Temiz, fiyatların sabitlenmesine tepki gösterdi

BÖLGE GÜNDEMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 17.10.2019 - 23:52, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1036+ kez okundu.
 

Temiz, fiyatların sabitlenmesine tepki gösterdi

SP Ordu İl Başkanı Av. Erkan Temiz, serbest piyasada fındık fiyatlarının sabitlenmesine tepki göstererek, “Bu gidişin sonunda bu topraklar emperyalist sermayenin eline geçecek” dedi.
Saadet Partisi (SP) Ordu İl Başkanı Erkan Temiz, fındık fiyatlarının serbest piyasada sabitlenmesinin nedenini izlenen yanlış yöntemler olduğunu söyledi. Haftalardır fındık fiyatının serbest piyasada 15.25 TL olarak sabitlendiğini kaydeden Temiz, “Gerek hasat öncesi, gerekse hasat zamanı ve sonrasında izlenen yanlış yöntemler, serbest piyasada fındık fiyatlarının yükselmesini engelledi. Zaten amaç da buydu. Rekolte tespiti, maliyet hesabı yanlış yapıldı. Fındıkta gerek üretim, gerek pazarlama, gerekse dünya piyasasında fındığın yeri konusunda Tarım Bakanlığına yanlış bilgiler aktarıldı” diye konuştu. Borsa hedef gösterilip gerçekler gizlendi Temiz, “Maliyetine fiyat açıklayan TMO'ya alkış tutulurken, kanunun verdiği görevi yapan ticaret borsası hedef gösterilip gerçekler gizlendi. Basiretsiz, ferasetsiz yöneticiler rollerini oynadı. Herkes kaderine razı edildi. Şimdi piyasada çıt çıkmıyor. İzledikleri basiretsiz politikalarla emperyalist sermayenin hizmetkârı olanlar biliniz ki bu emperyalist işgal, gün gelecek sizi de yok edecek. Yani ne yerli tüccar kalacak, ne sanayici, ne de manav kalacak. Bu gidişin sonunda bu topraklar emperyalist sermayenin eline geçecek ve herkes bu sermayenin asgari ücretli köleleri olacak” ifadelerinde bulundu.
SP Ordu İl Başkanı Av. Erkan Temiz, serbest piyasada fındık fiyatlarının sabitlenmesine tepki göstererek, “Bu gidişin sonunda bu topraklar emperyalist sermayenin eline geçecek” dedi.

Saadet Partisi (SP) Ordu İl Başkanı Erkan Temiz, fındık fiyatlarının serbest piyasada sabitlenmesinin nedenini izlenen yanlış yöntemler olduğunu söyledi. Haftalardır fındık fiyatının serbest piyasada 15.25 TL olarak sabitlendiğini kaydeden Temiz, “Gerek hasat öncesi, gerekse hasat zamanı ve sonrasında izlenen yanlış yöntemler, serbest piyasada fındık fiyatlarının yükselmesini engelledi. Zaten amaç da buydu. Rekolte tespiti, maliyet hesabı yanlış yapıldı. Fındıkta gerek üretim, gerek pazarlama, gerekse dünya piyasasında fındığın yeri konusunda Tarım Bakanlığına yanlış bilgiler aktarıldı” diye konuştu.

Borsa hedef gösterilip gerçekler gizlendi

Temiz, “Maliyetine fiyat açıklayan TMO'ya alkış tutulurken, kanunun verdiği görevi yapan ticaret borsası hedef gösterilip gerçekler gizlendi. Basiretsiz, ferasetsiz yöneticiler rollerini oynadı. Herkes kaderine razı edildi. Şimdi piyasada çıt çıkmıyor. İzledikleri basiretsiz politikalarla emperyalist sermayenin hizmetkârı olanlar biliniz ki bu emperyalist işgal, gün gelecek sizi de yok edecek. Yani ne yerli tüccar kalacak, ne sanayici, ne de manav kalacak. Bu gidişin sonunda bu topraklar emperyalist sermayenin eline geçecek ve herkes bu sermayenin asgari ücretli köleleri olacak” ifadelerinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.