Teleferik biletlerine yüzde 50 zam!

BÖLGE GÜNDEMİ 31.07.2019 - 10:21, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1777+ kez okundu.
 

Teleferik biletlerine yüzde 50 zam!

ORDU Büyükşehir Belediyesi, Boztepe Teleferik fiyatlarına yüzde 50 oranında zam yaptı. Yapılan zam ile birlikte Boztepe Teleferik gidiş-dönüş ücreti 10 TL'den, 15 TL'ye çıkarken, tek yön gidiş veya dönüş ücreti de 8 TL olarak belirlendi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden ORBEL A.Ş. tarafından işletmesi yürütülen Boztepe Teleferik biletlerine yüzde 50 oranında zam yapıldı. Yapılan zam ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, zamlı tarifeler ise ORBEL A.Ş. tarafından yürürlüğe konuldu. Zamlı tarifeyle birlikte 10 TL olan 1 kişilik gidiş-dönüş bileti artın 15 TL'den satılacak. Yeni tarifede, gidiş-dönüş öğrenci bileti 10 TL, tek yön gidiş veya dönüş ücreti 8 TL, tek yön öğrenci gidiş dönüş ücreti ise 6 TL. olarak belirlendi. Öte yandan Boztepe Teleferikleri'ne binmek için aracıyla gelen bir kişi, 3 saate kadar 10 TL de otopart ücreti ödeyecek. Bunun yanında ORBEL A.Ş. tarafından özel bir işletmeye verilen hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenler de ayrıca bir ücret daha ödemek zorunda.  Böylelikle 15 TL teleferik ücreti, 3 saate kadar 10 TL'lik otopark ücreti ve fotoğraf çektirmek isteyenler için verilen fotoğraf bedeliyle birlikte Boztepe'ye teleferikle çıkmanın bir kişilik maliyeti yaklaşık 40 TL'yi buluyor. Teleferiklerden 0-6 yaş arası çocuklar ücretsiz faydalandırılırken, öğrenci tarifesinden de açıköğretim, yüksek lisans veya doktora öğrencileri faydalanamıyor. Engelli vatandaşlar ve şehit yakınları ise birinci derece yakınlık belgesini göstermek suretiyle indirimli tarifeden faydalanıyor. Eğer biniş kartı kaybedilir veya düşürülürse bundan ORBEL A.Ş. sorumlu olmuyor, yeniden 8 TL'ye tek yönlü gidiş veya dönüş biletinin alınması gerekiyor. 
ORDU Büyükşehir Belediyesi, Boztepe Teleferik fiyatlarına yüzde 50 oranında zam yaptı. Yapılan zam ile birlikte Boztepe Teleferik gidiş-dönüş ücreti 10 TL'den, 15 TL'ye çıkarken, tek yön gidiş veya dönüş ücreti de 8 TL olarak belirlendi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden ORBEL A.Ş. tarafından işletmesi yürütülen Boztepe Teleferik biletlerine yüzde 50 oranında zam yapıldı. Yapılan zam ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, zamlı tarifeler ise ORBEL A.Ş. tarafından yürürlüğe konuldu. Zamlı tarifeyle birlikte 10 TL olan 1 kişilik gidiş-dönüş bileti artın 15 TL'den satılacak. Yeni tarifede, gidiş-dönüş öğrenci bileti 10 TL, tek yön gidiş veya dönüş ücreti 8 TL, tek yön öğrenci gidiş dönüş ücreti ise 6 TL. olarak belirlendi.

Öte yandan Boztepe Teleferikleri'ne binmek için aracıyla gelen bir kişi, 3 saate kadar 10 TL de otopart ücreti ödeyecek. Bunun yanında ORBEL A.Ş. tarafından özel bir işletmeye verilen hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenler de ayrıca bir ücret daha ödemek zorunda. 

Böylelikle 15 TL teleferik ücreti, 3 saate kadar 10 TL'lik otopark ücreti ve fotoğraf çektirmek isteyenler için verilen fotoğraf bedeliyle birlikte Boztepe'ye teleferikle çıkmanın bir kişilik maliyeti yaklaşık 40 TL'yi buluyor. Teleferiklerden 0-6 yaş arası çocuklar ücretsiz faydalandırılırken, öğrenci tarifesinden de açıköğretim, yüksek lisans veya doktora öğrencileri faydalanamıyor. Engelli vatandaşlar ve şehit yakınları ise birinci derece yakınlık belgesini göstermek suretiyle indirimli tarifeden faydalanıyor.

Eğer biniş kartı kaybedilir veya düşürülürse bundan ORBEL A.Ş. sorumlu olmuyor, yeniden 8 TL'ye tek yönlü gidiş veya dönüş biletinin alınması gerekiyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.