibi yine mahkemenin kararına hata ile de olsa orman yangını çıkarma suçundan ceza alabilecek. Yangınların söndürülmesi için Ordu Orman İşletme Müdürlüğü’nün en küçük yangını söndürmek için yaklaşık 2.500 TL en büyük yangını söndürmek için yaklaşık 50.000 TL olmak üzere toplamda yaklaşık 150.000 TL söndürme masrafı yapıldı.
Altınordu, Kabadüz, Perşembe, Gürgentepe, Gölköy, Ulubey ilçelerinde 2019 yılı içinde bahçe temizliği sırasında yangın çıkaran 8 kişi adliyede yargılanmaya başlandığı gibi yangın söndürme masrafı olan yaklaşık 150 bin lirayı da ödeyecek.

Bahçe temizlerken yangına sebebiyet verenlere ceza

Altınordu, Kabadüz, Perşembe, Gürgentepe, Gölköy, Ulubey ve Gülyalı ilçelerini kapsayan Ordu Orman İşletme Müdürlüğü’nün sorumluluk alanında 2019 yılı içinde 8 yangın çıktı. Örte yangını şeklinde çıkan yangınlarda yaklaşık 64 dönüm alan zarar gördü. Ordu Orman İşletme Müdürlüğü bu yangınlarla ilgili 8 kişi hakkında zabıt tutarak konuyu mahkemeye taşıdı. Bilerek orman yağını çıkarmanın yanında hata ile de olsa orman yangınına neden olmanın yaptırımı bulunuyor. Bilerek orman yağını çıkaranlar yangın söndürme masraflarının yanında ağır hapis cezasını içeren cezalar alıyor.

GÜRGENTEPE’DE 3 YANGIN ÇIKTI

Yangınların bahçe temizliği sırasında çıktığı belirlendi. Bahçe temizliği için de olsa yakılan ateşlerden çıkan yangınlar da adli soruşturmanın konusu oluyor. Ordu’da 2019’da çıkan yangınların bilinçli bir şekilde isteyerek çıkarılmadığı ancak bahçe temizliği sırasında hata ile çıkarıldığı tespit edildi. Böyle olsa bile konu adli soruşturmanın konusu oldu. Buna göre 2019 yılı içinde Altınordu, Kabadüz, Perşembe, Gölköy, Ulubey birer Gürgentepe’de ise 3 yangın için 8 kişi hakkında Ordu Orman İşletme Müdürlüğü zabıt tuttu ve konuyu yargıya taşıdı. Gülyalı’da ise 2019’da yangın çıkmadı.  

EN BÜYÜK MASRAF 50 BİN TL 

Bu 8 kişi mahkemenin kararına göre yaklaşık 150 bin lira olan yangınları söndürme masraflarını ödeyeceği gibi yine mahkemenin kararına hata ile de olsa orman yangını çıkarma suçundan ceza alabilecek. Yangınların söndürülmesi için Ordu Orman İşletme Müdürlüğü’nün en küçük yangını söndürmek için yaklaşık 2.500 TL en büyük yangını söndürmek için yaklaşık 50.000 TL olmak üzere toplamda yaklaşık 150.000 TL söndürme masrafı yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.