Tabip Odası’ndan hükümete çağrı: Korona virüs meslek hastalığı kabul edilsin

YAŞAM 15.11.2020 - 22:43, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1836+ kez okundu.
 

Tabip Odası’ndan hükümete çağrı: Korona virüs meslek hastalığı kabul edilsin

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Ali Coşkun, korona virüsün meslek hastalığı olarak kabul edilmesini belirterek, “Korona virüse maruz kalan sağlık personeli ve hekimler, meslek hastalığı kapsamında değerlendirilsin” dedi.
Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Ali Coşkun, korona virüs salgınının birçok sağlık çalışanı ve hekimin hayatını kaybetmesine neden olduğunu belirterek, korona virüsün meslek hastalığı olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi.   Coşkun, “Bu hastalıkta şehit olan fedakâr kardeşlerimizin acılı aileleri de geride öksüz kalmışlardır. Bu nedenle diyoruz ki korona virüse maruz kalıp, bu amansız hastalığa yakalanıp, şehit olan tüm sağlıkçı ve hekim kardeşlerimiz, meslek hastalığından muzdarip olmuşlardır. Korona virüs enfeksiyonu, sağlık personeli ve hekimler için tam bir meslek hastalığıdır ve sınıflama olarak da mesleki bulaşıcı hastalık girmektedir. İşte bu nedenle Ordu Tabip Odası olarak diyoruz ki; korona virüsle amansız bir savaşa giren bu sağlık personeli ve hekimler, sizlerin evlatları, bu toplumun çocuklarıdır. Korona virüs hastalığı, Meslek hastalığı olarak kabul edildiği takdirde, korona virüs ile fedakarca çarpışan sağlık personelinin ve hekimin artık gözü arkada, ailesinde ve çocuklarında kalmayacaktır ve bu onların hakkıdır da, 5510 sayılı Kanun da bunu teyit etmektedir. Bir kez daha Bakanlığımızdan talep ediyoruz ki;  korona virüse maruz kalan sağlık personeli ve hekimler, meslek hastalığı kapsamında değerlendirilsin” diye konuştu.
Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Ali Coşkun, korona virüsün meslek hastalığı olarak kabul edilmesini belirterek, “Korona virüse maruz kalan sağlık personeli ve hekimler, meslek hastalığı kapsamında değerlendirilsin” dedi.

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Ali Coşkun, korona virüs salgınının birçok sağlık çalışanı ve hekimin hayatını kaybetmesine neden olduğunu belirterek, korona virüsün meslek hastalığı olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

 

Coşkun, “Bu hastalıkta şehit olan fedakâr kardeşlerimizin acılı aileleri de geride öksüz kalmışlardır. Bu nedenle diyoruz ki korona virüse maruz kalıp, bu amansız hastalığa yakalanıp, şehit olan tüm sağlıkçı ve hekim kardeşlerimiz, meslek hastalığından muzdarip olmuşlardır. Korona virüs enfeksiyonu, sağlık personeli ve hekimler için tam bir meslek hastalığıdır ve sınıflama olarak da mesleki bulaşıcı hastalık girmektedir. İşte bu nedenle Ordu Tabip Odası olarak diyoruz ki; korona virüsle amansız bir savaşa giren bu sağlık personeli ve hekimler, sizlerin evlatları, bu toplumun çocuklarıdır. Korona virüs hastalığı, Meslek hastalığı olarak kabul edildiği takdirde, korona virüs ile fedakarca çarpışan sağlık personelinin ve hekimin artık gözü arkada, ailesinde ve çocuklarında kalmayacaktır ve bu onların hakkıdır da, 5510 sayılı Kanun da bunu teyit etmektedir. Bir kez daha Bakanlığımızdan talep ediyoruz ki;  korona virüse maruz kalan sağlık personeli ve hekimler, meslek hastalığı kapsamında değerlendirilsin” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.