TKDK’da Sektörel Bazlı Tanıtım Toplantıları Yapılıyor

BÖLGE GÜNDEMİ 27.12.2020 - 10:34, Güncelleme: 28.03.2022 - 16:21 1247+ kez okundu.
 

TKDK’da Sektörel Bazlı Tanıtım Toplantıları Yapılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanlığı tarafından IPARD II Programının tanıtımı için, 21-30.12.2020 tarihlerinde 16 IPARD İlinde Sektörel Bazlı Tanıtım Toplantıları Projesi kapsamında çevrimiçi toplantı platformu kullanılarak katılımcılara IPARD II Programı kapsamında desteklenen sektörlere yönelik tanıtım ve bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirilecek.
Ordu ile birlikte 16 IPARD İlinin katılımıyla yapılacak toplantıların ilki 21.12.2020 tarihinde İlimiz paydaşlarının ve potansiyel yararlanıcı profili ile tarımsal üretim deseni İlimize benzeyen Giresun ilinin paydaşlarının katılımıyla yapıldı.      Yönetim Otoritesi Daire Başkanlığı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ve TKDK İl Koordinatörlüklerinin katkılarıyla ortaklaşa gerçekleştirilen toplantı ile paydaşlarımızın IPARD programı ve hibe destekleri konusunda bilgilendirilmesi amaçlanmış olup, böylelikle kollektif yapılar ve potansiyel başvuru sahiplerinin IPARD programı desteklerinden daha fazla faydalanmaları ve fonların daha etkin kullanılması hedeflendi.      Toplantının açılış konuşmaları IPARD Yönetim Otoritesi Başkanı Osman Yıldız ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Muhammed Adak tarafından yapılmıştır. Açılış konuşmalarının ardından IPARD Yönetim Otoritesi temsilcilerinin IPARD Programının tanıtımına yönelik sunumu gerçekleştirilmiş olup, sonrasında TKDK Ordu İl Koordinatörü Berkay Çelik tarafından İlimizde gerçekleştirilen faaliyetlere, desteklenen yatırımlara ve desteklerin Ordu iline katkılarına yönelik bilgilendirme sunumu yapılmıştır. Kurum uzmanları tarafından IPARD kapsamında desteklenen tedbirlerin ve tedbirler kapsamında yer alan sektörlerin tanıtımı ve bilgilendirme sunumlarının gerçekleştirilmesi ile paydaşların program hakkında detaylı bilgi edinmeleri sağlandı.  Bilgilendirme sunumlarının ardından Ordu’da TKDK’den alınan hibe desteği ile yapılmış Kırsal Turizm Projesi faydalanıcısının proje süreci ile ilgili görüş ve önerilerinin alınmasının devamında katılımcıların talepleri, IPARD ile ilgili karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri konusunda istişareler yapılarak toplantı sona erdi.    
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanlığı tarafından IPARD II Programının tanıtımı için, 21-30.12.2020 tarihlerinde 16 IPARD İlinde Sektörel Bazlı Tanıtım Toplantıları Projesi kapsamında çevrimiçi toplantı platformu kullanılarak katılımcılara IPARD II Programı kapsamında desteklenen sektörlere yönelik tanıtım ve bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirilecek.

Ordu ile birlikte 16 IPARD İlinin katılımıyla yapılacak toplantıların ilki 21.12.2020 tarihinde İlimiz paydaşlarının ve potansiyel yararlanıcı profili ile tarımsal üretim deseni İlimize benzeyen Giresun ilinin paydaşlarının katılımıyla yapıldı. 

 

 

Yönetim Otoritesi Daire Başkanlığı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ve TKDK İl Koordinatörlüklerinin katkılarıyla ortaklaşa gerçekleştirilen toplantı ile paydaşlarımızın IPARD programı ve hibe destekleri konusunda bilgilendirilmesi amaçlanmış olup, böylelikle kollektif yapılar ve potansiyel başvuru sahiplerinin IPARD programı desteklerinden daha fazla faydalanmaları ve fonların daha etkin kullanılması hedeflendi. 

 

 

Toplantının açılış konuşmaları IPARD Yönetim Otoritesi Başkanı Osman Yıldız ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Muhammed Adak tarafından yapılmıştır. Açılış konuşmalarının ardından IPARD Yönetim Otoritesi temsilcilerinin IPARD Programının tanıtımına yönelik sunumu gerçekleştirilmiş olup, sonrasında TKDK Ordu İl Koordinatörü Berkay Çelik tarafından İlimizde gerçekleştirilen faaliyetlere, desteklenen yatırımlara ve desteklerin Ordu iline katkılarına yönelik bilgilendirme sunumu yapılmıştır. Kurum uzmanları tarafından IPARD kapsamında desteklenen tedbirlerin ve tedbirler kapsamında yer alan sektörlerin tanıtımı ve bilgilendirme sunumlarının gerçekleştirilmesi ile paydaşların program hakkında detaylı bilgi edinmeleri sağlandı. 

Bilgilendirme sunumlarının ardından Ordu’da TKDK’den alınan hibe desteği ile yapılmış Kırsal Turizm Projesi faydalanıcısının proje süreci ile ilgili görüş ve önerilerinin alınmasının devamında katılımcıların talepleri, IPARD ile ilgili karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri konusunda istişareler yapılarak toplantı sona erdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberunye.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.