Soydan: Pazara az fındık gelirse fiyat yükselir

BÖLGE GÜNDEMİ 07.09.2020 - 13:30, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1755+ kez okundu.
 

Soydan: Pazara az fındık gelirse fiyat yükselir

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, üreticilere TMO’nun altındaki fiyattan fındık satmaması çağrısında bulundu.
     TMO’nun fiyatının taban fiyat olduğunu belirten Soydan, “Üreticilerimiz için 50 kuruşluk fark bile çok önemlidir. Şu anda TMO’da fındık fiyatları 22 lirayken, serbest piyasada fındık fiyatları 21 lira ile 21 lira 50 kuruş arasında işlem görüyor. TMO’nun açıkladığı fiyat fındıkta tavan değil, taban fiyattır. Bu fiyatın altında fındığın değer bulmasını biz kabul etmiyoruz. Paraya ihtiyacı olan üreticilerimiz panik yapmadan ihtiyacı kadarını satsın ki, fındık fiyatı daha da aşağıya düşmesin. Fındığını TMO şartlarına göre hazırlayarak devlete teslim etsin. Hiçbir üreticimiz TMO’nun fiyatının altında ürününü satmasın” diye konuştu.   “Fındığın kontrolü üreticide”   Serbest piyasa fiyatını üreticilerin belirleyeceğine de dikkat çeken Soydan, “Üreticilerimiz serbest piyasada fiyatların aşağıya düşmesi halinde TMO’nun kapısına gitsin. Kimse emeğinin sömürülmesine, hakkının yenilmesine göz yummasın. Eğer üretici fındığına sahip çıkarsa serbest piyasada fiyatlar artacaktır. Şu an görüyoruz ki, pazara geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bir fındık inişi yok. Piyasa dengeli bir şekilde devam ediyor. Şu an fındığı satmak zorunda olan vatandaşlarımız mahsulünü pazara indirdi. Ben üreticilerimizin sabırlı olması halinde fiyatların daha da artacağını düşünüyorum. Fındıkta kontrol artık üreticinin elinde. Üreticilerimiz serbest piyasanın fiyatını belirleyecek” şeklinde konuştu
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, üreticilere TMO’nun altındaki fiyattan fındık satmaması çağrısında bulundu.

 

 


 TMO’nun fiyatının taban fiyat olduğunu belirten Soydan, “Üreticilerimiz için 50 kuruşluk fark bile çok önemlidir. Şu anda TMO’da fındık fiyatları 22 lirayken, serbest piyasada fındık fiyatları 21 lira ile 21 lira 50 kuruş arasında işlem görüyor. TMO’nun açıkladığı fiyat fındıkta tavan değil, taban fiyattır. Bu fiyatın altında fındığın değer bulmasını biz kabul etmiyoruz. Paraya ihtiyacı olan üreticilerimiz panik yapmadan ihtiyacı kadarını satsın ki, fındık fiyatı daha da aşağıya düşmesin. Fındığını TMO şartlarına göre hazırlayarak devlete teslim etsin. Hiçbir üreticimiz TMO’nun fiyatının altında ürününü satmasın” diye konuştu.

 


“Fındığın kontrolü üreticide”

 


Serbest piyasa fiyatını üreticilerin belirleyeceğine de dikkat çeken Soydan, “Üreticilerimiz serbest piyasada fiyatların aşağıya düşmesi halinde TMO’nun kapısına gitsin. Kimse emeğinin sömürülmesine, hakkının yenilmesine göz yummasın. Eğer üretici fındığına sahip çıkarsa serbest piyasada fiyatlar artacaktır. Şu an görüyoruz ki, pazara geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bir fındık inişi yok. Piyasa dengeli bir şekilde devam ediyor. Şu an fındığı satmak zorunda olan vatandaşlarımız mahsulünü pazara indirdi. Ben üreticilerimizin sabırlı olması halinde fiyatların daha da artacağını düşünüyorum. Fındıkta kontrol artık üreticinin elinde. Üreticilerimiz serbest piyasanın fiyatını belirleyecek” şeklinde konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.