Tarihi köprü restore ediliyor

TURİZM (Ordu Gazete) - Ordu Gazete | 10.03.2019 - 23:32, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 2490+ kez okundu.
 

Tarihi köprü restore ediliyor

Ordu’nun tarihi ve turistik değerlerinden olan Gotana Köprüsü’nde çalışmalar başladı.
Bakımsızlıktan dolayı kullanılamaz hale gelen ve bir kısmı yıkılan Gotana köprüsünde bir yıl sonra bitmesi planlanan çalışma başladı. Melet ırmağı üzerinde yer alan tarihi Gotana köprüsü yöre halkı tarafından Mesudiye ve Kabadüz ilçeleri arasında bağlantı sağlamak için 1875 yıllarında yapılmıştı.   “ÇALIŞMALAR BAŞLADI” Çalışmaların başladığı Gotana köprüsüne ilişkin açıklamalarda bulunan Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak,” tarihi köprü aslına uygun bir şekilde yapılacak” dedi.   “ASLINA UYGUN YAPILACAK” Gotana köprüsünde çalışmalara başladık diyen Müdür Toparlak, “Restorasyon çalışmaları bir yıl içinde tamamlanması bekleniyor. Köprüde şuan inşaat çalışmaları sürüyor. Aslına uygun olarak inşa edilecek. Projesi vardı zaten. Bir yıl sonrada orijinal bir şekilde tamamlanmış olacak.” Diye konuştu.  
Ordu’nun tarihi ve turistik değerlerinden olan Gotana Köprüsü’nde çalışmalar başladı.

Bakımsızlıktan dolayı kullanılamaz hale gelen ve bir kısmı yıkılan Gotana köprüsünde bir yıl sonra bitmesi planlanan çalışma başladı.

Melet ırmağı üzerinde yer alan tarihi Gotana köprüsü yöre halkı tarafından Mesudiye ve Kabadüz ilçeleri arasında bağlantı sağlamak için 1875 yıllarında yapılmıştı.

 

“ÇALIŞMALAR BAŞLADI”

Çalışmaların başladığı Gotana köprüsüne ilişkin açıklamalarda bulunan Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak,” tarihi köprü aslına uygun bir şekilde yapılacak” dedi.

 

“ASLINA UYGUN YAPILACAK”

Gotana köprüsünde çalışmalara başladık diyen Müdür Toparlak, “Restorasyon çalışmaları bir yıl içinde tamamlanması bekleniyor. Köprüde şuan inşaat çalışmaları sürüyor. Aslına uygun olarak inşa edilecek. Projesi vardı zaten. Bir yıl sonrada orijinal bir şekilde tamamlanmış olacak.” Diye konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.