Tarihi Laleli Camisinin çevresi düzenlenecek

KÜLTÜR 14.11.2019 - 12:23, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 4923+ kez okundu.
 

Tarihi Laleli Camisinin çevresi düzenlenecek

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 1560-1600 yılları arasında tamamen ahşap kullanılarak inşa edilen tarihi Laleli Camii’nde çevre düzenleme çalışması yapacak.
2012 yılında restore edilerek ibadete açılan Laleli Çivisiz Cami'nin çevre düzenleme projesinin yapım ihalesi gerçekleştirildi. Kısa sürede çalışmalara başlayacak olan ekipler, yapacağı peyzaj çalışmaları ile cami çevresini de tarihi mirasa yakışır bir görünüme kavuşturmayı amaçlıyor. “Laleli Camisi, ilimizin önemli bir marka değeri” İkizce Laleli Camii’nin bölgenin önemli bir değeri olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Tarihi değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak için Büyükşehir Belediyesi olarak önemli yatırımları hayata geçiriyoruz. Tarihi camileri, çeşmeleri, mezarları ve önemli yapıları restore ederek geleceğe taşıyoruz. Laleli Camii çevresinde yapacağımız düzenleme çalışmasıyla da caminin cazibesini artıracak, ilimizin önemli bir marka değerini gelecek kuşaklara aktarmış olacağız. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun” dedi. Caminin ihtiyaçlarına cevap verecek olan çevre düzenleme projesi kapsamında şadırvanın yanı sıra çeşitli peyzaj ve dinlenme alanları oluşturulacak. Yürüyüş yolları, oturma grupları, çardak, otopark, sert zemin düzenlemesi, aydınlatmalar ve peyzaj düzenlemeleri ile birlikte tarihi cami çevre düzenlemesiyle de dikkat çekecek.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, 1560-1600 yılları arasında tamamen ahşap kullanılarak inşa edilen tarihi Laleli Camii’nde çevre düzenleme çalışması yapacak.

2012 yılında restore edilerek ibadete açılan Laleli Çivisiz Cami'nin çevre düzenleme projesinin yapım ihalesi gerçekleştirildi. Kısa sürede çalışmalara başlayacak olan ekipler, yapacağı peyzaj çalışmaları ile cami çevresini de tarihi mirasa yakışır bir görünüme kavuşturmayı amaçlıyor.

“Laleli Camisi, ilimizin önemli bir marka değeri”

İkizce Laleli Camii’nin bölgenin önemli bir değeri olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Tarihi değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak için Büyükşehir Belediyesi olarak önemli yatırımları hayata geçiriyoruz. Tarihi camileri, çeşmeleri, mezarları ve önemli yapıları restore ederek geleceğe taşıyoruz. Laleli Camii çevresinde yapacağımız düzenleme çalışmasıyla da caminin cazibesini artıracak, ilimizin önemli bir marka değerini gelecek kuşaklara aktarmış olacağız. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Caminin ihtiyaçlarına cevap verecek olan çevre düzenleme projesi kapsamında şadırvanın yanı sıra çeşitli peyzaj ve dinlenme alanları oluşturulacak. Yürüyüş yolları, oturma grupları, çardak, otopark, sert zemin düzenlemesi, aydınlatmalar ve peyzaj düzenlemeleri ile birlikte tarihi cami çevre düzenlemesiyle de dikkat çekecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.